Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Blats noslēdz jaunu līgumu ar "Maccabi"

Andrejs Siliņš

Blats noslēdz jaunu līgumu ar "Maccabi"
Deivids Blats
Foto: AFP/Scanpix

Viens no veiksmīgākajiem treneriem Eiropas basketbolā, Krievijas valstsvienības galvenais treneris Deivids Blats noslēdzis jaunu līgumu uz vairākām sezonām ar Izraēlas superklubu Telavivas "Maccabi", ar ko jau kvalificējies šī gada ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālam.

"Neviens nevar būt laimīgāks par mani, šis ir emocionāls brīdis," pēc jaunā līguma parakstīšanas sacīja 52 gadus vecais speciālists, kura vadībā gan Krievijas izlase viesojās Arēnā Rīga pagājušajā vasarā, pārbaudes mačā, gatavojoties Eiropas čempionātam, tiekoties ar Latviju. "Šis man ir sirdij tuvs klubs un esmu priecīgs par to, ka varu turpināt šeit strādāt. Pateicoties kluba vadībai un īpašniekiem par ticību man. Man apkārt esošie cilvēki šeit ļauj ar komandu nonākt augstākajos punktos. "Maccabi" ir silta un brīnišķīga ģimene esmu lepns būt daļa no šī tradīcijām bagātā kluba. Apsolu līdzjutējiem, ka katru dienu darīsim visu iespējamo, lai liktu jums justies lepniem par mums."

Vēl spēlētājs esot, Blats 1981. gadā ASV komandas rindās kļuva par uzvarētāju Izraēlā notiekošajās "Maccabiah Games" jeb Ebreju spēlēs. Pēc starta tajās Blats nolēma palikt Izraēlā un līdz 1993. gadam pārstāvēja vairākus vietējos klubus. Noslēdzis spēlētāja karjeru, Blats uzsāka trenera gaitas, kļūstot par "Hapoel Galil Elyon" trenera asistentu, vēlāk par galveno treneri. Līdz 1999. gadam Blats paspēja strādāt arī par Izraēlas izlases asistentu.

1999./2000. gada sezonā Blats, kurš ar lekciju piedalījies treneru seminārā Rīgā, kļuva par Telavivas "Maccabi" leģendārā trenera Pini Geršona asistentu (arī iepriekš abi jau bija sadarbojušies). Karjeras laikā Blats strādājis arī ar Sanktpēterburgas "Dynamo", Trevīzo "Benetton", Stambulas "Efes Pilsen", Maskavas "Dynamo" un Saloniku "Aris" vienībām.

"Maccabi" ar Blatu pie stūres četru sezonu laikā divreiz tikusi Eirolīgas "Final Four", trīskārt uzvarējusi Izraēlas čempionātā un ieguvusi četrus Izraēlas kausus. 2006. gadā Blats sāka strādāt arī ar Krievijas valstsvienību un jau gadu vēlāk aizveda komandu līdz Eiropas čempionāta zeltam.

Izmantotie resursi:
īåņćåļ ėćåųńģ īėįé ąģ÷čųä śģ ąįéį

  +2 [+] [-]

, 2012-03-01 13:30, pirms 12 gadiem
Mums jābūt lepniem, ka SportaCentrā ir autori, kas prot lasīt ivritā un izmantot pamatavotus, rakstot par Izraēlas basketbolu.

     [+] [-]

, 2012-03-01 13:41, pirms 12 gadiem
painkiller rakstīja: Mums jābūt lepniem, ka SportaCentrā ir autori, kas prot lasīt ivritā un izmantot pamatavotus, rakstot par Izraēlas basketbolu.
ko tik viņi nemāk...es pat nebaidos šī vārda - PĀRCILVĒKI

     [+] [-]

, 2012-03-01 16:06, pirms 12 gadiem
painkiller rakstīja: Mums jābūt lepniem, ka SportaCentrā ir autori, kas prot lasīt ivritā un izmantot pamatavotus, rakstot par Izraēlas basketbolu.
Principā jau Tev taisnība, jo 99% gadījumu tiek izmantots google translate, bet nu tajā lapā var arī angļu valodu uzlikt!
Lai gan tas vēl nenozīmē, ka netiek izmantots google translate!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja