Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Obradovičs: "Lēmuma pareizību nosaka rezultāts"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Obradovičs: "Lēmuma pareizību nosaka rezultāts"
Zeļko Obradovičs
Foto: AP

"Pirmais iespaids pēc finālspēles ir, ka bijām pelnījuši uzvarēt ātrāk nekā pirms pēdējā uzbrukuma. Taču basketbolā tā notiek, jo tas ir Eirolīgas fināls un pretinieki bija finālā ceturto gadu pēc kārtas," izcīnījis savā trenera karjerā septīto Eirolīgas titulu, preses konferencē teica Atēnu "Panathinaikos" basketbola kluba galvenais treneris Zeļko Obradovičs.

Obradoviča tuvākie sekotāji, tostarp Maskavas CSKA galvenais treneris Etore Mesina, savos rēķinos savākuši pa četriem Eirolīgas tituliem, savukārt "Panathinaikos" treneris to iespējis četras reizes ar Atēnu klubu vien, vēl pa uzvarai pievienojot ar Belgradas "Partizan", Badalonas "DKV Joventut" un Madrides "Real".

"Panathinaikos" svētdien uzvarēja pēdējo gadu sīvākos konkurentus Maskavas CSKA ar rezultātu 73:71. Tādu pat uzvaru atēnieši izcīnīja pirms diviem gadiem savā laukumā, bet 2006. un 2008. gada finālos bez "Pao" līdzdalības labākie bija maskavieši.

Preses konference turpinājās ilgi, jo interese bija liela un Obradovičs nonāca ilgās jautājumu krustugunīs. Mediji vēlējās zināt, vai Obradovičs ir laimīgs, pārguris, vai treneris apsver iespēju doties uz NBA un ko pēc spēles viņam teicis draugs ārpus basketbola laukuma Mesina. "Panathinaikos" panākumu kaldinātājs norādīja, ka augstu vērtē Mesinu un viņa paveikto, taču, ko savā starpā runājuši, neatklāja.

"Lēmumu pareizību laukumā nosaka rezultāts," tāds bija Obradoviča kopsavilkums, vērtējot pēdējās minūtes notikumus laukumā. "Nekad necenšos vērtēt pēdējo uzbrukumu spēlē, šoreiz mans norādījums pirms pēdējām piecām sekundēm bija aizsardzībā spēlēt bez pārkāpumiem. Ja uzvaram, tad pieņemtais lēmums bijis pareizs. Ja Šiškausks būtu iemetis tālmetienu, visi man pārmestu par šādu lēmumu, taču tur nekas nav grozāms. Tas bija mans lēmums, jo es to pieņēmu. Ticu saviem spēlētājiem."

"Esmu tiešs savās darbībās un emocijās. Kad sezonas sākumā izbraukumā spēlējām slikti, spēlētājiem teicu, ka spēlējam slikti un parādīju ierakstus. Tas ir labākais veids, kā likt spēlētājiem saprast. Viņi ir gudri. Sākot no tā brīža, strādājām kā viena dūre. Tas ir ļoti svarīgi, gaisotne komandā bija lieliska."

Obradovičs atgādināja, ka "Panathinaikos" sezona turpinās, jo priekšā Grieķijas līgas pusfināli. "Jāspēlē ar Saloniku "Aris" un nekāda pastaiga negaida, jo pēdējo mēnesi koncentrējāmies Eirolīgas "Četru finālam", bet pēc tādām cīņām vajadzīgs laiks, lai atjaunotos. Mūsu līdzjutēji vienā dziesmā dzied par trīs turnīriem - Grieķijas kausu, Eirolīgu un Grieķijas čempionātu. Mums tas jāatceras un jācīnas arī čempionātā."

Kolēģi ar uzvaru apsveica Maskavas CSKA galvenais treneris Etore Mesina. "Mums problēmas radīja agrās piezīmju grūtības. Lorbekam, Smodišam un Hrjapam ātri tika pa divām piezīmēm, savukārt "Panathinaikos" turpināja spiedienu uz groza apakšu un, kad atguvāmies, pretinieki ļoti labi meta tālmetienus. Otrajā puslaikā nospēlējām ar lielu pašatdevi un galotni izšķīra dažas detaļas. Apsveicam sāncenšus! Pašiem jāturpina koncentrēties, lai labi nospēlētu Krievijas čempionāta izslēgšanas spēlēs."

Izmantotie resursi:
euroleague.net