Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:352, Did:0, useCase: 3

Itālija svarīgā spēlē pieveic Izraēlu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Itālija svarīgā spēlē pieveic Izraēlu
Laura Mači
Foto: eurobasketwomen2009.com

Ļoti svarīgā Eiropas sieviešu basketbola čempionāta D grupas spēlē Itālijas izlase ar 75:64 pieveica Izraēlu, sperot platu soli pretī nākamajai kārtai. Mača gaitā itālietes bija vadībā arī ar 22 punktu pārsvaru.

Gan Izraēla, gan Itālija pirmajās grupas spēlēs parūpējās par nelieliem pārsteigumiem, diezgan sīvi pretojoties abām grupas favorītkomandām – Baltkrievijai un Francijai. Neskatoties uz labo sniegumu pirmajās spēlēs, abas komandas apzinājās, ka tieši šī spēle būs izšķirošā par iekļūšanu nākamajā kārtā.

Jau no pirmajām spēles minūtēm itālietes pārsteidza pretinieces ar fantastisku metienu precizitāti, kā arī veiksmīgu darbību aizsardzībā, kas ļāva ļoti ātri izvirzīties vadībā. Jau ceturtdaļas vidū viņas atradās vadībā ar 13:2, bet noslēdza to ar vēl iespaidīgāku pārsvaru - 32:10.

Otro ceturtdaļu ar septiņu punktu izrāvienu jau uzsāka Izraēlas spēlētājas, bet vēl tuvāk viņām pietuvoties nekādi neizdevās, pie tam Itālijas basketbolistes pamazām uzlaboja sniegumu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, noslēdzot pirmo puslaiku ar 20 punktu pārsvaru - 46:26.

Otrā puslaika sākumā abas komandas apmainījās ar vairākiem sekmīgiem uzbrukumiem, bet tad ar 12 punktu izrāvienu izcēlās izraēlietes, kas ļāva viņām pietuvoties līdz desmit punktu deficītam. Bet tas arī bija viss, jo atlikušajā laikā Itālija neļāva tuvāk pietuvoties, droši atrodoties vadībā ar 8-13 punktiem.

Izraēlai tas bija jau otrais zaudējums šajā čempionātā, tādējādi komandas izredzes iekļūt nākamajā kārtā ir ļoti minimālas. Lai to paveiktu, nākamajā kārtā jāuzvar Francija, kā arī jācer uz labvēlīgiem iznākumiem citās spēlēs.

Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm, D grupa

Izraēla – Itālija 64:75 (10:32, 16:14, 19:13, 19:16)

Izmantotie resursi:
eurobasketwomen2009.com

     [+] [-]

, 2009-06-08 18:57, pirms 15 gadiem
Izraēla sīksti pretojās nevis Krievijai, bet Baltkrievijai!!!