Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Gada pāreja NCAA: "Liepājas spridzeklis" pievienojas LSU

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gada pāreja NCAA: "Liepājas spridzeklis" pievienojas LSU
Heilija Van Lita 2023. gada 28. aprīlī Batonrūžā. Foto: LSU WBB

Ceturtdien, 27. aprīlī, tika izziņota 2023. gada skaļākā pāreja Nacionālās studentu sporta asociācijas (NCAA) sieviešu basketbolā. "Louisville" superzvaigzne Heilija Van Lita nākamajā sezonā pārstāvēs pašreizējo čempioni "Louisiana State University".

Džefa Volca trenētās “Louisville” basketbolistes no 2011. gada nav izlaidušas nevienu nacionālo čempionātu, šajā laikā 10 reizēs no 12 sasniedzot apgabala finālturnīru jeb “Sweet 16”. Van Litas ērā “Cardinals” trīs reizes pēc kārtas iekļuva apgabala finālā, tostarp pērn kvalificējās “Final 4”.

Spriganā blondīne 2021. gadā tika iekļauta “Atlantic Coast Conference” pirmgadnieču simboliskajā komandā, bet 2022. un 2023. gadā nopelnīja vietu ACC simboliskajā vienībā. Spēlētāja šosezon 37 spēlēs vidēji 19,7 punktiem pievienoja 4,5 atlēkušās bumbas un 3,2 rezultatīvas piespēles.

Jaunie “vārda, attēla un patikšanas” noteikumi (NIL) ļāva Van Litai parakstīt līgumus ar “Adidas”, “JCPenney” un “Dick`s Sporting Goods”. Viņa ir viena no pazīstamākajām ASV jaunajām spēlētājam, pazīstama ar savu darba ētiku un neatlaidību laukumā.

Heilija trīs sezonās ar “Louisville” guva 1553 punktus un maijā iegūs grādu finanšu zinībās. Viņa var spēlēt vēl divus gadus, jo sāka spēlēt sezonā, kuru ietekmēja valdības noteiktie ierobežojumi. Sestdien, 8. aprīlī, kļuva zināms, ka spēlētāja pieteikusies transfēru portālā.

Džefam Volcam nebija, ko pārmest Van Litai. “Mēs pateicamies Heilijai par viņas devumu mūsu programmai, mūsu skolai un kopienai. Aizvadītajos trīs gados viņa darījusi visu, ko viņai prasījām. Vēlam viņai sekmes pēdējā studiju gadā un pēc tā.”

Reģistrējoties transfēru portālā, Van Lita lūdza nekontaktēties ar viņu. Tas bija signāls, ka spēlētāja jau izdarījusi tālāku izvēli. Ceturtdien, 27. aprīlī, apstiprinājās vairākas reizes izskanējušās runas par Heilijas pievienošanos pašreizējai NCAA čempionei “Louisiana State University”.

Van Lita ceturtdien izpelnījās salīdzinājumus ar LSU galveno treneri Kimu Malkiju – viņa studentes gados nēsāja divas pītas bizes, tāpat kā jaunā spēlētāja. “Tigers” rindās Heilija apvienosies ar Eindželu Rīzu (Angel Reese) un Aleksu Morisu (Alexis Morris) – basketbolistēm, kuras Luiziānas komandā nonāca pēc uzturēšanās transfēru portālā.

Atraktīvā kreile 2018. gada 14.-16. jūlijā ASV kadetu izlases sastāvā piedalījās pārbaudes turnīrā Liepājā. Vēju pilsētā toreiz viesojās arī Kanādas un Ķīnas U17 izlases – visas komandas gatavojās Pasaules kausam Minskā.

Līdz 8. aprīlim transfēru portālā pieteicās gandrīz 1000 spēlētāju – vidēji trīs no katras pirmās divīzijas komandas.

Izmantotie resursi:
Rīgas ekskursante un Liepājas spridzeklis: vai ASV atgūs pasaules 3x3 titulu?
Dekijas Koenas bijusī trenere sagādā LSU pirmo NCAA titulu

     [+] [-]

, 2023-04-29 10:23, pirms gada
Es nesapratu. Viņai ar Liepāju vienīgā saistība, ka reiz tur bijusi?
Un pēc tā tiek dēvēta Liepājas spridzeklis ... nav komentāru

     [+] [-]

, 2023-04-29 13:08, pirms gada
Šis tiešām ir neizprotams virsraksts, tad jau jebkuru spēlētāju kurš spēlējis Latvijā var dēvēt par tādu vai šādu spridzekli. Ja Wembanyamu draftēs tad varēsim teikt ka Divi "Rīgas torņi" ir draftēti ar pirmajiem nummuriem jo Holmgrenu draftēja kā pirmo iepriekšējā draftā.