Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Stademairs pēc sezonas izlaišanas atgriezīsies Jeruzalemē un spēlēs Čempionu līgā

Andrejs Siliņš

Stademairs pēc sezonas izlaišanas atgriezīsies Jeruzalemē un spēlēs Čempionu līgā
Amare Stademairs
Foto: AFP / Scanpix

Seškārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēļu dalībnieks Amare Stademairs pēc vienas sezonas izlaišanas nolēmis atgriezties basketbolā un parakstījis jaunu līgumu ar Izraēlas klubu Jeruzalemes "Hapoel", kur spēlēja jau 2016./2017. gada sezonā.

35 gadus vecais Stademairs 2003. gadā tika atzīts par NBA labāko jaunpienācēju, 2007. gadā tika iekļauts sezonas simboliskajā pieciniekā un sešas reizes piedalījās Visu zvaigžņu spēlēs. Pēc 14 pavadītām sezonām NBA Stademairs 2016. gada vasarā parakstīja līgumu ar Jeruzalemes "Hapoel" klubu, kam ir viens no īpašniekiem.

"Hapoel" rindās Stademairs izcīnīja Izraēlas kausu un Izraēlas čempiontitulu, kā arī spēlēja ULEB Eiropas kausā, kur komanda tika līdz pat pusfinālam. Izraēlas līgā Stademairs vidēji 21 minūtē guva 9,3 punktus, izcīnīja 5,6 bumbas un bloķēja 1,2 metienus. Eiropas kausā 25 minūtēs 12,8 punkti, 6,6 bumbas un 1,2 bloķēti metieni, kā arī vieta otrajā simboliskajā sezonas pieciniekā.

Pēc sezonas Stademairs paziņoja par karjeras beigšanu, taču šī gada pavasarī pavēstīja, ka ir gatavs atgriezties profesionālajā sportā. Šobrīd Stademairs spēlē Ziemeļamerikā populārajā trīs pret trīs basketbola līgā "BIG 3", bet nākamajā sezonā, lai gan iepriekš izteica vēlmi atgriezties NBA, atgriezīsies "Hapoel" rindās Izraēlā.

Jeruzalemes komanda aizvadītajā sezonā izcīnīja trešo vietu Izraēlas čempionātā, kausā palika pusfinālā, Līgas kausā - ceturtdaļfinālā, bet ULEB Eiropas kausā netika tālāk par grupu turnīru. Nākamajā sezonā "Hapoel" spēlēs FIBA Čempionu līgā, kur dalībnieču sarakstā ir arī Latvijas čempione "Ventspils". Grupu turnīra izloze paredzēta 11. jūlijā.

Amares Stademaira spilgtākās epizodes Jeruzalemes "Hapoel" sastāvā

     [+] [-]

, 2018-07-01 14:57, pirms 6 gadiem
Bija taču pat simboliski ar Knicks noslēdzis toreiz to atvadu līgumu...