Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Bērziņš

"Rytas" mēģinās izcīnīt pirmo uzvaru Eirolīgā

"Rytas" mēģinās izcīnīt pirmo uzvaru Eirolīgā
Stepons Babrausks
Foto: 15min.lt

Šodien ULEB Eirolīgas grupu fāzē tiks aizvadītas atlikušās 3. kārtas spēles. Vienā no tām savā starpā sacentīsies Lietuvas un Francijas čempionvienības jeb Viļņas ''Lietuvos Rytas'' pret ''Cholet Basket''. Abām komandām līdz šim vēl nav izdevies izcīnīt nevienu uzvaru, tāpēc gaidāma cīņa par katru laukuma centimetru. Mača sākums pulksten 20:00, un tā tiešraide televīzijas kanālā ''Viasat Sport Baltic''.

Kas izcīnīs pirmo uzvaru?

C apakšgrupas kalendārs ''Cholet Basket'' komandai sezonas sākumā vieglas spēles nesolīja - pirmie divi mači tika aizvadīti pret tādiem Eiropas basketbola grandiem kā Sjēnas ''Montepaschi'' (44:74) un Barselonas ''Regal'' (77:84). Arī Viļņas ''avīžnieki'' Eirolīgas grupu turnīru sākuši ar negatīvu bilanci - ciestas neveiksmes cīņās ar Stambulas ''Fenerbache Ulker'' (69:86) un iepriekš minēto ''Montepaschi'' (75:79). Lielu lomu šodienas divkaujā noteikti spēlēs tālmetienu realizācija un pieļautās kļūdas - abas komandas sezonas ievadā šajos spēles komponentos demonstrējušas ļoti vāju sniegumu. Interesanti būs pavērot, kā uz ''Rytas'' fona izskatīsies bijušais Goldensteitas ''Warriors'' saspēles vadītājs Demarkuss Nelsons, kurš līdz šim vidēji ik mačā guvis septiņus punktus un pieļāvis 2,5 kļūdas.

Babrausks: "''Cholet" ir mūsu kalibra komanda"

''Cholet Basket'' galvenais treneris Ermants Kunters: ''Spēle pret ''Lietuvos Rytas'' mums ir ļoti svarīga. Viņi, tāpat kā mēs, pirmajos divos Eirolīgas mačos cietuši neveiksmes, tāpēc tieši Viļņas komanda būs viena no mūsu galvenajām sāncensēm cīņā par iekļūšanu ''Top 16'' turnīra kārtā. ''Rytas'' spēlē ļoti enerģiski , kontrolē bumbu un katrā izspēlē atdot visus spēkus. Viņi pagājušonedēļ savā laukumā gandrīz pieveica ''Montepaschi'', tāpēc mums jābūt uzmanīgiem.''

Viļņas ''Lietuvos Rytas'' galvenais treneris Aleksandrs Trifunovičs: ''''Cholet Basket'' ir tipiska Francijas komanda - tai patīk spēlēt ātri un grozam uzbrukt no soda laukuma. Viņi jāierobežo jau no spēles sākuma. Nevaram pieļaut daudz kļūdu, kā to esam darījuši iepriekš. Ja pieļauj 20 un vairāk kļūdas, Eirolīgas spēlē uzvaru neizcīnīsi...''

Abas komandas šodienas maču aizvadīs kaujas sastāvos. Pēc mikrotraumas ''Rytas'' komandā atgriezies tās kapteinis Stepons Babrausks. ''Protams, vēl cenšamies aprast ar jauno treneri, taču mūsu galvenais uzdevums ir cīnīties par bumbām un nepieļaut kļūdas. ''Cholet'' ir mūsu kalibra komanda - tai nav milzīgs budžets, nav lielu zvaigžņu, tāpēc uzvara ir ļoti reāla.

"Maccabi" viesosies Belgradā, ''Regal" uzņems ''Ulker''

Tikmēr aizraujoši dueļi gaidāmi arī citās spēlēs. Tā, piemēram, pulksten 21:45 pēc mūsu laika laukumā izies Belgradas ''Partizan'' (bilance 1-1) un Telavivas ''Maccabi'' (1-1). Aizraujoša divkauja sagaidāma arī Barselonā, kur savā starpā tiksies C grupas līdervienības - Barselonas ''Regal'' (2-0) un Stambulas ''Fenerbache Ulker (2-0). Mača sākums plkst. 21:45. Emocijām piesātināts mačs šodien risināsies Ļubļanā, kur ''Olimpija'' uzņems citu D apakšgrupas līderi - Atēnu ''Panathinaikos''. Cīņa risināsies jaunajā ''Tivoli Arena'' (ietilpība - 13 000), un biļetes uz šodienas izrādi tika izpārdotas jau nedēļu iepriekš.

ULEB Eirolīga. 4. novembris

SpēleLaiks
Cholet Basket vs. Lietuvos Rytas20:00
Virtus Roma vs. Real Madrid21:30
Partizan mt:s vs. Maccabi Electra21:45
Regal Barcelona vs. FB Ulker21:45
Union Olimpija vs. Panathinaikos21:45

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-04 17:13, pirms 14 gadiem
Gribeetos redzeet Olimpija - Panathinaikos, jo atmosfeera solaas buuut lieliska.. ehh, zheel, ka Streelnieks tomer netika palaists..

Veel viens inchiigs machs gan jau ka Belgradaa, kur jaunie chalji noteikti speelees labaak. Maccabi, lai arii pieredzeejushi, vareetu justies bikuciit intimidated, tapeec we'll see what happens !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.