Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Banki trenētās ''Virtus'' līderis Šengelija atzīts par Eirolīgas MVP oktobrī

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Banki trenētās ''Virtus'' līderis Šengelija atzīts par Eirolīgas MVP oktobrī
Tornike Šengelija. Foto: Virtus Bologna

LETA. Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītās Itālijas komandas Boloņas "Virtus" spēka uzbrucējs Tornike Šengelija atzīts par ULEB Eirolīgas oktobra labāko spēlētāju, vēsta turnīra rīkotāji.

Boloņas basketbolisti Eirolīgas sezonu sāka ar zaudējumu Rolanda Šmita pārstāvētajai Kauņas "Žalgiris" komandai, bet nākamajās četrās spēlēs svinēja uzvaras. Šengelija oktobra mačos vidēji iekrāja 23,6 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija otrs labākais rādītājs līgā, ar 18,4 punktiem bija trešais rezultatīvākais, kā arī izcīnīja 4,8 bumbas zem groziem un atdeva 4,0 rezultatīvas piespēles.

32 gadus vecajam Gruzijas basketbolistam bija arī teicama metienu precizitāte - 75,0% divpunktu metienos, 52,9% tālmetienos un 85,0% soda metienos. Šengelija par labāko tika atzīts arī 2018.gada martā, tolaik vēl pārstāvot Vitorijas "Baskonia".

Boloņas basketbolisti ar četrām uzvarām piecās spēlēs turnīra tabulā ieņem trešo vietu.

Izmantotie resursi:
LETA