Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:377, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionāta atklāšanas mačā - Izraēlas treneru divcīņa

Andris Liepa
Andris Liepa

Eiropas čempionāta atklāšanas mačā - Izraēlas treneru divcīņa
Pini Geršons
Foto: AP

Jau pēc sešām dienām, 7. septembrī, tiks dots starts Eiropas vīriešu basketbola čempionātam. Atklāšanas spēlē mājiniece Polija tiksies ar Bulgāriju – šī cīņa cita starpā būs interesanta ar to, ka pie abu vienību stūres atrodas Izraēlas basketbola speciālisti.

Polijas izlasi trenē Muli Kacurins, savukārt Bulgārijas komandu – Pini Geršons, kurš ir arī Telavivas „Maccabi” treneris. Kas pats interesantākais, Geršonam ir arī bulgāru saknes, un viņš piekritis trenēt Bulgārijas izlasi sentimenta vadīts par salīdzinoši niecīgu darba samaksu.

Polijas un Bulgārijas D grupā Vroclavā spēlēs arī Turcija un Lietuva. Čempionāta atklāšana notiks tieši pirms poļu un bulgāru spēles – par turnīra atklāšanu paziņos Polijas premjerministrs Donalds Tusks.

Polijas basketbolisti vietējā presē izteikušies, ka tieši no pirmā mača daudz kas atkarīgs – ja bulgārus izdosies uzveikt, viņi varētu pamatīgi ieskrieties un ar katru spēli uzlabot savu sniegumu. Bulgārijas izlase pēdējo uzvaru Eiropas čempionātu finālturnīros guvusi tālajā 1989. gadā (tieši pirms 20 gadiem), kad cīņā par 7. vietu uzveica Nīderlandi ar 91:86.

Lai gan par atklāšanas cīņu tiek uzskatīta Polijas – Bulgārijas spēle, vēl pāris stundas pirms tam sāksies divi citi mači – Maķedonija pret Grieķiju A grupā un Latvija pret Krieviju B grupā.

Izmantotie resursi:
sportowefakty.pl

  +1 [+] [-]

, 2009-09-01 11:53, pirms 15 gadiem
Viņi ir visur....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja