Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:377, Did:0, useCase: 3

Gortats: “Mums šī iespēja ir jāizmanto”

Vilnis Bekmanis
Vilnis Bekmanis

Gortats: “Mums šī iespēja ir jāizmanto”
Foto: www.se.pl

Eurpas basketbola čempionāts teju teju sāksies, un poļu lielākā zvaigzne, Nacionālajā basketbola asociācijā spēlējošais centrs Marcins Gortats, vedīs savējos cīņā pirmajā spēlē pret Bulgāriju. Orlando Magic centra spēlētājs cer, ka mājinieku komanda spēlēs uz liela pacēluma viļņa un nospēlēs ļoti labi šajā turnīrā. Jāpiebilst, ka Gortats ir pirmais polis, kam jebkad ir izdevies sasniegt NBA finālu.

Marcin, kāda ir pašreizējā komandas gatavība turnīram?
Komanda izskatās labi, valstvienībā valda lieliska atmosfēra. Ar katru dienu mēs progresējam un uzskatu, ka esam gatavi turnīram.

Jūs guvāt savainojumu pārbaudes spēlē pret Lielbritānijas izlasi. Kā Jūs jūtaties tagad?
Es jūtos lieliski. Biju sastiepis muguras muskuli, kā dēļ nevarēju trenēties sešas dienas, taču tagad viss ir kārtībā un esmu gatavs spēlēt.

Polijas komanda parādīja labu sniegumu zaudētajā mačā pret Spāniju (83:88). Vai līdzīgā cīņa pret Pasaules čempioniem ir devusi komandai pārliecību par saviem spēkiem?
Mēs bijām zaudējuši pāris spēles pirms tam un ir labi apzināties, varam spēlēt līdzīgi ar tādu komandu kā Spānija. Mani priecē arī tas, ka ar manu atgriešanos pēc savainojuma komanda ir sākusi spēlēt labāk.

Nav šaubu, ka izjutīsiet lielu atbalstu no saviem faniem. Vai šis atbalsts ir jūtams jau tagad?
Noteikti. Es jums varu pateikt, ka būs traki pozitīvā nozīmē, jūs redzēsiet! Visi ir pārņemti ar gaidāmo čempionātu.

Polija nevarēja izvēlēties labāku vietu turnīram kā arēnu “Centennial Hall”. Kādas ir sajūtas uziet uz laukuma arēnā, kas iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā?
Šī vieta ir ļoti īpaša. Griesti ir tik augsti, ka augšā pat lidinās putni. Tas ir neaprakstāmi. Nekur pasaulē nav otras šādas zāles, ne ASV, ne citur Eiropā. Atmosfēra turnīra laikā šeit būs lieliska, kolosāli ir būt šeit un pārstāvēt Polijas izlasi.

Polija turnīru sāks pret Pini Geršona trenēto Bulgārijas izlasi, pēc kuras sekos spēles ar Eiropas grandiem Turciju un Lietuvu. Cik svarīga būs tieši šī atklāšanas spēle?
Pamatnosacījums būs aizsardzība. Mums jāsaprot, ka viņu garie spēlētāji var iemest trīspunktniekus un mums noteikti būs jācenšas tas nepieļaut, jāmēģina vākt atlēcošās bumbas un spēlēt komandas spēli. Katram no mums ir jāatmet savas ambīcijas un jāspēlē ar simtsprocentīgu atdevi komandas labā, katram jāzina sava vieta laukumā. Ja tā tas būs, tad esmu pārliecināts, ka varam vinnēt.

Vai tas, ka Polija rīko šo turnīru, ir radījis papildus spiedienu, kā to uzsver Bulgārijas treneris Geršons, vai tieši pretēji – tas ir devis papildu motivāciju?
Protams, ka izjutīsim psiholoģisku spiedienu, jo fani gaidīs no mums uzvaras, taču centīsimies koncentrēties un aizmirst par apkārt notiekošo. Cerams, ka spēlējot komandas spēli, uzvaras neizpaliks. Mēs spēlēsim savu skatītāju priekšā, savās mājās un tas ir lieliski. Kautkas tāds nākotnē var arī vairs neatkārtoties, tādēļ mums šī iespēja ir jāizmanto.

Atgriežoties pie Lietuvas un Turcijas, kas arī spēlē D grupā, kā Jums šķiet, kas ir šo izlašu trumpji?
Šīs ir ļoti spēcīgas izlases, taču tai pat laikā neuzskatu, ka Bulgārija ir stipri vājāka. Daudz ko noteiks cīņasspars un motivācija. Protams, gan Lietuvai gan Turcijai ir daudz labu un talantīgu spēlētāju, taču mēs cīnīsimies.

Polija zaudēja visas trīs spēles 2007. gada Eiropas čempionātā Madridē. Kādi ir komandas mērķi šim turnīram?
Es uzskatu, ka mums ir talantīgi spēlētāji, pietiekami daudz pieredzes un motivācijas, lai ietu līdz galam. Tas ir mūsu mērķis. Mēs šeit neesam atnākuši tāpat vien nospēlēt pirmās spēles un priecāties par izkļūšanu no grupas. Pie tā mēs neapstāsimies. Esmu pārliecināts, ka varam iet līdz galam. Mēs tomēr spēlēsim savu skatītāju priekšā.

Jums būs jāizjūt liels spiediens uz aizsardzību, spēlēt būs grūti. Vai nav papildus atbildība apzinoties, ka esat Polijas labākais vīrs laukumā?
Nē, es neizjūtu nekādu spiedienu. Esmu pierādījis, ka var spēlēt labā līmenī, un es centīšos vest komandu pretī uzvarām. Tas ir viss, kas man ir jādara.

Izmantotie resursi:
eurobasket2009.org

  +1 [+] [-]

, 2009-09-07 16:51, pirms 15 gadiem
Polija savās majās var sagādat parsteigumu