Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Baltijas līga stagnē Austrumu virzienā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Baltijas līga stagnē Austrumu virzienā
Sporta klubs "Cēsis" šovakar sāk BWBL sezonu

Ar sporta kluba „Cēsis” un Krievijas superlīgas vienības Sanktpēterburgas „Spartak” spēli šodien plkst. 18:30 Latvijā sākas piecpadsmitā Baltijas sieviešu basketbola līgas (BWBL) sezona.

Šogad sarukusi Latvijas pārstāvniecība turnīrā. Ja pērn tajā piedalījās četras komandas, šosezon palikušas divas vienības – sporta klubs „Cēsis” un „TTT Rīga”. Pirms pāris mēnešiem dalību līgā apsvēra „Turība/Kolonna”, tomēr finansiālu iemeslu dēļ piedalīšanās atsaukta.

Neizmantots Baltijas potenciāls
BWBL/BSBL turnīrs ar popularitāti un lielu interesi lepoties nevar. Līgas galvenā mītne, atšķirībā no SEB BBL, atrodas Lietuvā un rīkotājiem trūcis patiesas intereses konkurētspējīga un skatītājiem interesanta Baltijas labāko komandu turnīra izveidē. Tā vietā līgas rīkotāji gatavi uzņemt katru komandu, kas segs dalības maksu. Kazahstāna, Ukraina vai Krievija – valsts izcelsmei nav nozīmes. Austrumos no Latvijas, izņemot Krievijas superlīgu, cita nopietna turnīra nav un komandu vadība meklē sparingpartnerus sezonas garumā, ko daļēji iespējams aizpildīt ar BWBL starpniecību. Pašu spēļu tirgvedība, skatītāju piesaiste un visi pārējie jautājumi atstāti klubu rokās. Šādos apstākļos amatieru komandu attīstības iespējas ir mazas un līgā arvien vairāk ienāk pusprofesionālas vai profesionālas komandas no austrumu kaimiņvalstīm.

2008. gada pavasarī BWBL četrpadsmitās sezonas „Četru fināls” notika Daugavas sporta namā Rīgā. Uz goda pjedestāla pirmo reizi nokļuva divi Latvijas klubi – Cēsis un TTT, tomēr uz augstākā pakāpiena jau devīto reizi pēc kārtas nostājās Lietuvas stiprākā komanda Viļņas „Teo basket”. Minētais trio arī šosezon būs uzvaras galveno pretendentu lokā, tikai Latvijas un Lietuvas čempionvienības turnīrā piedalīsies no pusfināla kārtas.

Turnīra izspēles kārtība
Līdz „Astoņu pusfināliem” par sešām vietām izslēgšanas spēlēs sacentīsies 15 komandas no septiņām valstīm. Sešās kārtās katru vienību gaida četrpadsmit spēles.

SK „Cēsis” 18:30 Cēsu sporta namā eksaminēs līgas jaunpienācējas – Krievijas superlīgas komandu Sanktpēterburgas „Spartak”. Kaimiņvalsts „Ziemeļu un Eiropas” galvaspilsētas kluba vadība vasarā kala grandiozus plānus, līdz pat WNBA spēlētāju piesaistei. Realitātē sastāvs sanācis pieticīgāks, superlīgas pirmajās kārtās piedzīvoti divi zaudējumi 44:91 pret Gundara Vētras trenēto Maskavas CSKA un 61:81 pret Zanes Tamanes pārstāvēto Orenburgas „Nadežda”. Par spīti tam, „Spartak” potenciāls ir pietiekami nopietns, lai pacīnītos par augstām vietām BWBL.

SK „Cēsis” spēļu kalendārs BWBL

DienaPilsētaSpēle
27.10. Cēsis Cēsis – Sankpēterburgas „Spartak”
29.11. Marijampole „Arvi” – Cēsis
30.11 Marijampole Kauņas „Laisve” – Cēsis
01.12. Klaipēda „Lemminkainen” – Cēsis
13.12. Grodņa „Viktoria” – Cēsis
14.12. Grodņa „Olimpia” - Cēsis
17.01. Cēsis Cēsis – Kijevas „Tim SCUF”
24.01. Cēsis Cēsis – BC Minsk 2006
25.01. Cēsis Cēsis – Borisovas „Berezina RCOR”
30.01. Cēsis Cēsis – Južnoukrainskas „Olimp/NAEK”
01.02. Cēsis Cēsis – Zaporižjes „Kozačka Zalk”
25.02. Cēsis Cēsis – Kazahstānas valstsvienība
28.02. Tallina „BC Star TLU” – Cēsis
01.03. Tallina Tallinna/Living – Cēsis

BWBL spēļu rezultāti

Izmantotie resursi:
bwbl.lt

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2008-10-27 16:35, pirms 15 gadiem
kada sakaraa kazakstanas walstswieniba,bet turnirs baigi mo4i

     [+] [-]

, 2008-10-27 17:06, pirms 15 gadiem
Malači! :*

  +3 [+] [-]

, 2008-10-27 17:09, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Stagnācija - tip sasalums, sastingums, nekustīgums.

Lietot jēdzienu stagnēt kopā ar virzienu, kādā tas notiek - diezgan oriģināla pieeja!
nu, bet paskaties, kas autors!

  -1 [+] [-]

, 2008-10-27 18:42, pirms 15 gadiem
Kur var sekot life?