Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:377, Did:0, useCase: 3

Spānija spraigā cīņā uzvar Slovēniju

Spānija spraigā cīņā uzvar Slovēniju
Huans Karloss Navaro
Foto: AFP

Šodien Eiropas čempionāta C apakšgrupas trešās kārtas spēlē Spānijas izlase tikai spēles izskaņā nespēja noturēt iepriekš spēles gaitā iekrāto 15 punktu pārsvaru, taču papildlaikā Spānija izrādījās nedaudz spēcīgāka un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 90:84. Rezultatīvākais Spānijas izlases sastāvā bija Huans Karloss Navaro, kurš guva 21 punktu.

Spēle iesākās diezgan līdzīgi un nelielā vadībā izvirzījās Slovēnijas izlase, kura pašā spēles sākumā izvirzījās vadībā ar 5:2, bet spāņi Slovēniju gan vairāk palielināt pārsvaru spēles sākumā neļāva. Spēles pirmā ceturtdaļa bija pietiekami līdzīga, bet tajā pašā laikā ar rezultatīva, jo abas komandas diezgan veiksmīgi darbojās uzbrukumā un spēlēja pietiekami ātri. Pirmās ceturtdaļas turpinājumā nekas būtisks laukumā nemainījās - abas komandas spēlēja ļoti līdzīga un nevienai no komandām nebija acīmredzama pārsvara. Ceturtdaļas izskaņā viens no slovēņu basketbolistiem realizēja trīspunktieku, tādējādi Slovēnijas izlase arī uzvarēja pirmo ceturtdaļu ar 20:18. Otrā ceturtdaļa iesākās ar nelielu spāņu izrāvienu 5:0, pēc kā Spānija jau pārņēma vadību un izvirzījās vadībā ar 23:20, pēc kā Slovēnijas izlases galvenajam trenerim nekas cits neatlika kā pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc pārtraukumu Spānijas izlase turpināja dominēt laukumā un panāca jau plus septiņi, kad ceturtdaļā bija nospēlētas vien trīs minūtes. Ceturtdaļas turpinājumā slovēņi gan spēja apstādināt Spānijas ofensīvu un spēle atkal kļuva līdzīga, taču Slovēnijas izlasei pietuvoties rezultātā īsti neizdevās. Tomēr Spānijas izlase spēja veikt vēl nelielu izrāvienu puslaika beigās, panākot jau savu lielāko pārsvaru spēlē - plus astoņi (43:35) un šādi arī noslēdzās pirmais puslaiks, kurš bijis gana rezultatīvs un notikumiem bagāts.

Trešā ceturtdaļa iesākās līdzīgā cīņā kā otrā ceturtdaļa. Lai arī Slovēnijas basketbolisti mēģināja atspēlēties un ik pa laikam tiem tas arī izdevās, Spānijas izlase tomēr bija nedaudz spēcīgāka un vienmēr spēja atjaunot iekrāto pārsvaru pirmā puslaika izskaņā. Līdz trešās ceturtdaļas beigām Spānijas izlase vēl vairāk palielināja savu pārsvaru, tādējādi pierādot savu spēku šajā cīņā un pēc trešās ceturtdaļas Spānijas izlase atradās vadībā jau ar 15 punktu pārsvaru - 62:47, kas bija diezgan drošs pieteikums uzvarai visā spēlē. Ceturtā ceturtdaļa iesākās ar precīzu Slovēnijas uzbrukumu, pēc kura Slovēnija par diviem punktiem pietuvojās rezultātā, taču neko būtisku tas spēles gaitā nemainīja. Tomēr Slovēnijas izlases basketbolisti nezaudēja cerību un turpināja cīnīties, neilgā laika sprīdī atspēlējoties jau līdz 58:64, tādējādi palielinot intrigu visā cīņā. Ceturtdaļas vidū Slovēnijas izlase turpināja savu ofensīvu un panāca jau mīnus viens - 63:64. Spēles iniciatīvu pārņēmuši bija Slovēnijas izlases basketbolisti un likās, ka spāņi vai nu pārāk atslābinājās, vai arī nebija gatavi šai ofensīvai. Vēlāk gan Spānijas izlase spēlēja nedaudz meistarīgāk un likās jau, ka Spānija tomēr šo spēli uzvarēs, taču Slovēnija spēja fantastiski atspēlēties. Vēl sešas sekundes līdz spēles beigām Spānijai bija plus trīs un pret Erazemu Lorbeku tika pārkāpti noteikumu. Lorbeks pirmo soda metienu realizēja, taču otro pameta garām, pats arī izcīnīja bumbu un līdz ar beigu sirēnu realizēja divpunktu metienu, tādējādi panākot neizšķirtu 78:78 un lai noteiktu uzvarētāju, komandām bija jāspēlē papildlaiks.

Papildlaiks iesākās ar nelielu Spānijas izrāvienu 4:0, pēc kā rezultāts kļuva 82:78. Arī papildlaika turpinājumā Spānijai spēka bija daudz vairāk nekā Slovēnijai un tā svinēja grūtu uzvaru ar 90:84.

Eiropas čempionāts. C apakšgrupa

Spānija - Slovēnija 90:84 (18:20, 25:15, 19:12, 16:31, 12:6)
Spānija: Navaro 21, Fernandezs 19, Reijes 17 (8 atl.b.), P.Gazols 13 (9 atl.b.), Rubio 9, Luls 6, M.Gazols 5, Lopezs
Slovēnija: Dragičs 19, Lakovičs 15, Nahbars 14, Brezečs 12, Jagodniks 8, Lorbeks 8 (10 atl.b.), D.Lorbeks 4, Golemacs 4, Udrihs, Smodišs

Izmantotie resursi:
eurobasket2009.org

     [+] [-]

, 2009-09-09 21:33, pirms 15 gadiem
Negāja slovēņiem papildlaikā.

     [+] [-]

, 2009-09-09 21:37, pirms 15 gadiem
ar tādu sastāvu tā spēlēt
žēl ka slovēņi zaudēja

     [+] [-]

, 2009-09-09 21:46, pirms 15 gadiem
Dragič malacis 4ceturdaļu tā nokāpāja bija prieks skatities

  +1 [+] [-]

, 2009-09-09 23:02, pirms 15 gadiem
es teiktu , ka mūsu draugs latiševs palīdzēja spāņiem norakt slovēņus. bieži esmu brīnījies - kā latiševs tiesā - ārprāc !!!
Arī te konsekvences trūkums un tad vēl brīnamies , ka spēlētāji paliek nervozi - a kā savādāk , ja nezini kā tiesneši tiesā !!!!