Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bagatska trenētajai "Nizhny Novgorod" pievienojas Austrijas izlases centrs

Rolands Eliņš

Bagatska trenētajai "Nizhny Novgorod" pievienojas Austrijas izlases centrs
Rašids Mahalbasičs
Foto: ITAR/TASS/Scanpix

Latvijas treneru Ainara Bagatska, Artūra Štālberga un Oskara Ernšteina vadīto Krievijas komandu "Nizhny Novgorod" papildinājis Austrijas basketbolas izlases centra spēlētājs Rašids Mahalbasičs.

Slovēnijā dzimušais Rašids Mahalbasičs arī iepriekšējo sezonu pavadīja VTB Vienotajā līgā Kazahstānas "Astana" sastāvā, taču līgums ar to netika pagarināts. Tā vietā 24 gadus vecais basketbolists pievienojies "Nizhny Novgorod", ar kuru noslēdzis līgumu uz divām sezonām.

"Astana" sastāvā Mahalbasičs vidēji mačā guva 14,6 punktus un savāca 6,6 atlēkušās bumbas, kā arī tika atzīts par aprīļa labāko spēlētāju VTB līgā. Savas karjeras sākumā Austrijas centrs noslēdz ilgtermiņa līgumu ar Turcijas klubu "Fenerbahce", taču tajā nostiprināties nespēja. Spēlējis arī Polijas "Prokom" un Čehijas "Nymburk" rindās, ar pēdējo kļuva par Čehijas čempionu.

"Mahalbasičam bija laba sezona Astanā," papildinājumu vērtē Ainars Bagatskis. "Taču zinu, ka viņš var spēlēt vēl labāk. Viņš ir universāls centrs, kurš mums palīdzēs zem groza, taču varēs iemest arī no distances. Mūsu klubā viņam ir iespēja progresēt, kamēr mēs esam ieguvuši kvalitatīvu basketbolistu."

Austrijas izlase "Euro Basket 2015" kvalifikācijā spēlēja pirmajā kārtā, kad netika ārā no grupas, paliekot otrā aiz Šveices. Mahalbasičs tās sastāvā sešās spēlēs izcēlās ar 17,6 punktiem.

Jau ziņots, ka "Nizhny Novgorod" pēc savas debijas sezonas Eirolīgā, bet, visticamāk, nespēs paturēt sastāvā pašreizējos līderus, jo tie saņem daudz labākus piedāvājumus no Eiropas lielākajiem klubiem.

Izmantotie resursi:
Рашид Махалбашич переходит в «НН» - Официальный...

  +3 [+] [-]

, 2015-06-01 12:19, pirms 9 gadiem
A te visi viņu lika VEFam nolīgt Es taču teicu, ka tāds VEFs nespēs konkurēt par šo spēlētāju

  -1 [+] [-]

, 2015-06-01 14:08, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: A te visi viņu lika VEFam nolīgt Es taču teicu, ka tāds VEFs nespēs konkurēt par šo spēlētāju
Un kas tur smieklīgs? VEF varbūt dabūs kkādu labāku, vismaz uz konkrēto sezonu, jo kā zinām spēlētājiem mēdz būt tukšās sezonas, jo īpaši kad līgums kabatā..

     [+] [-]

, 2015-06-01 23:58, pirms 9 gadiem
Varēja jau kādus latviešu spelētājus paņemt.