Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Titulētais Telavivas "Maccabi" pēc četriem triumfa gadiem netiek Izraēlas finālā

Agris Suveizda

Titulētais Telavivas "Maccabi" pēc četriem triumfa gadiem netiek Izraēlas finālā
Šons Dosons. Foto: Bnei Herzliya BC

Šovakar kļuva zināma Izraēlas Premjerlīgas pirmā fināliste basketbolā, un par to sensacionāli kļuva nevis Telavivas "Maccabi", bet gan "Bnei Herzliya", kas finālā spēlēs pirmoreiz vēsturē.

• Pusfinālsēriju, kas tika aizvadīta tikai līdz divām uzvarām, ar panākumu mājās sāka "Maccabi," viesus apspēlējot ar 82:76, taču "Bnei Herzliya" savā laukumā revanšējās ar 97:81 un šovakar Telavivā sāncenšus sagrāva ar 96:74.

• Ar 25 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām uzvarētāju labā izcēlās amerikāņu garais spēlētājs Činanu Onuaku, kurš iepriekš spēlēja Horvātijas "Zadar". "Maccabi" līderim Skotijam Vilbekinam 22 punkti.

• Regulārajā sezonā visās trijās savstarpējās spēlēs uzvarēja mājinieces – "Maccabi" ar 99:69 un 92:74, ieņemot otro vietu, un "Bnei Herzliya" ar 71:59, ierindojoties trešajā pozīcijā.

• Ceturtdaļfinālā Telavivas "Maccabi" ar 3-1 derbijā pārspēja Telavivas "Hapoel", bet "Bnei Herzliya" ar 3-0 pārspēja Haifas "Hapoel".

• "Bnei Herzliya", kas Premjerlīgā atgriezās 2020. gadā, finālā spēlēs pirmoreiz, un tās pretiniece noskaidrosies rītvakar – Jeruzalemes "Hapoel" un Holonas "Hapoel" duelī ir 1-1.

• Telavivas "Maccabi" četras sezonas pēc kārtas triumfēja Izraēlas čempionātā, taču pirms tam trīs sezonas pēc kārtas netika finālā.

• Telavivas grands par Izraēlas čempionu kļuvis kopumā 55 reizes, kamēr visi pārējie klubi kopā sakrājuši tikai 12 titulus – pieci Telavivas "Hapoel", divi Jeruzameles "Hapoel" (abi nesen – 2015. un 2017. gadā).

• ULEB Eirolīgas regulārajā sezonā "Maccabi" ieņēma piekto vietu un ceturtdaļfinālā ar 0-3 piekāpās "Real Madrid".