Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirokausa komandas komplektējas

Eirokausa komandas komplektējas
Skūnijs Penns (Efes Pilsen #5)
Foto: AFP

Vairākas Eirokausu komandas aizvadīto dienu laikā veikušas darījumus, parakstot līgumus ar spēlētājiem. Īpaši vērtīgus papildinājumus guvušas Ukrainas, Itālijas un Spānijas komandas.

- Ukrainas vicečempioni "BC Kyiv" parakstījuši līgumu ar amerikāņu saspēles vadītāju Skūniju Pennu. 31 gadus vecais Penns pagājušajā sezonā pārstāvēja Stambulas "Efes Pilsen", kura sastāvā Eirolīgas spēlēs vidēji guva 10,9 punktus un atdeva 2,9 rezultatīvas piespēles. Penns pagājušajā sezonā "Efes Pilsen" sastāvā uzstādīja vairākus personiskos rekordus vienā spēlē Eirolīgā, kurā kopā viņš nospēlējis 89 spēlēs.

- Itālijas "Orlandina Basket", kurā pirms pāris sezonām spēlēja Kristaps Janičenoks, parakstījis līgumu ar vienu no pēdējās desmitgades pazīstamākajiem spēlētājiem Eiropas basketbolā - amerikāņu saspēles vadītāju Tajusu Edniju, kurš pagājušajā sezonā Mariupoles "Azovmash" rindās ULEB kausā vidēji guva 10,8 punktus un atdeva 3,5 rezultatīvas piespēles. 35 gadus vecais Ednijs 1999. gadā Kauņas "Žalgirim" palīdzēja triumfēt Eirolīgā. Pirms sezonas "Žalgirī" un arī pēc tās Ednijs uzspēlējis arī NBA, kā arī vairākos Eirolīgas klubos. Ednijs ir arī vienīgais spēlētājs, kas jebkad uzvarējis Eirolīgā un NCAA koledžu basketbolā (UCLA sastāvā). Ednijs ir visu laiku 18. rezultatīvākais Eirolīgas spēlētājs, vidēji gūstot 15,2 punktus, kā arī sestais labākais piespēlētājs ar 4,3 rezultatīvām piespēlēm.

- Spānijas "Kalise Gran Canaria" pagarinājis līgumu ar aizsargu Kārlu Inglišu, kurš pagājušajā sezonā bija komandas rezultatīvākais spēlētājs. 27 gadus vecais kanādietis ULEB kausā vidēji spēlē guva 15,9 punktus un izcīnīja 4,1 atlēkušo bumbu, palīdzot komandai aizkļūt līdz turnīra Top16 fāzei. Savukārt Spānijas līgā Inglišs bija piektais rezultatīvākais ar 15,2 punktiem ik spēli.

- Francijas "Cholet", ar ko Rīgas ASK tiksies Eirokausa pirmajā kvalifikācijas kārtā, parakstījis līgumu ar Maiklu Lī, kuram šī būs pirmā profesionālā sezona pēc koledžas beigšanas. Mazpazīstamās "St. Bonaventure" universitātes rindās amerikāņu spēka uzbrucējs vidēji guva 17,5 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

- Vācijas "Artland Dragons" turpina vākt amerikāņus. Līdzīgi kā iepriekšējā gadā, arī šajā sezonā komandā dominēs ASV basketbolisti. Klubs parakstījis līgumu ar saspēles vadītāju Drjū Necelu, kurš tikko kā pabeidzis koledžu.

- Polijas "Turow" parakstījusi līgumu uz nākamo sezonu ar spēka uzbrucēju Derianu Taunsu, kuram šī būs pirmā sezona Eiropā pēc Arkanzasas koledžas beigšanas, kur pēdējā sezonā viņam vidēji 12,1 punkts un 5,5 atlēkušās bumbas. 24 gadus vecais Taunss šovasar aizvadīja vienu spēli NBA Vasaras līgā, kurā Sakramento "Kings" sastāvā guva 14 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
eurocupbasketball.com

  +5 [+] [-]

, 2008-08-04 20:00, pirms 16 gadiem
Ednijs - leģenda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-08-04 20:26, pirms 16 gadiem
vovarika rakstīja: ta bija mana bernibas sapnu komanda-zalgiris-ednijs,buvijs,zukausks,jasikevich,moskoljuns, stombergas un vel viens izcils leishu kapatajs uz k burta...tik labas sajutas toreiz bija,kad vinji vineja euroligu pret italu kinder ja nemaldos.


nostaļģija...tur vēl bija šestokas, adomaitis arī lukminas visi spēlējuši latvijā.

  +1 [+] [-]

, 2008-08-04 20:29, pirms 16 gadiem
pa skaisto!
tik nesaprotu kapec ASK visu laiku tormozii, atkal gaida uz eiropas klubu parpalikumiem!?
man kaa ASK fanam shajaa visaa gruuti noskatiities...

ASK-where nothing happens...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-08-04 21:02, pirms 16 gadiem
Visvaldis Flinstons rakstīja: ko te ņergsti!? labāk vispār lūgtos lai kōmanda spēlē vēl kāds ne tikai bertāns un sīko co

un manis pēc kaut tas ska vispār noburbuļo, mums latvijā tādi klubi nav vaidzīgi, lai iet vef taku labāk un audzina čempioniem jaunatni!

redzu, ka basketbolaa neesi visai dzilji ieksha...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-08-04 21:33, pirms 16 gadiem
Visvaldis Flinstons rakstīja: kurš ta grib būt dziļi šudos, takā tu?!
es tikai vēroju no malas

malacis, izceelies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-08-25 18:14, pirms 16 gadiem
Visvaldis Flinstons rakstīja: ko te ņergsti!? labāk vispār lūgtos lai kōmanda spēlē vēl kāds ne tikai bertāns un sīko co

un manis pēc kaut tas ska vispār noburbuļo, mums latvijā tādi klubi nav vaidzīgi, lai iet vef taku labāk un audzina čempioniem jaunatni!

Latvijā tāds klubs ir vaidzīgs!