Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:352, Did:0, useCase: 3

Vētra: "Mums jāiet soli pa solim"

Andrejs Siliņš

Vētra: "Mums jāiet soli pa solim"
Gundars Vētra un Ieva Kubliņa

Otrdien "Sporta studijā" LTV7 ciemojās basketbola treneris Gundars Vētra un viena no izlases basketbolistēm Ieva Kubliņa, kurai tagad gan traucē spēlēt savainojums. Studija sākās vienlaikus ar Krievijas - Francijas spēles izskaņu un tādēļ daudz tika analizēta ne tikai Latvijas izlases spēle šajā čempionātā, bet runāts arī par iespējamām pretiniecēm.

„Manuprāt tomēr labāk būtu spēlēt pret Krievijas izlasi, tajā ir daudz talantu, bet ne vienmēr spēle ir labi organizēta. Latvija tieši cenšas spēlēt tā, lai pretinieces izsistu no ritma. Francijai ir labākā aizsardzība šajā čempionātā, laba komandas darbība un diezin vai to izdosies ievilkt atklātā basketbolā,” savu viedokli vēl pirms ceturtdaļfināla pretinieču uzzināšanas izteica Gundars Vētra.

„Skatoties šo spēli ar Krieviju ir skaidrs, ka Francija varētu būt agresīvāka un fiziskāka un būtu grūtāk Latvijai. It sevišķi laba centra spēlētāja, kas labi cīnās par atlēkušajām bumbām,” Ieva Kubliņa. Basketboliste gan uzsvēra, ka abas šīs komandas ir jau uzvarētas – Francija Eiropas čempionātā, Krievija – Dimanta kausa izcīņā un grūti pat rēķināt, ar kuru labāk.

Gundars Vētra uzskatīja, ka vieglāk Zanei Tamanei būs spēlēt pret Krievijas centru Mašu Stepanovu nekā pret francūzieti Grudu, ko, pie ūsiņas saņemot bumbu, vajadzētu segt pat divām spēlētājām, līdz ar to atbrīvotos kāda cita. Vētra strādā par galveno treneri Krievijas čempionvienībā Jekaterinburgas UMGK, taču viņam ļoti labi pazīstamas arī francūzietes.

”Mums jau šobrīd ir sastāvā divas francūzietes un trīsarpus krievietes – trīs no krievu basketbolistēm jau parakstījušas līgumu un viena drīzumā to izdarīs. Gruda šobrīd ir noteikti spēcīgākā centra spēlētāja Eiropā un saspēles vadītāja viena no trim labākajām Eiropā.” Gundars Vētra uzsvēra, ka Zvirgzdiņš arī tikpat labi pazīst krievu spēlētājas, jo pats ir strādājis Krievijā un turklāt arī viņš ir ļoti labs tieši spēles analīzē. Mācēs spēlēt pret jebkuru pretinieku.

Vētra vēl teica: ”Latvijai šis ir tikai trešais gads pēc kārtas, kad spēlē tik augstā līmenī un pie tā jāpierod un jāiemācās uzvarēt. Lai cik sāpīgi bija zaudēt Spānijai, tomēr tā bija objektīvi labāka komanda. Meitenes spēlē tuvu maksimumam un mums jāiet uz priekšu soli pa solim! Meitenēm vēl ir neliels pieredzes trūkums, jo daudzās citās izlasēs sportisti spēlē vadošajos Eiropas klubos. Visas cīnās un dara ko var, bet nevajag uzreiz arī prasīt neiespējamo.”

Kubliņa vēl piebilda: ”Liels prieks, ka izlasē labi iesaistījusies Kristīne Kārkliņa, viņa pirms tam bija tikai vienreiz pie Krauliņa spēlējusi. Tāpat Dita Krūmberga spēlē arvien vairāk un dara to veiksmīgi.” Daudzi jautāja, kāpēc tik neprognozējama laukumā ir Gunta Baško un vai treneris māk viņu izmantot. G.Vētra sacīja, ka Baško spēlē ļoti agresīvu basketbolu un šādā gadījumā arī kļūdas ir neizbēgamas, kaut trenerim vajadzētu viņai uzticēties. Ciemiņi vēl stāstīja par māņticību pirms spēlēm, taču daudz nianšu neatklāja . I.Kubliņa :”Lielākā daļa sportā jau ir māņticīgi, bet ja ko stāstīs, nojuks. Man arī ir tāds rituāls, speciāla dienas kārtība spēļu dienās un tā jau vairumam.” G.Vētra: „Es tik varu pateikt, ka pirms spēles es tajā dienā nekniebju nagus, jo ,ja to daru, tad parasti zaudējam.”

