Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Justīne Sidorenko: "Varam pacīnīties par četrinieku"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Justīne Sidorenko: "Varam pacīnīties par četrinieku"
LU komanda (2-6)
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, Latvijas Universitātes komanda kļuvusi labāka. Cenšamies nedomāt, vai pretī ir stiprāka vai vājāka komanda, koncentrējamies savai spēlei," guvusi 21 punktu sacensībā ar „TTT Rīga”, atzina Latvijas Universitātes sieviešu basketbola komandas uzbrūkošā aizsardze Justīne Sidorenko.

Sestdienas LSBL spēles otrajā puslaikā, pateicoties Ventspils basketbola audzēknes Sidorenko (172/1986/Ventspils) caurgājieniem un tālmetieniem, LU komanda veica 19:14 izrāvienu un trešās ceturtdaļas vidū pietuvojās 12 punktu attālumā Eirolīgas klubam 54:66. Ceturtdaļu „TTT Rīga” gan noslēdza ar 0:9 ofensīvu un ceturtās ceturtdaļas sākumā guva vēl septiņus punktus pēc kārtas, taču Sidorenko turpināja sekmīgi uzbrukt viešņu grozam.

32:02 minūtēs Justīne savāca 21 punktu (2p 5/9, 3p 3/6, 1p 2/2), izcīnīja 3 atlēkušās bumbas, 2 reizes rezultatīvi piespēlēja, 9 reizes kļūdījās un saņēma 4 personiskās piezīmes. Pirmajās sešās LSBL sezonas spēlēs basketboliste vidēji guva 14 punktus, sasniedzot vienpadsmito labāko rādītāju līgā, klāt pievienojot 4 atlēkušās bumbas, rezultatīvi piespēlēja 1,3 reizes un pretinieču piespēles pārtvēra 0,7 reizes.

„Domāju, varam pacīnīties par četrinieku,” Sportacentrs.com teica Sidorenko. „Saņemsimies, saspēlēsimies un iesim uz ceturto vietu. Visas komandas no trešās līdz septītajai vietai ir spēkos līdzīgas, vienu izdalīt nevaru. „Daugavpils” un „TTT Juniores” ir spēcīgas. Juniorēm pēdējā reizē pamatīgi zaudējām, pirmdien jāmēģina atspēlēties, visas sāncenses ir stipras.”

LU komandai palīdz regulārie treniņi un aizvien labāka sapratne vienības spēlētāju vidū, domā Sidorenko. „Švaki nospēlējām sezonas sākumā, kad tikko bija atnākušas jaunās meitenes un vēl nebijām saspēlējušās, tagad parādījusies komandas spēle. Mums ir arī meitenes (kas nepiedalās spēlēs pret „TTT Rīga” un „Cēsīm”), kuras var pastiprināt komandas spēli. Šodien noskrējāmies astoņas, būtu labāk, ja maiņu būtu vairāk. Mājas zālē trenējamies piecas reizes nedēļā.”