Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Tracis Eirolīgā: superklubs "Mersin" sūdzas par saindēšanos Salamankas viesnīcā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Tracis Eirolīgā: superklubs "Mersin" sūdzas par saindēšanos Salamankas viesnīcā
Temi Fagbenle 2022. gada 26. oktobrī Salamankā. Foto: FIBA

Aleksas Gulbes pārstāvētā Spānijas čempione "Perfumerias Avenida" trešdien, 26. oktobrī, FIBA Eirolīgas pirmās kārtas spēlē uzvarēja Turcijas klubu "Mersin" ar 83:66. Brīdi pirms spēles sākuma viesi aicināja Turcijas basketbola federāciju sākt izmeklēšanu par Salamankas viesnīcā notikušo saindēšanos.

Vidusjūras piekrastē bāzētais klubs nokomplektēja iespaidīgu sastāvu. “Mersin” pieteikumā ir 2022. gada WNBA finālu vērtīgākā spēlētāja Čelsija Greja un 2021. gada WNBA regulārās sezonas vērtīgākā spēlētāja Džonkvela Džonsa.

Eirolīgā pastāv divu ne-Eiropas spēlētāju ierobežojums (Greja, Briana Dženjarija), taču komandā ir septiņas basketbolistes no Ziemeļamerikas. Džonsa Eiropā spēlē ar Bosnijas pasi. Līdzīgs risinājums ir vēl četrām spēlētājām – Kvanitrai Hollingsvortai (Turcija), Devanai Bonnerei (Ziemeļmaķedonija), Tifānijai Heizai (Azerbaidžāna) un Temi Fagbenlei (Lielbritānija).

“Mersin” neslēpj, ka plāno cīnīties par Eirolīgas titulu, taču pirmā spēle Salamankā sagādāja pamatīgu vilšanos. Fagbenle (28 minūtes) un Gokšena Fitika (30 minūtes) spēlēja pēc saindēšanās. Gamze Takmaza un Uzge Uzišika neizgāja laukumā, bet Džonsa nemaz netika pieteikta spēlei.

“Mūsu spēlētājas Džonkvela Džonsa, Gamze Takmaza, Uzge Uzišika, Temi Fagbenle, Gokšena Fitika un treneris Hilmi Tašers pirms spēles piedzīvoja nelabumu, nogurumu un vemšanu, kas, iespējams, saistīta ar viesnīcā piedāvātajām maltītēm,” teikts īsi pirms spēles publicētajā “Mersin” paziņojumā. “Notikušais sāka ietekmēt visu komandu.”

“Mēs ieradāmies Salamankā pirmdien, lai pierastu pie laika apstākļiem un mentālās sagatavotības nolūkā. Mūsu atbalstītāji labi zina, ka, pulcējot tik ambiciozu komandu, mūsu mērķis ir spēlēt Eirolīgas finālā. Mēs stingri nosodām šaubīgos apstākļus un aicinām mūsu Federāciju rīkoties, lai celtu gaismā notikušo.

Drāmas netrūka arī spēles laikā. “Avenida” galvenais treneris Roberto Injuess pamatlaika pēdējā minūtē atstāja laukumu ar divām tehniskajām piezīmēm. Latviešu spēlētāja Aleksa Gulbe debijas spēlē guva 10 punktus un svinēja pirmo uzvaru Eirolīgā.

Starptautiskā basketbola federācija pagaidām nav komentējusi situāciju.