Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Žalgiris'' kapitāldaļu turētājs iegādājas bankrotējušo Londonas ''Lions''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Žalgiris'' kapitāldaļu turētājs iegādājas bankrotējušo Londonas ''Lions''
Foto: SIPA/Scanpix

Kauņas ''Žalgiris'' oficiāli pavēstījis, ka kluba kapitāldaļu turētājs ''Tenesot'' iegādājies bankrotējušo Lielbritānijas komandu Londonas ''Lions'', kas iepriekšējā sezonā aizspēlējās līdz ULEB Eirokausa pusfinālam.

Lietuvas basketbola granda Kauņas ''Žalgiris'' 25 % kapitāldaļu turētājs ''Tesenot'' iegādājies bankrotējušo Lielbritānijas komandu Londonas ''Lions'', kas pēdējos gados bija ULEB Eirokausa dalībniece.

Kauņas ''Žalgiris'' oficiālajā paziņojumā minēts, ka klubam tiks nodrošināts īstermiņa aizdevums uz trīs mēnešiem, ko gan ''Lions'' nāksies atmaksāt ''Tesenot'' grupai. ''Šis darījums dod ''Žalgiris'' jaunas iespējas Eiropā, būt tuvumā Lielbritānijas basketbola talantiem un nodrošināt ilgtermiņa attīstību kluba piramīdai,'' paziņojumā citēts ''Žalgiris Group'' direktors Daiņus Ļulis.

''Šis biznesa darījums nemainīs mērķus un esošo menedžmenta modeli ''Žalgiris'' basketbola klubā. Joprojām bāzējamies Kauņā, kur mīl basketbolu, un mums šeit ir lieliska infrastruktūra. Kad iespēja parādīsies, mēs raudzīsimies iegūt pēc iespējas vairāk no Londonas. Vienmēr esam vēlējušies redzēt vairāk jauniešus no dažādām basketbola skolām ''Žalgiris'' jauniešu komandās. Tagad ir lieliska iespēja būt tuvu šī uzdevuma realizēšanā,'' teicis ''Žalgiris'' basketbola kluba prezidents Pauļus Jankūns.

Sadarbība starp ''Lions'' un ''Žalgiris'' pārsvarā tieši notiks jaunu un talantīgu spēlētāju kontekstā. Jaunajiem basketbolistiem spēlēšana Lielbritānijas basketbola līgā kļūs par platformu, kur attīstīt savas prasmes. Spēlētāji, kuri augs kopējā sistēmā, ne tikai palīdzēs sasniegt sportiskos rezultātus, bet arī veicinās kluba ieņēmumus, kas tiks dalīti ar ''Žalgiris''. Šī esot arī iespēja Kauņas ''Žalgiris'' attīstīties gan finansiāli, gan attīstot starptautisku projektu.

Jāmin, ka Londona ir viena no nozīmīgākajām pilsētām Eiropā, kur spēles bieži aizvada NBA komandas. Kopš 2011. gada šeit aizvadītas deviņas NBA regulārā turnīra spēles. Londonas ''Lions'' 2023./2024. gada sezonā kļuva par Lielbritānijas līgas čempioni, bet ULEB Eirokausā aizspēlējās līdz pusfinālam. Tā spēles apmeklētības ziņā ierindojās sestajā vietā starp visām Eirokausa komandām.

Izmantotie resursi:
https://zalgiris.lt/naujienos/teson...

     [+] [-]

, 2024-08-01 13:15, pirms 2 mēnešiem
Viļņa pret Londonu? Ja baskets ir bizness, tad Londonas potenciāls tomēr ir kriiiieeeetni lielāks.

     [+] [-]

, 2024-08-01 14:36, pirms 2 mēnešiem
Bet kur poblēma finansēs, ja klubs var lepoties ar apmeklētību?

     [+] [-]

, 2024-08-01 15:32, pirms 2 mēnešiem
guntis86 rakstīja: Bet kur poblēma finansēs, ja klubs var lepoties ar apmeklētību?
algas, nodokļi, infrastruktūra