Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Blūmam izšķirošā Eirolīgas kauja Malagā, Kubliņai - Madridē

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Blūmam izšķirošā Eirolīgas kauja Malagā, Kubliņai - Madridē
Jānis Blūms
Foto: AFP/Scanpix

Jānis Blūms un Basku zemes basketbola klubs "Gescrap Bizkaia" ceturtdien, 1. martā, centīsies izcīnīt vienu no četrām palikušajām ceļazīmēm uz "Turkish Airlines" Eirolīgas ceturtdaļfinālu, izbraukumā Malagā sacenšoties ar Kristapa Valtera pārstāvēto "Unicaja" komandu. FIBA Eirolīgā pie vienas no divām palikušajām vietām "Astoņu Finālā" jau šovakar mēģinās tikt Ieva Kubliņa un Francijas čempiones "Bourges Basket".

Bilbao tuvojas vēsturiskam panākumam

Pirms pēdējās “Top 16” kārtas zināmas četras Eirolīgas ceturtdaļfinālistes – Maskavas CSKA, Atēnu “Panathinaikos”, Telavivas “Maccabi Electra” un Karaļa kausa finālisti “FC Barcelona”. Par atlikušajām četrām vietām sacenšas septiņas komandas.

G grupā uz spēles likta viena ceļazīme, kurai ir divas pretendentes – Kazaņas “Unics” un Stambulas “Fenerbahce Ulker”. Tatarstānas klubs plkst. 19:30 savā laukumā uzņems “Panathinaikos”, uzvaras gadījumā nodrošinot pirmo vietu grupā un kvalificēšanos ceturtdaļfinālam, kur būs jāspēlē ar “Maccabi”. Turpretī “Fenerbahce” vajadzīga uzvara viesos pār “EA7 Emporio Armani” un kazaņiešu zaudējums. E grupā par otro vietu cīnīsies “Galatasaray” un “Olympiacos”.

F grupā intriga ir vislielākā, jo uz divām ceļazīmēm mērķē Itālijas čempioni “Montepaschi Siena”, Karaļa kausa ieguvēji “Real Madrid” un Spānijas vicečempioni “Gescrap Bizkaia”. Malagas “Unicaja” izredzes kvalificēties zaudēja jau iepriekš.

Itālijas klubs ir visdrošākajā situācijā, jo nekvalificēties nākamajai kārtai var tikai gadījumā, ja mājās zaudē Madridei ar 37 punktu starpību, bet “Unicaja” savā laukumā atzīst Bilbao kluba pārākumu. Savukārt “Gescrap Bizkaia” visas problēmas var atrisināt ar uzvaru Malagā vai arī tai jācer uz Sjēnas uzvaru.

Pirms ceturtdienas spēles Bilbao klubs uz divām nedēļām palicis bez amerikāņu centra spēlētāja D`Ora Fišera, kurš savainojis labo kāju. Taču pat bez viņa līdzdalības “Gescrap Bizkaia” izredzes ir pieklājīgas. “Unicaja” joprojām ir bedrē, pēdējās vienpadsmit spēlēs spējot izcīnīt tikai vienu uzvaru, turklāt pajukusi komandas spēle.

Uzvarot Malagā, “Gescrap Bizkaia” izcīnīs vēsturisku panākumu, Eirolīgas debijas sezonā iekļūstot kontinenta astoņu spēcīgāko klubu vidū.

Euroleague 2012 kopvērtējums

#E grupaF grupaG grupaH grupa
1CSKA Moscow 4-1Montepaschi 4-1Panathinaikos 3-2FC Barcelona 5-0
2Galatasaray 3-2Gescrap Bizkaia 3-2Unics 3-2Maccabi 3-2
3Olympiacos 2-3Real Madrid 3-2Fenerbahce 2-3Bennet Cantu 2-3
4Anadolu Efes 1-4Unicaja 0-5EA7 Emporio Armani 2-3Žalgiris 0-5

Ceturtdaļfināli sērijās līdz trīs uzvarām notiks no 20. marta līdz 5. aprīlim. Uzvarētāji kvalificēsies “Četru Finālam”, kas 13. un 15. maijā risināsies Stambulā.

CSKA – F2
F1 – E2
G1 – Maccabi
Barcelona – G2

Ieva Kubliņa ceļā uz trešo Eirolīgas finālturnīru

Francijas čempiones “Bourges Basket” pēdējo piecpadsmit gadu laikā septiņas reizes ir spēlējušas “Četru Finālā”. Nostiprinoties Krievijas un Spānijas klubiem, pozīcijas nedaudz zaudētas, tāpēc trīs jaunākajās kampaņās labāko četriniekā iekļūt nav izdevies.

2009. un 2011. gadā “Bourges” sasniedza ceturtdaļfinālu, bet 2010. gadā izstājās astotdaļfinālā. Divos pēdējos gados zaudējumi “play-off” piedzīvoti pret Spānijas klubiem. Vispirms nācās zaudēt Salamankas klubam “Halcon Avenida” ar 1-2, savukārt pērn tika atzīts Valensijas superkluba “Ros Casares” pārākums ar 0-2.

Spāņu barjera ceļā ir trešo reizi pēc kārtas, taču abas komandas uzskatāmas par spēkos līdzvērtīgām. Sērijā līdz divām uzvarām rezultāts ir neizšķirts 1-1, bet izšķirošā spēle notiks Madridē. Neskatoties uz to, Buržas kluba spēkos ir uzvarēt pretinieces un kvalificēties “Astoņu Finālam”.

Finālsacensībās jau iekļuvušas Aijas Brumermanes, Zanes Tamanes un Elīnas Babkinas pārstāvētās komandas.

Final Eight dalībnieces, 28. marts - 1. aprīlis, Stambula

1) Galatasaray (Stambula, Turcija) - kvalificējās automātiski
2) Jekaterinburgas UGMK (Krievija), sērijā 2-0
3) Krakovas "Wisla Can-Pack" (Polija), sērijā 2-0
4) Valensijas "Ros Casares" (Spānija), sērijā 2-0
5) Stambulas "Fenerbahce" (Turcija), sērijā 2-0
6) "Beretta-Famila Schio" (Itālija), sērijā 2-0

Trešās astotdaļfinālu spēles 29. februārī

Rivas Ecopolis (1-1) - Bourges Basket (1-1)
Sparta&K (1-1) - Orenburgas "Nadezhda" (1-1)

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...
FIBA Europe

  -1 [+] [-]

, 2012-02-29 15:57, pirms 12 gadiem
Lai vecas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja