Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Atēnu "Panathinaikos" pēc pirmā zaudējuma Grieķijas čempionātā atlaiž galveno treneri

Agris Suveizda

Atēnu "Panathinaikos" pēc pirmā zaudējuma Grieķijas čempionātā atlaiž galveno treneri
Jorgoss Vovorass. Foto: EPA/Scanpix

Grieķijas basketbola klubs Atēnu "Panathinaikos" pavēstījis par šķiršanos no galvenā trenera Jorgosa Vovorasa, kuram šī bija pirmā sezona kā komandas galvenajam trenerim.

Vakar Atēnu "Panathinaikos" piedzīvoja pirmo zaudējumu Grieķijas čempionātā, ar rezultātu 82:92 kapitulējot "Lavrio", ko iepriekšējā sezonā pārstāvēja viens no pašreizējiem "VEF Rīga" līderiem Kails Olmens. "Panathinaikos" uzvaru skaita ziņā gan joprojām ir līgas augšgalā – bilance 7-1 ir arī Atēnu AEK, "Lavrio" tagad ir 6-3, bet ar 6-4 seko VEF pretiniece Čempionu līgā "Peristeri". Pirejas "Olympiacos" diskvalifikācijas dēļ augstākajā līgā nespēlē.

Arī Eirolīgā Atēnu "Panathinaikos" neklājas spoži, ar piecām uzvarām un vienpadsmit zaudējumiem ieņemot tikai 16. vietu. Zemāk tabulā ir latviešu spēlētāju pārstāvētie klubi Lionas ASVEL (5-11) un Maskavas apgabala "Khimki" (2-15). Atēnu kluba rezultatīvākais spēlētājs Eirolīgā ir serbu aizsargs Nemaņa Nedovičs, kurš sācis piecas no piecpadsmit spēlēm un sakrājis vidēji 16,5 punktus, 3,5 rezultatīvas piespēles un 1,9 atlēkušās bumbas.

Vovorass par Atēnu "Panathinaikos" galveno treneri kļuva iepriekšējā vasarā, amatā aizvietojot amerikāni Riku Pitino. 43 gadus vecajam grieķu speciālistam tā bija pirmā nopietnā pieredze šādā līmenī – iepriekš kā galvenais treneris viņš bija strādājis Krētas OFI un Kipras APOEL, bet 2016. gadā Vovorass atgriezās "Panathinaikos" asistenta lomā.

Nākamo spēli Atēnu "Panathinaikos" aizvadīs ceturtdien pret Sanktpēterburgas "Zenit".

Izmantotie resursi:
https://www.paobc.gr/en/press-relea...