Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Obama godina WNBA čempiones

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Obama godina WNBA čempiones
Šerila Forda, Baraks Obama, Keitija Smita
Foto: The Associated Press

Amerikas Savienoto Valstu prezidents Baraks Obama pirmdien rīkoja pieņemšanu Nacionālās Sieviešu basketbola asociācijas WNBA 2008. gada čempionēm Detroitas "Shock", kas sešu gadu laikā izcīnīja trīs līgas uzvarētāju titulus.

Prezidents uzsvēra, ka WNBA čempiones ir paraugs viņa meitām. „Manas meitas nav dzīvojušas laikā, kad sievietes nevarēja profesionāli sacensties sportā,” Obama uzsvēra WNBA divpadsmit gadus ilgo vēsturi (līgas pirmā sezona bija 1997. gadā, Obamas meitām ir 11 un 7 gadi). „Viņas skatās TV un redz mani vērojot „SportsCenter” un viņas ekrānā redz jaunas sievietes, kuras izskatās tieši tāpat.”

„Un tas ļauj viņām un visām jaunām sievietēm, tāpat kā jauniem vīriešiem, zināt, ka sievietes sportā jāpieņem kā pašsaprotama lieta. Un tas liek meitām uz sevi skatīties citādāk – redzēt, ka arī viņas var būt čempiones.”

„Shock” kapteine, Karla Melouna meita Šerila Forda un WNBA finālu vērtīgākā spēlētāja Keitija Smita pasniedza prezidentam kreklu „Obama 08” un basketbola bumbu ar spēlētāju autogrāfiem.

„Būdams „Chicago Bulls” fans, nespēju iedomāties, ka teikšu: Apsveicu, Bil Lembīr. Vai, apsveicu, Rik Mahorn,” teica Obama, komentējot faktu, ka sveic Čikāgas sīvās konkurentes Detroitas komandu. Lembīrs un Mahorns agrāk spēlēja Detroitas „Pistons” sastāvā, izcīnot NBA titulus, pirms līgā sākās „Chicago Bulls” uzvaru ēra.

2008. gada sezonā Lembīrs – viens no pirmajiem treneriem-vīriešiem WNBA – trešo reizi aizveda Detroitu līdz uzvarai čempionātā. Mahorns bija viņa palīgs. Jāpiebilst, ka Lembīrs pameta Detroitu jau 2009. gada sezonas sākumā.

2006. gadā, pirms otrā čempionu titula izcīnīšanas, "Shock" draftēja Zani Tamani, tomēr vēlāk nosūtīja centra spēlētāju uz "Washington Mystics".

Izmantotie resursi:
wnba.com

  +1 [+] [-]

, 2009-07-28 18:19, pirms 15 gadiem
Un pēc dažām sezonām blakus Obamam stāvēs Anete!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-07-28 20:36, pirms 15 gadiem
Tik piemīlīgs smaids Fordai bildē.