Līdzjutēji gribēja zināt, kāpēc Latvijas izlases vadība tik maz spēlē iesaista jauno Sabīni Niedolu? „Ir viena lieta, kas jāsaprot. Ir tādi turnīri kā Eiropas un pasaules čempionāts, olimpiskās spēles, Čempionu līgas „Final Four” un tie nav turnīri jaunajām spēlētājām, uzvaras parasti izcīna pieredzējušās. Sabīnei Niedolai bija laba sezona, bet tik ilgu laiku pagaidām laikam nebūtu pareizi vēl turēt laukumā.”
Gundaram Vētram daži skatītāji bija uzdevuši jautājumu, kādēļ viņš tik negatīvi noskaņots pret Latvijas izlasi un tās izredzēm čempionātā?” Es neesmu noskaņots negatīvi, es kā treneris vērtēju objektīvi, citādāk nekā līdzjutēji. Domāju, ka Zane Tamane ir krietni progresējusi, Anete spēlē ļoti labi, Gunta reizēm gan tā kā pa kalniem. Es vienkārši kā treneris analizēju mazliet citādāk.”

Anete Jēkabsone –Žogota raidījumā iesaistījās telefonsarunā tūdaļ pēc Krievijas – Francijas spēles :”Man jau šajā spēlē pašā sākumā bija skaidrs, ka Krievijai būs ļoti grūti uzvarēt. Francija ir ļoti disciplinēta komanda, krievietēm radās kļūdas, bija daudz sasteigtu metienu. Francūzietes sajuta spēles garšu un neko neļāva izdarīt pretiniecēm. Mēs gan visas pirms tam domājām, ka uzvarēs Krievija. Kā ir tā ir , tad jau spēle rādīs.” Anetei arī tika jautāts, vai viņa par daudz neuzņemas iniciatīvu un vai tas nesasaista pārējās spēlētājas? „Mēs jau katra varam iemest. Faktiski jau Francija to pierādīja – spēlē ar divām līderēm: centru un saspēles vadītāju, bet pārējās palīdz. Tā jau ir komandas spēle, noteikti no tā jāmācās un jāizmanto.”

Vētra vēl teica: ”Jāsaprot, ka Anete ir galvenais ierocis. Skaidrs, ka treneris vienmēr veidos spēli tā, lai izšķirošajos brīžos bumba būtu pie Anetes. Pretinieks gan arī to labi saprot un ja izdodas nosegt, tad tie jau ir 40 procenti no uzvaras.

Vai Krievijai arī nebūs problēmas pēc zaudējuma Francijai? Uz to atbildēja Gundars Vētra: ”Es domāju, būs jau vairākas sapulces un pārrunas, psiholoģiskais spiediens būs, jo zaudējums paliek zaudējums, vajadzēs reabilitēties. Latvijai gan arī savu skatītāju klātbūtne rada tādu kā spiedienu, bet Francija pierādīja, ka var uzvarēt arī Krieviju”. Ieva Kubliņa vēl beigās piebilda: ”Noteikti šis sastāvs ir vēl spēcīgāks nekā tad, kad bijām ceturtās Eiropā, meitenes ir iespēlējušās, guvušas pieredzi, grib parādīt labāko spēli un nospēlēt veiksmīgi.” Ieva Kubliņa papildināja: ”Brīžiem varbūt tā arī ir problēma, ka tik daudz spēlē uz Aneti, jo pārējās spēlētājas arī to jūt – ja kaut kas neizdodas, pazūd pārliecība, pašas neuzņemas iniciatīvu. Viņas varbūt par daudz paļaujas uz Anetes spēkiem, pašas mazāk uzbrūk."

