Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Freimanim 5 punkti, "Unics" sāk "play-off" ar zaudējumu Krasnodarā

Andrejs Siliņš

Freimanim 5 punkti, "Unics" sāk "play-off" ar zaudējumu Krasnodarā
Rolands Freimanis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Svētdien ar zaudējumu VTB Vienotās līgas ceturtdaļfinālu uzsāka latviešu basketbolista Rolanda Freimaņa pārstāvētā Kazaņas "Unics", kas izbraukumā ar rezultātu 63:74 atzina Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" pārākumu, sērijā līdz trim panākumiem nonākot iedzinējos ar 0-1.

Abas komandas vienu ceturtdaļfinālu šosezon jau izspēlēja - ULEB Eiropas kausa izcīņā divu spēļu summā labāka izrādījās Freimaņa pārstāvētā "Unics" vienība. Tā kā VTB līgas regulāro sezonu "Loko" noslēdza trešajā vietā, bet "Unics" palika sestā, abām komandām jāmēro spēki jau ceturtdaļfināla sērijā.

Pēc līdzīgas pirmās ceturtdaļas - tās vidū priekšā bija viesi, bet ar vadību noslēdza "Lokomotiv" - otrajā mājinieki veica izrāvienu, kas izrādījās izšķirošs. Otrās ceturtdaļas otro pusi "Loko" sāka ar 11 punktiem pēc kārtas, panākot plus desmit (39:29), un "Unics" tā īsti mačā vairs nespēja atgriezties. Vairākas reizes kazaņieši pietuvojās līdz astoņiem punktiem,bet tuvāk netika, un mača beigās tablo vēstīja 74:63 par labu Krasnodarai.

Rolands Freimanis pirmo reizi cīņā iesaistījās puslaika izskaņā, pēc nepilnas pusminūtes gūstot divus punktus. Trešās ceturtdaļās otrajā pusē Freimanis vēlreiz nomainīja Kostu Kaimakoglu, guva vēl trīs punktus un nostaigāja, pēdējās ceturtdaļas trešajā minūtē atkal tiekot nomainīts. Kopumā laukumā latviešu spēka uzbrucējs pavadīja septiņas minūtes un 48 sekundes, guva piecus punktus (2p. 1/2, 3p. 1/1), izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu un saņēma vienu piezīmi.

Kazaņas komandā rezultatīvākais bija Kērtiss Džerelss, kuram 18 punkti, kā arī sešas bumbas un piecas piespēles, bet cits amerikānis Džeimss Vaits atzīmējās ar 11 punktiem un astoņām bumbām pie groziem. "Unics" nelīdzēja arī lieliskā precizitāte no tālās distances - trāpīti 50% (8/16) trīspunktnieku.

"Lokomotiv Kuban" savu skatītāju priekšā (oficiālais apmeklējums klātienē - 3360) spēlēja kvalitatīvi - pieļautas vien sešas kļūdas visa mača garumā, kamēr kazaņiešiem fiksēti 17 tehniskie brāķi. Entonijs Rendolfs uzvaru sekmēja ar 17 punktiem un piecām bumbām, Jevgenijam Voronovam 15 punkti, bet 12 Ričarda Hendriksa kontā.

Sērija ritēs līdz kāda no komandām izcīnīs trīs uzvaras, bet pusfinālā šī dueļa uzvarētāja tiksies ar "Khimki" un "Avtodor" pāra uzvarētāju. Sērijas nākamais mačs paredzēts pēc vienas dienas pārtraukuma - pirmdien Krasnodarā.