Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Mikaela: "Varam daudz!"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mikaela: "Varam daudz!"
Mikaela, Santa Dreimane
Foto: Romualds Vambuts

Viena no sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" līderēm ir Brazīlijas valstsvienības spēlētāja Mikaela Martinsa Žasintu jeb vienkārši "Kaja".


Kā Tu nokļuvi basketbolā?
Sāku spēlēt 13 gadu vecumā, kad manā pilsētā ieradās treneris Ronaldu Durau un es uzreiz iemīlējos basketbolā. Abi pirmie treneri joprojām ir mani draugi un seko līdzi manām gaitām, Viņi ne tikai zvana vai raksta, dažreiz pat atbrauc. Piemēram, kad spēlēju Itālijā, viņi atbrauca mani apciemot. Varbūt atbrauks arī uz Latviju, Rīga ir skaista pilsēta, kāpēc ne?


Vai izmēģināji spēkus citos sporta veidos?
Nodarbojos ar skriešanu un volejbolu, kas ir ļoti populārs Brazīlijā. Taču volejbols man likās par garlaicīgu, basketbols ir dinamiskāks, Tu vari vairāk kustēties laukumā


1997. gadā Tu pirmo reizi spēlēji pasaules junioru čempionātā. Ko atceries no tā laika?
Atceros visas spēles. Mums bija laba komanda, taču ar divu punktu starpību piekāpāmies Čehijai un palikām ceturtajā vietā. Bijām apbēdinātas, lai gan tikām augstu. Tagad esam pieaugušas un joprojām spējam gūt panākumus.


2006. gada septembrī Brazīlijā notika Pasaules čempionāts un tikāt pusfinālā?
Pat nezinu, kas notika pusfināla spēlē ar Austrāliju. Ceturtajā ceturtdaļā bijām vadībā ar 10 punktu pārsvaru un tad divu minūšu laikā zaudējām spēli. Joprojām grūti noticēt, kā toreiz varējām zaudēt. Uzvaras gadījumā mēs savā laukumā, Pasaules čempionāta finālā spēlētu ar Krieviju, kas todien uzvarēja ASV. Dažreiz mums ir nepieciešama labāka aizsardzība. Bez tās mēs vairākkārt zaudējām.


Pēc Pasaules čempionāta valstsvienībā notika izmaiņas...
Brazīlijas sieviešu basketbolā ārzemju treneru nav, tikai brazīlieši. Taču pēc pasaules čempionāta valstsvienībā notika treneru maiņa. Pirms gada komandai bija 60 gadus vecs treneris, tagadējais ir jauns, viņam ir 38 gadi. Ceru, ka lietas ies uz labo pusi un labi nospēlēsim Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Paldies Dievam, tas notiks Madridē.


Kura uzvara valstsvienībā Tev iespiedusies atmiņā?
Uzvara pār Čehiju pasaules čempionātā. Pirms spēles uztraucāmies, zinājām, ka viņas ir Eiropas čempiones. Čehijai ir ļoti garas spēlētājas, laba komanda, taču todien uzvarējām ar 20 punktu pārsvaru. Tā bija viegla uzvara, labi spēlējām, taču kopumā to laiku nevēlos atcerēties, jo pēc tam slikti nospēlējām ar Austrāliju.


Kad nolēmi spēlēt ārzemēs?
2004. gadā pirmo reizi devos spēlēt Eiropas klubā, domāju, ka labāk to darīt, kad spēlētāja jau ir nobriedusi. Man vajadzēja starptautisku pieredzi un tagad esmu kļuvusi labāka. Kamēr esi jauna, Tev var nākties vairāk ciest, pirmo reizi būt vienai pašai.


Kā nokļuvi Rīgā?
Pēc sezonas Itālijā vēl spēlēju Polijā. Pēc 2006. gada Pasaules čempionāta man bija savainoti ceļi un potītes, kādus trīs mēnešus nespēlēju vispār. „TTT” man 2007. gada sākumā pateica, ka dos laiku atgūties un labāko sniegumu jārāda pavasarī. Pamazām iespēlējos un aprīlī jau rādīju daudz labāku sniegumu.


Latvijā ieradies, kad šeit jau divus mēnešus bija spēlējusi Iziane....
Jā, viņa aizbrauca, es atbraucu, nebija tā, ka nāktos ierasties tukšā vietā. Man patīk Rīga. Trakākais ir laika apstākļi, jo šeit ir auksts. Sanāk tā, ka Eiropas vasaras laikā Brazīlijā ir ziema, pēc Brazīlijas ziemas nokļūstu Eiropas ziemā. Taču tieku ar to galā – zālē ir silti, mājās ir silti un ārā nepavadu daudz laika.