  +6 [+] [-]

, 2009-06-17 10:26, pirms 15 gadiem
Nu spriežot pec studijas,Krievija mums tomer ir labaks variants.
Francija spele loti organizeti.

 +11 [+] [-]

, 2009-06-17 10:26, pirms 15 gadiem
Vētra vismaz objektīvi visu komentē! Profesionāla viedoklis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-17 10:28, pirms 15 gadiem
Ceturtdienas spēles rezultāts parādīs, kurš pretinieks mums bija parocīgāks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-17 10:38, pirms 15 gadiem
Krievietes vairaak kljuudaaas
Kaa jau principiaaliem kaiminjiem, vairaak atbildiibas
Komandas treneris ir slikts taktiķis

Latvija, es tiešām ceru, ka Jūs uzvarēsiet un spēsiet šajā grūtajā laikā LV iedzīvotājiem sniegt patiesas emocijas ! :* (LOVE)

  +2 [+] [-]

, 2009-06-17 10:42, pirms 15 gadiem
shitais teicien SOLI PA SOLIM kljuvis par hiitu shii chempja laikaa

  +7 [+] [-]

, 2009-06-17 10:47, pirms 15 gadiem
..pilnībā piekrītu Vētram - jāvērtē objektīvi.. palasot komentārus e-sportā liekas, ka esam jau čempioni, bet patiesībā, ja paskatās sastāvus, tad mums ir tikai pāris spēlētājas, kas ikdienā spēlē visaugstākajā līmenī. Tādas izlases kā Spānija, Krievija, Francija mēs varam uzvarēt tikai atsevišķās spēlēs nevis regulāri. Es teiktu, LV izlase ir viena no vadošajām uzreiz aiz šī lieliskā trijnieka.
Katrā ziņā lūgums faniem nekrist nepamatotā eifroijā un parādīt cieņu meitenēm par to ko viņas jau ir izdarījušas!!!
Tiekamies Arēnā, atbalstam mūsējās un uzstādam apmeklētības rekordu

  +3 [+] [-]

, 2009-06-17 10:48, pirms 15 gadiem
Melders vakar sižetā par Latiševu forši visu istāstija!! Tiesnesis kļūdijās,bet LBS negribēja to atzīt!! Roka roku mazgā!!

  +1 [+] [-]

, 2009-06-17 10:52, pirms 15 gadiem
andromons2 rakstīja: Melders vakar sižetā par Latiševu forši visu istāstija!! Tiesnesis kļūdijās,bet LBS negribēja to atzīt!! Roka roku mazgā!!
+ vēl ''pasūtīja, tā teikt, uz intīmu vietu''
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-06-17 11:40, pirms 15 gadiem
Niedolai pagaidām īsti laukumā nav ko darīt - jāuzkrāj pieredze, bet treniņos mūsu garajām gan vajaga pavērot kā spēlē Niedolā, kā ir "jāiekarās" pretspēlētājā, lai būtu labākā pozīcijā pēc rebound. Šhitā slaistīšanās zem groziem, ko dara Tamane un pārējās ir ārprāts. Patiesiba ir pavisam vienkārša, ja esi vājāks, tad cīnies par labāku izejas pozīciju. Nez kāda ir offensive rebaund statistika?

     [+] [-]

, 2009-06-17 11:44, pirms 15 gadiem
Ernštreits labi, ja pajautāja divus esportā uzdodos jautājumus

  +1 [+] [-]

, 2009-06-17 12:09, pirms 15 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: Ernštreits labi, ja pajautāja divus esportā uzdodos jautājumus
atslabsti!
Te tak labi ja 2-5 tikai normali ari bija!!

     [+] [-]

, 2009-06-17 19:03, pirms 15 gadiem
Kubliņa labi izskatās.

     [+] [-]

, 2009-06-17 22:30, pirms 15 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: Ernštreits labi, ja pajautāja divus esportā uzdodos jautājumus
Nevar buut, divus maneejos uzdeva tad jau kaadam citam arii buus bijusi kluut par Erenstreita iedvesmas avotu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja