Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lomažs pirms debijas "Virtus" rindās: "Būs grūti šovakar iemigt"

Emils Ozerinskis

Lomažs pirms debijas "Virtus" rindās: "Būs grūti šovakar iemigt"
Rihards Lomažs savas jaunās komandas treniņā. Foto: Virtus Segafredo Bologna

Trešdienas vakarā gaidāma 27 gadus vecā Latvijas basketbolista Riharda Lomaža debija Lukas Banki trenētās Boloņas "Virtus" rindās Eirolīgas spēlē pret Minhenes "Bayern". Itālijas mediji dienu pirms spēles varēja aprunāties ar aizsargu nelielā preses konferencē, kurā Lomažs iezīmēja pārdomas par savu gaidāmo debiju.

27 gadus vecajam Lomažam tika jautāts par gatavību spēlei pret bavāriešiem. Latviešu basketbolists atzina, ka naktī pirms debijas spēles visticamāk nervozēs: "Esam noskatījušies iepriekšējās spēles video un zinām kļūdas, kuras mums ir jāizlabo. Jāspēlē sava spēle un esmu dorš, ka līdzjutēji mums palīdzēs. Nevaru sagaidīt savu pirmo spēli. Nemelošu, noteikti būs grūti šovakar iemigt."

Stāstot par to, cik labi zin "Virtus" komandas spēles stilu, latviešu basketbolists atzīmēja, ka šosezon ļoti cītīgi vērojis Eirolīgas cīņas: "Es skatos visas Eirolīgas spēles. Man Turcijā bija daudz brīvā laika, jo spēlējām tikai vienu spēli nedēļā. Tādēļ redzēju daudz spēļu un sekoju Lukas [Banki] gaitām. Spēles stila ziņā tas man nav nekas jauns, jo ar treneri kopā esam bijuši divus trīs gadus Latvijas nacionālajā izlasē. Esmu priecīgs būt Boloņā. Spēles stila ziņā tas nav nekas jauns. Viss, kas man ir jāiemācās ir lietas, kas patīk jaunajiem komandas biedriem. Pāreja uz šo komandu ir vairāk vai mazāk viegla. Ir prieks būt atkal kopā ar Luku."

"Šīs komandas spēks nav vienā vai divās lietās. Tas ir viss komandas kopums. Nav viena vai divu spēlētāju, kuri vilktu - ir komanda. Zinu arī no nacionālās izlases, ka tas ir tas, kā Luka vēlas savās komandās. Tā ir viņa sistēma, ka nav viens vai divi galvenie džeki. Protams, mums ir vairāki zvaigžņu kalibra spēlētāji, kas mums palīdz. Taču mūsu mērķis ir uzvarēt spēles kā komandai." teica Lomažs.

Pagājušo sezonu Lomažam priekšlaicīgi lika noslēgt Vācijā gūtā ceļgala trauma. Itālijas mediju pārstāvi interesējās vai Lomažu nebaida divas un pat trīs spēles nedēļa. Basketbolists bažas noraidīja: "Neesmu noraizējies par saspringtāku spēļu grafiku. Jūtos lieliski. Esmu teju perfektā fiziskajā sagatavotībā, tā kā celis jūtas labi. Jāsaprot, ka šeit es nespēlēšu 30-35 minūtes kā Turcijā. Šeit vienā spēlē spēlē vairāk, citā mazāk. Tādēļ mums ir 15 spēlētāju sastāvs. Te lietas ir jādara citādi. Jāizpilda savi uzdevumi un jāsagatavo ķermenis jebkādam spēles laikam vai tā ir minūte, divas vai divdesmit. Visā visumā jūtos lieliski un ceļgala savainojums mani netraucē."

"Mēs ar Luku runājām par maniem uzdevumiem laukumā. Nav tā, ka man šeit būtu kaut kas jāmaina vai jādara kas īpašs. Vienkārši jāspēlē basketbols un jāpienes komandai savs pozitīvisms un enerģija. Komandas spēlē viss ir kārtībā. Man ir jābūt man pašam un jāsaprot tas, ko varu komandai dot," teica Lomažs savas gaidāmās debijas priekšvakarā.

     [+] [-]

, 2024-01-02 18:07, pirms 4 mēnešiem
Lai veicās!