Kā labāk pavadi brīvo laiku?
Esmu kristiete un pārāk daudz izklaidēm neļaujos. Labprāt apskatu jaunāko informāciju internetā, dažreiz pavadu laiku ar Aisisu un Santu. Ejam kopīgās pusdienās. Lai gan pavadu vairāk laika ar viņām, labas attiecības ir ar visām meitenēm. Kopā ar baznīcas draugiem eju uz baznīcu.


Kā vērtē „TTT”?
Esam vienotas, solidāras. Kad sākām spēlēt Eirolīgā, cilvēki mums neticēja, taču pašas ticējām savām spējām. Zinājām, ka varam spēlēt labi. A grupā ir viena ļoti spēcīga komanda – Maskavas „CSKA”. Ar visām pārējām varam spēlēt un uzvarēt. Liels prieks, ka uz spēlēm nāk vairāk skatītāju. Kad spēlējām ar „Napoli”, zālē jau bija tūkstošiem līdzjutēju un atmosfēra bija ļoti laba. Viens fans pat sauca (sajūsmināti) „Mikaela, I love you!”. Tagad cilvēki tic, ka komanda var spēlēt labi.


Vai esi aizsardzības basketbola piekritēja?
Man patīk spēle aizsardzībā. Ar labu aizsardzību var drošāk iet uzbrukumā, tad jūtos pārliecinātāka. Brazīlijā arī spēlē aizsardzībā, taču varbūt netiek izmantots tik daudz sistēmu.


Kāds ir Tavs sezonas mērķis Eirolīgā?
Turpinot demonstrēt labu sniegumu, mums jāiekļūst 1/8 finālā. Lai gūtu labus panākumus, jāizvirza augsti mērķi. Mēs esam labas un varam daudz, protams, līdz „Četru finālam” aizsniegties būtu sarežģīti, taču no grupas jāizkļūst.


Tava uzruna līdzjutējiem?
Vēlos uzvarēt, redzēt arēnu pilnu ar skatītājiem un lai viņi sauc „TTT Rīga”. Jums ir jānāk 9. janvārī uz „TTT” spēli ar „Fenerbahce”. Zinām, ka varam uzvarēt, taču ir vajadzīgs skatītāju atbalsts. Nebūs iebildumu, ja atkal dzirdēšu „Mikaela, I love you!”


Visu interviju lasiet www.tttriga.lv.


Izmantotie resursi:
www.tttriga.lv

  +5 [+] [-]

, 2007-12-30 22:40, pirms 16 gadiem
Forsha intervija!
Un tagad atziistas tas kursh miil Mikaelu!

  +3 [+] [-]

, 2007-12-30 22:42, pirms 16 gadiem
Jā, tas kliedziens bija varens

  -1 [+] [-]

, 2007-12-30 23:20, pirms 16 gadiem
Iesākumam tiekat ārā un tad varbūt Durant atnāks uz spēli, ja?

Ja tā, Durant 9. janvārī neredzēs WNBA Finals MVP Pondexter

3-1 normāls Eirolīgas home run, tas nozīmē, ka mājas spēļu bilance jau pirmajā sezonā būs pozitīva

  +7 [+] [-]

, 2007-12-31 00:34, pirms 16 gadiem
Atzīšos, TTT, bija pirmā sieviešu komanda, ko vēroju dzīvajā un teikšu - biju patīkami pārsteigts, tiešām labs basketbols.

Tā, ka TĀDA dāvana, kā BEZMAKSAS Eirolīgas spēle ir tikai pie mums, noteikti visiem iesaku aiziet un paskatīties!

     [+] [-]

, 2007-12-31 03:15, pirms 16 gadiem
Cerams, OS kvalifikācijā Latvijai nenāksies tikties ar Brazīliju... Laikam jau tā būs spēcīgākā komanda šajā turnīrā.

  +1 [+] [-]

, 2007-12-31 03:52, pirms 16 gadiem
nuu domaaju ka gan ESP, gan CZE liekamas vienaa plauktaa ar BRA

     [+] [-]

, 2007-12-31 07:27, pirms 16 gadiem
Destructo, žēl protams, ka pirmā komanda, ko apmeklēji dzīvajā...iesaku apmeklēt vairāk gan jauniešu, gan dažādu pieaugušo sieviešu basketbola komandu spēles, jo tur bez slum-dunkiem ir pietiekami daudz emociju un acīm tīkamu momentu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2007-12-31 13:00, pirms 16 gadiem
viņa takš brazīliete - a sambu uzdejot?...citādi "esmu kristiete, eju uz baznīcu"....domāju, ka maskējas- baidās, ka interviju izlasīs arī Brazīlijā mamma...gan jau džeks tādai smukulītei arī ir, gan jau uzdejo ugunīgu sambu

  +2 [+] [-]

, 2007-12-31 17:17, pirms 16 gadiem
jūs mīļās varat pat ļoti daudz!

     [+] [-]

, 2008-02-15 23:22, pirms 16 gadiem
es