Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kurtinaitis: "Ceru, ka varēsim noslēgt līgumu ar Hjūzu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kurtinaitis: "Ceru, ka varēsim noslēgt līgumu ar Hjūzu"
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Priecēja fakts, ka esam produktīvi aizvadījuši jaunā gada brīvdienas un ar pārliecību nospēlējuši pirmo sacensību 2011. gadā. Tagad koncentrēsimies spēlei ar Viļņas "Perlas", bet par "Žalgiri" domāsim pēc tam," izcīnot trešo uzvaru VTB vienotās līgas B grupā, teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

“Šodien, iespējams, bija pirmā reize sezonā, kad notikumi laukumā risinājās, kā vēlējos. Spēlējām skaistā, pārliecinošā stilā ar ciešu, agresīvu, bet ne rupju aizsardzību plus normālu uzbrukumu. Ceru, ka spēlētāji saprot, ja labi spēlēsim aizsardzībā, augs mūsu iespējas uzbrukumā,” norādīja Kurtinaitis. “Nevis skrien, met, iemet vairāk un uzvari. Aizsardzībā jāspēlē pacietīgi."

"Mani priecē fakts, ka šosezon “Kalev” komandu apspēlējām jau trešo reizi,” teica Kurtinaitis. “Piespiedām viņus saprast, ka diktējam noteikumus laukumā, varbūt pat iedvesām bailes. Vēlos izcelt komandas spēli aizsardzībā, šajā ziņā puiši strādāja lieliski. Vienlaikus centāmies iespēlēt jaunos – Laksu, Ņeļubovu.”

Par Hjūzu

Spēles gaitā paslīdēja un savainojumu guva jaunais amerikāņu spēlētajs Hjūzs, kuru Kurtinaitis sezonas turpinājumā vēlas redzēt spēlējot VEF rindās. “Beidzot esam atraduši aizsargu, kādu meklējām jau no sezonas sākuma. Bijām viņu jau pamanījuši. Pirms sezonas viņš aizbrauca uz Slovēnijas klubu “Union Olimpija”, cerot iekļūt Eirolīgas klubā. Tas Hjūzam neizdevās, taču viņam ir laba spēles filozofija. Vēl neesam noslēguši ar viņu līgumu, taču, ja to darīsim, tas nebūs tik dārgi, jo Hjūzs uzskata, ka šajā brīdī nauda viņam nav tik svarīga. Man patīk spēlētāji ar Hjūza filozofiju.”

“Pagaidām nezinām, cik nopietns ir Hjūza savainojums, to pateiks ārsts. Teikšu atklāti, šosezon visā Eiropā ir viena kopēja problēma – spēlētāji slīd un krīt tieši reklāmas laukumu teritorijā. Reklāmu uzlīmes nav izgatavotas no laba materiāla, spēlētāji centra aplī un pie soda metienu līnijas bieži krīt. Tā notiek visas sezonas garumā. Varbūt uzlīmes ir izturīgas, taču tās nav izgatavotas no laba materiāla. Uzskatu, ka šos gadījumus jāizvērtē īpašai komisijai, jo situācija ir nopietna. Iedomājieties, parakstām līgumu ar spēlētāju un viņš gūst savainojumu, kas nav saistīts ar sadzīvi, bet sliktās materiāla kvalitātes dēļ. Maksājam naudu, bet basketbolists nevar spēlēt. Jautājums jārisina turnīru rīkotājiem.”

“Hjūzs ir ātrs, labi strādā aizsardzībā, turklāt viņš pie mums ir tikai nedēļu un vēl nepārzina sadarbības. Eiropā viņš ir pirmgadnieks, tāpēc klājas grūti, taču ātri uzķer domas un uzskatāms par labu darba materiālu. Arī Džonsons ir kārtīgs un paklausīgs.”

Par nākamajām spēlēm

Esam mājas komanda, tagad situācija komandā ir labāka nekā pirms diviem trīs mēnešiem, tāpēc nākamnedēļ gribam “Žalgiri” sagaidīt ar kauju. Pirms tam mums ir svarīga izbraukuma spēle Mastercard BBL, 9. janvārī tiekoties ar Viļņas “Perlas”. Tā ir jauna, bet laba komanda, kas pagājušajā sezonā Kauņā uzvarēja “Žalgiri”. To nespēj paveikt daudzi Eirolīgas klubi. Štelmahers Viļņā strādā labi, ir perspektīvs treneris, esmu sekojis līdzi viņa treniņiem. Štelmahers zina, ko dara, tāpēc spēle nebūs viegla. Tagad domāsim par “Perlas”, jo nākamā spēle ir pati svarīgākā.

  +9 [+] [-]

, 2011-01-05 21:55, pirms 13 gadiem
Patika kā šodien Bērzs spēlē, liekas, ka tā improvizācija, par ko viņš ar Puči sprieda ir beidzot atvērusies. Pie tam, no Kurtinaiša par Bērzu vēl neviens slikts vārds nav dzirdēts par necenšos treniņos un attieksmi.
Prieks, ka viņš ir saņēmies!

  -2 [+] [-]

, 2011-01-05 21:56, pirms 13 gadiem
Īsts Hjūzs bildē.

  +4 [+] [-]

, 2011-01-05 22:00, pirms 13 gadiem
Neredzēju spēli, bet Hjūzs intervijā izklausījās lādzīgs čalis, + ja viņam finansu puse nav tā svarīgākā - respect!

  +6 [+] [-]

, 2011-01-05 22:01, pirms 13 gadiem
Kurtinaitis šodien vairākas reizes aplaudēja

  +2 [+] [-]

, 2011-01-05 22:03, pirms 13 gadiem
KB rakstīja: Neredzēju spēli, bet Hjūzs intervijā izklausījās lādzīgs čalis, + ja viņam finansu puse nav tā svarīgākā - respect!
tas tikai logiski , jo ir sezonas otra puse, nav kontrakta. saglaba sevi fiziski laba formaa un visticamak gatavojas vai nu vasaras ligas, vai meginas sevi pieradit Eiropas grandu acis

     [+] [-]

, 2011-01-05 22:28, pirms 13 gadiem
Par Hjūzu labs iespaids, jo pēc ilgāka laika VEF ir izteikts saspēles vadītājs, kurš pirmāmkārtām domā par spēles organizēšanu un tikai pēc tam par paša gūtajiem punktiem. Tas otrs, Džonsons, iespējams ka nav slikts, bet noteikti Hjūzs ir Daudz labāks!
Slēpts komentārs: az13
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-01-05 23:09, pirms 13 gadiem
az13 rakstīja: Man patīk šie basketa spečuki! Tev patīk, kā spēlē Bērzs (alksnis , liepa...) Šo basketbolistu sauc Kaspars Bērziņš. Ja tu neesi redzējis, kā viņš spēlē līdz šim, tad neraksti stulbus komentus! Protams ir jāpiebilst, ka Kurtinaitis ir viņa treneris!
Kopš nedzīvoju vairs Latvijā, tā basketbolu vairs neapmeklēju, taču spēles tāpat skatos internetā, esmu redzējis aptuveni pusi VEF spēļu, tāpēc kaut ko arī zinu un par visu, kas notiek Latvijas basketa aprindās esmu lietas kursā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-01-06 00:03, pirms 13 gadiem
LABI,bet KALEV vēl nav īstā mēraukla.Ceru,ka spēlētāji to sapratīs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja