Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Dankotāja Grainere un "Baylor" iesoļo "Final 4" ar bilanci 38-0

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Dankotāja Grainere un "Baylor" iesoļo "Final 4" ar bilanci 38-0
Britnija Grainere spēlē pret "Georgia Tech" savāca 35 punktus, 10 atlēkušās bumbas un 6 bloķētus metienus
Foto: AP/Scanpix

Britnija Grainere un ar pirmo numuru izliktā "Baylor Lady Bears" sieviešu basketbola komanda (bilance 38-0) pirmdien, 26. martā, uzvarēja astoņkārtējās čempiones "Tennessee Lady Vols" (27-9) ar rezultātu 77:58, izcīnīja pirmo vietu Demoinas reģionā un iekļuva "Četru Finālā". Fresno reģiona finālā "Stanford Cardinals" (35-1) pieveica "Duke Blue Devils" vienību (27-6) ar divpadsmit punktu starpību 81:69.

Grainere palika soļa attālumā no karjerā piektā “triple-double”, uzvarētāju labā guva 23 punktus, izcīnīja 15 bumbas un bloķēja 9 pretinieču metienus. Odiseja Sima savāca 27 punktus.

“Tennessee” rindās Šekina Striklena atzīmējās ar 22 punktiem. “Brīvprātīgo” galvenā trenere Peta Sammita tenesietes vada jau 38 sezonas, taču pagaidām nav zināms, vai viņa to turpinās darīt arī nākamgad. Karjeras laikā viņa ar savu komandu izcīnījusi 1098 uzvaras – vairāk nekā jebkurš cits NCAA pirmās divīzijas basketbola treneris.

Nepilnu minūti pirms spēles beigām laukumā saķērās Simsa un Striklena, abām saņemot nesportiskās piezīmes. Trīs “Baylor” spēlētājas – Grainere, Terana Kondrija un Džordana Medena – sadursmes laikā pameta soliņu un tika izraidītas no laukuma. Tiesnesis Braiens Enterlains norādīja, ka soliņš pelnījis tehnisko piezīmi, taču visas spēlētājas varēs piedalīties “Četru Finālā”.

Ja “Baylor” uzvarēs abās “Četru Fināla” spēlēs Denverā, tā kļūs par pirmo NCAA komandu sieviešu un vīriešu konkurencē, kas noslēgs sezonu ar bilanci 40-0. Kimas Malkijas vadītā vienība “Final Four” iekļuvusi otro reizi trīs gadu laikā.

Otrdienas vakarā tiks noskaidrotas divas pārējās “Četru Fināla” dalībnieces.

Reilijas reģiona finālā ar pirmo numuru izliktā “Notre Dame” komanda tiksies ar “Maryland” vienību, kas izsēta ar otro numuru. Iepriekšējā gada čempiones “Texas A&M” pusfinālā atzina “Maryland” pārākumu ar 74:81.

Rodailendas salā tiks izspēlēts Kingstonas reģiona fināls starp “Connecticut” un “Kentucky” komandām. Jāatzīmē, ka visos reģionālajos finālos tiekas ar pirmo un otro numuru izliktās vienības.

“Četru Fināls” notiks 1. un 3. aprīlī Denverā.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
NCAA.com – The Official Website of NCAA...

     [+] [-]

, 2012-03-27 20:28, pirms 12 gadiem
Hmm diez kurš uzvarēs visā konferencē