Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kurtinaitis: "Himku budžets sarucis par 50 procentiem, mērķis – iekļūt Eirolīgā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kurtinaitis: "Himku budžets sarucis par 50 procentiem, mērķis – iekļūt Eirolīgā"
Ramūns Butauts un Rims Kurtinaitis: VEF un Himku ceļi var krustoties gan VTB līgā, gan Eirolīgas kvalifikācijā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Budžeta samazinājums nav tik briesmīgs, kā šķita jūnijā. Neteiktu, ka esam kļuvuši vājāki. Mums izdevās noslēgt līgumus ar līdzīga līmeņa, taču ne tik dārgiem basketbolistiem," preses konferencē trešdien, 1. augustā, teica Maskavas apgabala kluba "Khimki" galvenais treneris, divkārtējais Eiropas kausa ieguvējs Rims Kurtinaitis.

Starpsezonā komandu atstāja līderis Vitālijs Fridzons, pamata saspēles vadītājs Zorans Planiničs, aizsargs Kelvins Riverss un austrāliešu uzbrucējs Mets Nīlsens. Pirmais pēc deviņām sezonām Himkos noslēdza trīs gadu līgumu ar divdesmitkārtējiem Krievijas čempioniem Maskavas CSKA, savukārt otrais pievienojies Stambulas klubam “Anadolu Efes”.

“Fridzona personā zaudējām labu spēlētāju,” neslēpa Kurtinaitis. “Viņš bija Himku seja, veltīja klubam deviņus gadus. Būdams treneris, nožēloju, ka viņš nespēlēs pie mums. Cilvēciski priecājos, ka Fridzons pārgājis uz vadošo valsts klubu CSKA. Viņa pozīciju nosegs Jegors Vjaļcevs, tāpat otrā numura pozīcijā pārbīdīsim Peteru Koponenu. Planiniču nomainījām pret amerikāni Maiklu Grīnu, bet Riversa vietā spēlēs Želabals. Jāuzsver, ka viņš pats vēlējās atgriezties Himkos. Pirmajā reizē Želabals nepaspēja iespēlēties, jo pusgadu ārstēja savainojumu, bet turpinājumā mums bija daudz spēļu un maz treniņu.”

Kluba budžets 2014. gada sezonā tuvosies 10 miljoniem latu (600 miljoni rubļu), pavēstīja “Khimki” prezidents Dmitrijs Golubkovs. “Neviens sponsors nav mūs pametis. Nolēmām ievērojami samazināt algas un pārskatīt spēkā esošos līgumus. Budžets sarucis par 50 procentiem, taču gaidām ievērojamus rezultātus. Mērķis ir iekļūt Eirolīgā un cīnīties par medaļam VTB Vienotajā līgā.”

Kurtinaitis uzskata, ka komanda būs labāk gatava Eirolīgas kvalifikācijai nekā 2011. gada rudenī, kad negaidīti zaudēja Čehijas čempioniem “ČEZ Nymburk”. Sezonas turpinājumā “Khimki” izcīnīja Eiropas kausu, finālā pārspējot Riharda Kuksika pārstāvēto “Valencia” vienību.

“Reiz jau bijām līdzīgā situācijā. Četri spēlētāji sacentīsies Eiropas čempionātā, kurš beigsies 22. septembrī, savukārt 1. oktobrī Viļņā paredzēta pirmā spēle Eirolīgas kvalifikācijā. Spēlētāji pēc Eiropas čempionāta nevarēja paskriet. Mācīsimies no savas pieredzes un, domāju, ka sezonas sākumu sagaidīsim labā formā.”

Eirolīgas kvalifikācijā astoņas komandas sacentīsies par vienu ceļazīmi. “Lietuvos rytas” un “VEF Rīga” pāra uzvarētāji otrajā kārtā spēlēs pret Itālijas vicečempioniem “Cimberio Varese” vai Vācijas klubu “EWE Baskets Oldenburg”. Kaimiņu zarā Čehijas čempioni “Nymburk” sacentīsies pret Ērla Roulenda pārstāvēto Turcijas klubu “Banvit”, savukārt Maskavas apgabala “Khimki” spēlēs pret “Oostende”. Pusfināli notiks 3. oktobrī plkst. 18:00 un 20:30, fināls 4. oktobrī plkst. 20:30. Septiņas neveiksminieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Trīskārtējie Latvijas čempioni "VEF Rīga" Eirolīgas kvalifikācijā sacentīsies otro reizi. Debijas mēģinājumā 2011. gada rudenī Beļģijas pilsētā Šarleruā rīdzinieki pirmajā kārtā zaudēja Vācijas klubam "Alba Berlin" - 60:82. Toreiz atlases turnīrā par divām ceļazīmēm sacentās 16 klubi, pamatturnīrā iekļūstot Stambulas "Galatasaray" un "Spirou Basket". Divus gadus agrāk, BK "Ventspils" pirmajā kārtā divu spēļu summā atzina "Benetton Treviso" pārākumu (Rīgā 78:73, viesos 76:88).

Eirolīgas regulārās sezonas izloze

GrozsA grupaB grupaC grupaD grupa
1FC BarcelonaReal MadridOlympiacosPanathinaikos
2CSKA MoscowAnadolu EfesMontepaschiMaccabi Electra Tel Aviv
3FenerbahceŽalgirisUnicajaCaja Laboral
4BudivelnykBrose BasketsGalatasarayLokomotiv-Kubaņ
5PartizanEA7 Emporio ArmaniStelmet Zielona GoraCrvena Zvezda
6JSF NanterreStrasbourgFC Bayern MunichKval. uzvarētāji

Izmantotie resursi:
Р-Спорт. Все главные новости спорта

  +2 [+] [-]

, 2013-08-01 18:20, pirms 11 gadiem
Krievu blatńikiem sāk pikis aptrūkties !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-08-01 20:38, pirms 11 gadiem
fans366 rakstīja: VEF jāiekļūst Eirolīgā!!!
Tas jau ir nolemts sen, jacinas par titulu!

  -3 [+] [-]

, 2013-08-01 20:58, pirms 11 gadiem
Varbūt sieviešu Eirolīgā?
fans366 rakstīja: VEF jāiekļūst Eirolīgā!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-08-02 00:41, pirms 11 gadiem
fans366 rakstīja: VEF jāiekļūst Eirolīgā!!!
Jāiekļūst ta ir, bet priekš tā vajag dabūt vēl kādu SF/PF un divus kārtīgus garos + vēl kādus zolīdus rezervistus, gandrīz visās pozīcijās, jo lielākā daļa VEF spelētāju no pagaišās sezonas ir aizgājuši un sastāvs ir jāvāc tikpat kā no jauna