Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kuksikam izšķirošais bloks un vieta FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfinālā

Rolands Eliņš

Kuksikam izšķirošais bloks un vieta FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfinālā
Rihards Kuksiks
Foto: pallacanestrovarese.it

Rihards Kuksiks ar septiņiem gūtiem punktiem un bloķētu pretinieku pēdējās cerības metienu palīdzējis „Openjobmetis” pārvarēt FIBA Eiropas kausa izcīņas astotdaļfinālu, pieveicot Turcijas komandu „Gaziantep” (74:71).

Pirmajās divās spēlēs „Openjobmetis” un Turcijas „Gaziantep” vienībai sērijas uzvarētāju noskaidrot nebija izdevies – pirmajā mačā ar 82:81 uzvaru izrāva Riharda Kuksika komanda, bet otrajā spēlē ar 60:76 pārāki bija turki. Kuksiks šajās spēlēs izcēlās ar diviem un pieciem punktiem.

Šodienas mačā Kuksiks laukumā pavadīja 29:18 minūtes, kuru laikā savāca septiņus punktus (2p. 2/3, 3p. 1/5) un četras atlēkušās bumbas. Viņš arī pieļāva vienu kļūdu un divreiz pārkāpa noteikumus, kā arī vienreiz bloķēja pretinieku metienu.

„Openjobmetis” vēl piecas minūtes pirms beigām bija drošā vadībā ar 13 punktu pārsvaru, turklāt šo pārsvaru sasniedza tieši pēc Kuksika sekmīga metiena. Taču sekoja četri „Gaziantep” precīzi tālmetieni pēc kārtas, kas visu Itālijas komandas pārsvaru izdzēsa, un pēdējā minūtē Kuksika pārstāvētā vienība jau bija iedzinējos. Ar pāris sekmīgiem uzbrukumiem un sava groza nosargāšanu tomēr izdevās uzvarēt ar 74:71 un iekļūt nākamajā kārtā. Tieši Kuksiks pēdējā sekundē bloķēja pretinieku tālmetienu, kas varēja panākt šajā spēlē papildlaiku.

Ceturtdaļfinālā „Openjobmetis” spēkosies ar Beļģijas „Antwerp Giants”, sērija sāksies 16. martā.

FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfināli

KomandasKomandas
Fraport Skyliners-MaccabiEnisey-Cibona
Elan Chalon-KhimikOpenjobmetis-Giants

Izmantotie resursi:
FIBA Europe