Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Bērziņš

"Olimpijas" uzvaru gājiens turpinās, šoreiz krīt "Panathinaikos"

"Olimpijas" uzvaru gājiens turpinās, šoreiz krīt "Panathinaikos"
Sašo Ožbolts un Damirs Markota
Foto: Olimpija

Šodien Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā aizritēja ULEB Eirolīgas D apakšgrupas līderu divkauja. Aizraujošā un emocijām bagātā basketbola izrādē uzvaru izcīnīja vietējā ''Olimpija'', kas 13 tūkstošu skatītāju klātbūtnē ar rezultātu 85:84 uzveica Grieķijas superklubu - Atēnu ''Panathinaikos'', izcīnot savu 3. uzvaru trīs spēlēs.

Viss mačs aizritēja ļoti saspringtā gaisotnē, jo ''Olimpijas'' spēli klātienē jaunajā ''Stozice'' arēnā noraudzījās 13 tūkstoši aktīvu līdzjutēju. Mača beigas bija notikumiem bagātas - sākotnēji iniciatīvu savās rokās turēja mājinieki, taču tad divus soda metienus nerealizēja Ļubļanas amerikānis Pinknijs, un svarīgā uzbrukumā kļūdu pieļāva vietējā zvaigzne Ožbolts. ''Panathinaikos'' labā pēdējās minūtes laikā piecus no sešiem soda metieniem realizēja pieredzējušais Diamantidis, tomēr ar to nebija pietiekami, lai uzvarētu pamatlaikā, - 0,2 sekundes līdz pamatlaika beigām precīzs no pustālās distances bija Maķedonijas izlases līderis Iljevskis, izraujot savai komandai pagarinājumu - 72:72.

Pagarinājumā savu spēli ātrāk sajuta mājinieki, kolektīviem spēkiem teicami uzbrūkot gan no tālās distances, realizējot veiksmīgus caurgājienus un skaisti noslēdzot ātros uzbrukumus. Neskatoties uz mājinieku sekmīgo spēli, ''Panathinaikos'' tomēr izdevās sadeldēt pretinieku pārsvaru un atjaunot intrigu spēlē. Divas sekundes līdz mača beigām pie rezultāta 85:82 par labu ''Olimpija'' piezīmi tālmetiena izpildīšanas brīdī pret sevi izprovocēja iepriekš minētais Diamantidis. Meistarīgais grieķis realizēja tikai divus no trim sodiņiem, bet atlēkušo bumbu izcīnīja mājinieki, svinot uzvaru ar 85:84.

Uzvarētāju labā rezultatīvākie bija abi amerikāņi - Kevins Pinknijs (16) un Kenijs Gregorijs (13). 11 punkti Vlado Iljevskim, bet desmit - Damiram Markotam. Zaudētājiem 20 punkti, septiņas bumbas zem groziem un piecas rezultatīvas piespēles Dmitrim Diamantidim.

Pēc trim aizvadītām kārtām D apakšgrupā vērojama interesanta aina - par vienīgo līderi kļuvusi ''Olimpija'', bet tabulas lejasgalā ar bilanci 0-3 atrodas Maskavas CSKA.

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL


, 2010-11-05 00:09, pirms 14 gadiem
Laba spēle, šosezon ar turkiem, slovēņiem jārēķinās. Solās būt interesanta un neprognozējama Eirolīga.

Pagājušā gada Final 4 nepārliecina.

Oly zaudējums Brose Basket. CSKA 3 zāģi pēc kārtas. Partizan jau divas zaudes, šovakar savā laukumā Maccabi. Barca zaudēja šovakar turkiem + vēl kādu laiciņu atpakaļ savā laukumā CAI Zaragoza, ko var uzskatīt par sensāciju. Iespējams, ka šis varētu būt Maccabi, turku, Union un Montepaschi gads, bet kas lai zin..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-05 00:19, pirms 14 gadiem
tagad tikai sezonas sākums,taka kaut ko prognozēt grūti.Norakstīt Barcu,CSKA,OLY un PAO noteikti ir par ātru,katrā ziņā mūs sagaida interesanta sezona.
, 2010-11-05 00:22, pirms 14 gadiem
Barca laikam nevar noskaņoties kārtīgi. Laba komanda, visi, kas uz laukuma - metēji, Eiropā labākie mazie spēlētāji. It kā jau Real sagrāva pirmssezonas Kausā pa 30, sezonu iesāka pārliecinoši, tad pieminētā zaude CAI savā laukumā -1, kur handi deva CAI +19.5, tad tagad Ulkeram zaude -8 savā laukumā, pag. ACB kārtā +40, neko nevar saprast.

Vēl jau labi ir Caja Laboral, kas arī varētu tikt Final 4, pie apstākļu sakritības. Ir daudz labu, līdzīgu komandu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-05 10:01, pirms 14 gadiem
un šajā komandā varēja spēlēt mūsu džeki...
, 2010-11-05 11:46, pirms 14 gadiem
pato rakstīja: un šajā komandā varēja spēlēt mūsu džeki...
Cik nu tur spēletu, Eirolīgā beņķi vien sidlītu...
, 2010-11-05 13:19, pirms 14 gadiem
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.