Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VEF pretinieci ''Darussafaka'' pamet arī tās līderis un bijušais rīdzinieks Olmens

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

VEF pretinieci ''Darussafaka'' pamet arī tās līderis un bijušais rīdzinieks Olmens
Kails Olmens. Foto: FIBA

Turcijas basketbola Superlīgas klubu Stambulas ''Darussafaka'' turpina pamest vadošie spēlētāji. Uz citu Stambulas klubu ''Bešiktaš'' pārcēlies bijušais VEF leģionārs Kails Olmens, savā ''X'' kontā paziņoja viņa aģents Miško Raznatovičs.

26 gadus vecais Kails Olmens ''Darussafaka'' rindās piedalījās desmit vietējā čempionāta spēlēs un četrās Čempionu līgas cīņās, attiecīgi vidēji atzīmējoties ar 12,4+3,5+5,1 un 14,0+4,0+3,8.

''Darussafaka'' rindas iepriekš pameta latviešu uzbrucējs Jānis Timma un amerikāņu aizsargs Meisons Džounss. Kā nākamie iespējamie komandas pametēji pēc Olmena tiek minēti turku aizsargs Džans Korkmazs un amerikāņu centrs Deivids Makkormeks.

Latvijas čempione ''VEF Rīga'' izbraukuma spēli pret ''Darussafaka'' aizvadīs 19. decembrī. Visai iespējams, ka tieši tajā mačā izšķirsies, kura komanda turpinās starptautisko turnīru sezonu.

Par Olmena došanos prom no ''Darussafaka'' mēļoja kādu laiku. Iepriekš kā viņa nākamās darba vietas izskanēja Eirolīgas klubi Pirejas ''Olympiacos'', Madrides ''Real'' un Kauņas ''Žalgiris''. Vistuvāk Olmens bija pārejai uz Grieķijas grandu, tomēr tā nepiepildījās, pēc kā basketbolists arī pārtrauca sadarbību ar savu iepriekšējo aģentu un pievienojās Eiropas ietekmīgākajai aģentūrai ''BeoBasket''.

Stambulas ''Bešiktaš'' spēlē ULEB Eirokausa A apakšgrupā ar Rīgā bāzēto Slobožanskas ''Prometey''. Olmens un viņa jaunā komanda ''Arēnā Rīga'' viesosies 13. decembrī.

Ar septiņām uzvarām desmit spēlēs Dušana Alimpijeviča trenētā ''Bešiktaš'' ieņem ceturto vietu Turcijas Superlīgā un trešo vietu ULEB Eirokausa A grupā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/MiskoRaznatovic...