Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:104, Did:0, useCase: 3

Pirmās dienas apskats

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Noslēgusies 31. Eiropas sieviešu basketbola meistarsacīkšu pirmā diena. Piedāvājam īsu ieskatu tās notikumos.


Kopumā pirmā diena pagāja bez īpašiem pārsteigumiem. A grupā pirmās dienas stresu labāk pārvarēja Čehijas un Latvijas komandas, pieveicot attiecīgi Izraēlu un Turciju. Pēc uzvaras Čehijas galvenā trenera vietnieks Ļubors Blažeks pauda viedokli, ka Čehija pirmajā puslaikā nav parādījusi savu spēli, neierasts bijis spēles vēlais sākums. Divas Čehijas līderes – Mačova un Večerova – atgūstas no savainojumiem un spēlē ar Izraēlu vēl nespēlēja ar pilnu jaudu. Izraēlas galvenais treneris Eli Rabi informēja, ka Turcijas un Latvijas komandas viņam ir labāk zināmas nekā Čehija. Izraēla cer turpināt kvalifikācijā paveikto, kad no viņu rokas krita Ungārijas un Slovākijas vienības, bet Polijai tika zaudēts tikai pēdējā ceturtdaļā. Izraēlas rindās Eiropas čempionāta finālturnīrā debitēja Rīgā dzimusī Jekaterina „Katja” Ābramsone, kuras rēķinā divi punkti, piecas izcīnītas bumbas zem groziem un divas pretiniecēm atņemtas bumbas.


Kaimiņu – B grupā – Vācija trešajā ceturtdaļā ieguva desmit punktu pārsvaru pār Rumāniju. Spēles noslēgumā rumānietes sāncenšu uzvaru apdraudēt nespēja un zaudēja 78:85. Austrumbalkānu valsts pārstāvēm nepalīdzēja Marijas Paskalau 26 gūtie punkti. Vācijas rindās Aleksandra Millere izcēlās ar 22 punktiem, kuriem latviešu izcelsmes Vācijas spēlētāja Linda Frēliha pievienoja vēl divdesmit. Saliedētās un motivētās Beļģijas valstsvienības pārliecinošā uzvara (68:53) pret savainojumu vajāto Lietuvu neizbrīna. Tomēr Latvijas dienvidu kaimiņienes spēj saņemties, ko apliecina pērn pasaules čempionātā Brazīlijā vairākas izcīnītās uzvaras. Lietuvietes pēc vīru bronzas finiša Spānijā palikušas nedaudz ēnā, taču trenera Paulauska rīcībā esošajām rezervēm vēl nevajadzētu būt izsīkušām.


C grupā Kjeti dienas pirmajā un centrālajā spēlē sacentās Itālija un Krievija. Džanni Lambrušči vadītā „Squadra Azzurra” sīksti pretojās pasaules un Eiropas čempionātu vicečempionēm, līdz ceturtās ceturtdaļas sākumam noturot neizšķirtu. Igora Grudina audzēknes noslēgumā tomēr bija pārākas – 60:55 Krievijas labā. Sīva cīņa notika arī Francijas un Grieķijas spēlē. Francūzietes savā grozā ļāva iemest tikai pussimts punktus, sāncenšu grozā saberot par astoņiem vairāk. Ne itālietes, ne grieķietes nedomā samierināties ar zaudējumu un turpinās sagādāt galvassāpes „Nāves grupas” līdervienībām.


D grupā Ortonā Baltkrievija sparīgi cīnījās ar spānietēm. „Komanda līdzsvaroti uzbruka un daudzas spēlētājas guva punktus. To vēlas katrs treneris un visas spēlētājas deva ieguldījumu šajā uzvarā”, panākumu komentēja Spānijas treneris Evaristo Peress. Amaija Valdemoro izcēlās ar 17 gūtiem punktiem, kuriem Lienes Jansones kolēģe Salamankā Anna Montanjana pievienoja desmit. Otrās ceturtdaļas vidū rezultāts bija 26:25 Spānijas labā. Nākamajās desmit minūtēs Pireneju pussalas pārstāves veica izrāvienu 25:4, kas nodrošināja rezultātu 51:29. Baltkrievietes metās atspēlēties un vēl trešajā ceturtdaļā pietuvojās deviņu punktu attālumā 60:51. Spāniešu nākamās kļūdas Anatolija Buļjanska audzēknes punktos nepārvērta un pieredzējušās dienvidnieces savā rēķinā ierakstīja pirmā uzvaru. Dienas rezultatīvākajā spēlē Serbija otrajā puslaikā salauza Horvātijas pretestību 88:70.

Izmantotie resursi: www.fibaeurope.com

Foto: Romāns Kokšarovs, „Sporta avīze”

     [+] [-]

, 2007-09-25 12:00, pirms 17 gadiem
jā, redz kā lietuvietes zaudēja... šogad tādas švakākas, jo dažas spēlētājas esot traumētas.

     [+] [-]

, 2007-09-25 12:02, pirms 17 gadiem
pašlaik bez pārsteigumiem

     [+] [-]

, 2007-09-25 12:11, pirms 17 gadiem
Leišietēm "post-Jurgita Streimikyte-Virbickiene era" un traumētas arī spēlētājas, tā kā var sanākt, ka pret viņām nemaz nespēlēsim
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-25 14:05, pirms 17 gadiem
viss notiek kā iepriekš plānots. tomēr ceru sagaidīt kādu pārsteigumu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-25 19:00, pirms 17 gadiem
kur internetā var skatīt Latvijas sieviesju spēles basketā?

     [+] [-]

, 2007-09-25 19:11, pirms 17 gadiem
murzik - sorry, nekur

     [+] [-]

, 2007-09-25 19:27, pirms 17 gadiem
Italija 65-55 Grieķija

     [+] [-]

, 2007-09-25 20:06, pirms 17 gadiem
kas komentē Latvijas spēles TV6 kanālā?