Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas rezultatīvākais spēlētājs Džeimss pievienosies čempioniem CSKA

Andrejs Siliņš

Eirolīgas rezultatīvākais spēlētājs Džeimss pievienosies čempioniem CSKA
Maiks Džeimss. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Jāņa Strēlnieka pārstāvētā ULEB Eirolīgas čempionvienība Maskavas CSKA veiks vēl pēdējo sastāva papildinājumu pirms jaunās sezonas, parakstot līgumu ar pagājušās sezonas rezultatīvāko ULEB Eirolīgas spēlētāju Maiku Džeimsu.

28 gadus vecais Džeimss pagājušajā sezonā Milānas "Olimpia" rindās Eirolīgā vidēji spēlē guva 19,8 punktus, saņemot Alfonso Forda vārdā nosaukto balvu kā sezonas rezultatīvākais spēlētājs. Tāpat Džeimss vidēji mačā atdeva 6,4 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 3,8 atlēkušās bumbas un pārtvēra 1,3 bumbas, sakrājot +20,2 efektivitātes indeksa punktus.

Neraugoties uz individuāli spilgtāko sezonu Eiropas prestižākajā klubu turnīrā, Džeimss nebija Milānas jaunā galvenā trenera Etores Mesinas plānos. Abas puses vienojās par līguma pārtraukšanu, un 185 centimetrus garais basketbolists kļuva par brīvo aģentu. Kā nākamie potenciālie Džeimsa darba devēji tika minēti vairāki klubi Eiropā, bet "Eurohoops" rīcībā esošā informācija liecina, ka spēlētājs izvēlējies pievienoties aktuālajai Eirolīgas čempionei CSKA.

36 spēles Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadījušais (vidēji 19 minūtēs 9,3 punkti un 3,5 piespēles) Džeimss, kurš Eirolīgā spēlējis arī "Baskonia" un "Panathinaikos" rindās, kļūs par ceturto ārzemnieku aizsarga pozīcijās CSKA sastāvā. Bez Džeimsa pirmajās divās pozīcijās ir arī Strēlnieks, itālietis Daniels Hakets un amerikānis Rons Beikers. Tāpat trenera Dimitra Ituda rīcībā ir divi krievu aizsargi Mihails Kulagins un Ivans Uhovs.

Maskaviešu uzbrucēji būs Vils Klaiberns, Ņikita Kurbanovs, Derans Hiliards, Semjons Antonovs, Džoels Bolombojs un Andrejs Voroncevičs, bet centra pozīcijā spēlēs Kosta Kufoss, Kails Hainss un Johaness Foigtmans.

Tikmēr ULEB Eiropas kausā spēlējošais Krievijas klubs Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" sastāvu papildinās ar Lietuvas izlases pamata saspēles vadītāju Mantu Kalnieti. 32 gadus vecais aizsargs aizvadītajā sezonā spēlēja Lionas ASVEL, kļūstot par Francijas čempionu, bet šovasar kļuva par brīvo aģentu. Kalnieti savā sastāvā vēlējās redzēt Stambulas "Galatasaray", tomēr basketbolists devis priekšroku Krasnodaras piedāvājumam.

Kalnietis jau iepriekš spēlējis "Lokomotiv" rindās, pārstāvot klubu no 2012. līdz 2015. gadam. Tā bija Kalnieša pirmā pieredze leģionāra statusā pēc pavadītā laika Kauņas "Žalgira" rindās. 2013. gadā Kalnietis palīdzēja Krasnodarai izcīnīt ULEB Eiropas kausu un nākamajā sezonā spēlēja Eirolīgā. Kalnietis tieši "Loko" rindās aizvadījis savu individuāli labāko karjeru Eirolīgā (11,8 punkti, 4,8 piespēles, 3,0 bumbas).

  -2 [+] [-]

, 2019-08-02 12:06, pirms 5 gadiem
Žeel Strēlnieka , žēl CSKA
Te viss ir beidzies.

     [+] [-]

, 2019-08-02 12:12, pirms 5 gadiem
Sūdīgi Strēlniekam, šāds egoists domā tikai par savu statistiku, nevis komandas spēli. Saspringto spēļu galotnes jau tagad paredzamas, bet tur, kā paveiksies Džeimsam..

  +3 [+] [-]

, 2019-08-02 12:21, pirms 5 gadiem
Obelix rakstīja: Sūdīgi Strēlniekam, šāds egoists domā tikai par savu statistiku, nevis komandas spēli. Saspringto spēļu galotnes jau tagad paredzamas, bet tur, kā paveiksies Džeimsam..
Es gribu redzēt kā viņš pie Ituda tā pasprēgās, te viņam nav Milāna kas ir viduvējs klubs Eirolīgā, lai arī cik labs sastāvs viņiem nebūtu bet rezultātā tas bija viduvējs klubs un nekas vairāk, CSKA ir no cita plaukta un arī treneris tur pavisam cita kalibra kā Džeimsam bija Milānā.

  +3 [+] [-]

, 2019-08-02 12:22, pirms 5 gadiem
Obelix rakstīja: Sūdīgi Strēlniekam, šāds egoists domā tikai par savu statistiku, nevis komandas spēli. Saspringto spēļu galotnes jau tagad paredzamas, bet tur, kā paveiksies Džeimsam..
Nu nedomāju gan, Itudis šito ātri atsēdinās, ja sāks spēlēt tikai priekšs sevis! Itudis ir pietiekoši gudrs, lai ar šitādu tiktu galā!

  +4 [+] [-]

, 2019-08-02 12:33, pirms 5 gadiem
Nabaga Džeims, nezina, kur iekūlies Itudis tak ātri spārnus aplauzīs, ja neklausīs, atlaidīs, vai spēlēs no soliņa...Līdzīgi bija sezonas sākumā ar Haketu, bet džeks ātri saprata, kas notiksies

     [+] [-]

, 2019-08-02 23:08, pirms 5 gadiem
ahahahahha...Kas tad Itudis ir kkads dievs??????????????? nebutu cempi panemusi,Itudis butu bezdarbnieks.....tada komanda ka CSKA tads Itudis ir tikmer kamer uzvar.....soks ir par to ka,panem sadu speletaju.......tada Milana un Macabi ,Himkos butu tikai normali ka viens stritbolists pa lielu naudu ietu ,visus apspeletu ,hailaiti butu viss butu bet komanda nekad necinitos pa cempiona titulu,bet cska???????ja merkis ir cempis....tad nafig Dzeimsu??????ja vajag sezonas rezutativako speletaju un statistikas monstru ta ok,bet titulu neizcinis ar statistiku...lidz ar so Strelnieka sezona ir sagrauta..R.I.P p.s joprojam jasmejas par komentu-----pie Itudi taa nebus

     [+] [-]

, 2019-08-02 23:12, pirms 5 gadiem
elanss rakstīja: ahahahahha...Kas tad Itudis ir kkads dievs??????????????? nebutu cempi panemusi,Itudis butu bezdarbnieks.....tada komanda ka CSKA tads Itudis ir tikmer kamer uzvar.....soks ir par to ka,panem sadu speletaju.......tada Milana un Macabi ,Himkos butu tikai normali ka viens stritbolists pa lielu naudu ietu ,visus apspeletu ,hailaiti butu viss butu bet komanda nekad necinitos pa cempiona titulu,bet cska???????ja merkis ir cempis....tad nafig Dzeimsu??????ja vajag sezonas rezutativako speletaju un statistikas monstru ta ok,bet titulu neizcinis ar statistiku...lidz ar so Strelnieka sezona ir sagrauta..R.I.P p.s joprojam jasmejas par komentu-----pie Itudi taa nebus
Man sākumā bija līdzīgas sajūtas, Higins viennozīmīgi labāks par šo allin playeru. Redzēs kā būs sezonā, nesaki hop pirms neesi pārlecis..