Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Katrīna Ozola profesionāles karjeru sāks Eiropas "Top 6" līgā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Katrīna Ozola profesionāles karjeru sāks Eiropas "Top 6" līgā
Katrīna Ozola 2023. gada 29. jūlijā. Foto: FIBA

Latviešu basketboliste Katrīna Ozola (188cm/2004/TTP) nākamajā sezonā pārstāvēs Budapeštas klubu ELTE BEAC un spēlēs spēcīgajā Ungārijas līgā, trešdien, 26. jūlijā, informēja "Future sports group". Vienošanās parakstīta uz vienu sezonu.

Ozola pēdējās divas sezonas pārstāvēja Matīsa Rožlapas trenēto Rīgas Stradiņa Universitāti. Aizvadītā sezona bija labākā komandas vēsturē – RSU uzvarēja Sieviešu Baltijas basketbola līgas pamatturnīrā, “Četru finālā” Birštonā nopelnīja bronzas medaļu un pievienoja Latvijas sudrabu.

Garā spēlētāja vidēji 21:57 minūtēs guva 10,6 punktus un izcīnīja 5,8 atlēkušās bumbas, kā arī izdarīja 1,1 rezultatīvu piespēli un nopelnīja lietderības koeficientu 10,0. Ozola realizēja 48% divpunktu un 31,1% trīspunktu metienu (19/61), kā arī 66% brīvmetienu.

TTP audzēkne maijā kļuva par Latvijas Jaunatnes basketbola līgas čempioni U19 vecuma grupā un piedalījās sieviešu valstsvienības treniņnometnē. Pašlaik spēlētāja sacenšas Eiropas U20 čempionātā, kas 29. jūlijā – 6. augustā notiek Lietuvas pilsētās Viļņā un Klaipēdā.

Ungārijas līga pieskaitāma spēcīgākajiem nacionālajiem čempionātiem Eiropā. “Uni Gyor” spēlēs Eirolīgas pamatturnīrā, “DVTK Miškolc” ir starp izsētajām komandām Eirolīgas kvalifikācijā, bet “KSC Szekszard” un “NKA Universitas PEAC” sacentīsies Eiropas kausa pamatturnīrā.

Nacionālais flagmanis “Sopron Basket” 2022. gadā pirmo reizi uzvarēja FIBA Eirolīgā, taču finanšu problēmu dēļ šosezon FIBA turnīros nespēlēs. Ungārija ieņem ceturto vietu Eiropas klubu rangā aiz Turcijas, Spānijas un Francijas, apsteidzot Itāliju, Čehiju un Poliju.

Pērn Eirolīgā spēlēja “Sopron Basket”, “DVTK Miškolc” un “KSC Szekszard”, savukārt Eiropas kausā sacentās “Uni Gyor” un “NKA Universitas PEAC”. Norberta Sekeli trenētā Ungārijas valstsvienība jūnijā pēc 26 gadu pārtraukuma sasniedza Eiropas čempionāta pusfinālu.

Budapeštas “Elte Beac” pamatturnīrā nopelnīja bilanci 10-12 un finišēja sestajā vietā aiz pieciem Eirokausu klubiem, bet ceturtdaļfinālā ar 0-2 atzina Miškolcas pārākumu. Galvenā trenere Andrea Kovāčs jūnijā strādāja sieviešu valstsvienībā.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-30 01:44, pirms 11 mēnešiem
Prieks, ka no RSU iespējams pa taisno tikt uz augstu līmeni. Šādi klubi Latvijā ir ļoti vajadzīgi!

     [+] [-]

, 2023-07-30 07:17, pirms 11 mēnešiem
Lai izdodas saglabāt potenciālu uzbrukumā! Viena no mūsu nedaudzajām nākotnes cerībām