Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Laksai 20 punkti Valensijā, "Virtus" dramatisks zaudējums Eirolīgas debijā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Laksai 20 punkti Valensijā, "Virtus" dramatisks zaudējums Eirolīgas debijā
Kitija Laksa cīņā ar Anhelu Salvadoresu 2022. gada 26. oktobrī. Foto: FIBA

Kitija Laksa svētdien, 26. oktobrī, kļuva par Eirolīgas nedēļas spēles rezultatīvāko spēlētāju, taču latvietes pārstāvētā Boloņas "Virtus" debijas spēlē viesos zaudēja "Valencia Basket" ar 71:73.

Spānijas trešā lielākā pilsēta līdz 2012. gadam turnīrā bija pārstāvēta ar superklubu “Ros Casares”. Valensietes trīs reizes kļuva par Eirolīgas čempionēm, taču pēdējam triumfam bija rūgtuma piegarša – klubs izjuka finanšu problēmu dēļ. Desmit gadus vēlāk pilsēta atgriezās Eirolīgā zem “Valencia Basket” karoga.

“Virtus Bologna” ir tikpat slavena vēsture – līdz šim vīriešu basketbolā un ULEB Eirolīgā. Oktobra pēdējā trešdienā pienāca “melni-balto” dāmu debijas diena Eirolīgā. Itālijas vicečempione tika uzskatīta par favorīti, jo Valensijai savainojumu dēļ nevarēja palīdzēt Alba Torensa un austrāliete Rebeka Alena.

Tribīnēs valdīja lieliska atmosfēra, laukumā – bezkompromisa cīņa līdz pēdējai sekundei. “Virtus” spēlētājas pēdējās minūtēs vairākas reizes iespēlēja bumbu apakšā...pretiniecēm tieši rokās, tādēļ “Valencia Basket” izrāvās vadībā – 68:71.

Astoņdesmit sekundes pirms pamatlaika beigām Kitijas Laksas trīspunktu metiens panāca neizšķirtu – 71:71. Sekoja neveiksmīgas uzbrukumu apmaiņas. “Virtus” devās pēdējā pilnajā uzbrukumā. Čečilja Zandalasini izšķīrās par trīspunktu metienu un netrāpīja. Brīdi vēlāk Kerala Kasas pārķēra Zandalasini pazaudēto bumbu un guva vieglus punktus no groza apakšas – 71:73.

Līdz cīņas beigām palika nepilnas sešas sekundes un “Virtus” galvenais treneris Džampjero Tiki pieprasīja minūtes pārtraukumu. Sākot izspēli, bumba nonāca pie Laksas. Redzot burzmu ap trīspunktu līniju, latviete izšķīrās par skrējienu groza virzienā, taču neizdevās ieņemt labu pozīciju un mēģinājums izlīdzināt rezultātu bija nesekmīgs.

Kitija Laksa guva 20 punktus (2p 2/7, 3p 4/5, 1p 4/4) un kļuva par vakara rezultatīvāko spēlētāju. Uzbrucēja izcīnīja četras bumbas zem groziem, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, divas reizes kļūdījās, pārķēra vienu bumbu, ieguva +/- rādītāju 4 un nopelnīja dalītu labāko lietderības koeficientu 20.

EuroLeague Women 2023

A grupaB grupa
Atomeromu Szekszard (HUN)Mersin (TUR)
Polkowice (POL)Kangoeroes Mechelen (BEL)
Virtus Bologna (ITA)Uni Girona (ESP)
Bourges Basket (FRA)Famila Schio (ITA)
Olympiacos SFP (GRE)DVTK Miškolc (HUN)
Valencia Basket (ESP)Basket Landes (FRA)
Fenerbahce (TUR)Sopron Basket (HUN)
USK Praha (CZE)Perfumerias Avenida (ESP)

Sešpadsmit klubi, sadalīti A un B grupās, no 26. oktobra līdz 2023. gada 1. martam izspēlēs divu apļu turnīru. Katras grupas pirmo četru vietu ieguvējas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu ieguvējas sezonu turpinās Eiropas kausā. Ceturtdaļfināli sērijās līdz divām uzvarām notiks 14.-22. martā, “Final Four” – 14. un 16. aprīlī.

EuroLeague Women pirmā kārta, 26.-27. oktobris

DienaSpēleRezultāts
26.10USK Praha – KSC Szekszard82:71
Polkowice – Fenerbahce73:46
Basket Landes – Uni Girona53:58
Valencia – Virtus Bologna73:71
Bourges BasketOlympiacos67:61
Avenida – Mersin83:66
27.10Famila Schio – DVTK Miškolc20:30
Kangoeroes Mechelen – Sopron Basket21:30

     [+] [-]

, 2022-10-27 12:13, pirms 2 gadiem
Virtus bija bija visas iespējas uzvarēt, tomēr Zandalasini pēdējā minūtē sagāza podus. Bija iedomājusies, ka var spēlēt kā Dončičs vai vismaz kā Jonesku, bet tik vienkāršī tas nav.
Kitija un Digne pirmajā Eirolīgas kārtā īpaši iepriecināja. Bija patīkami to visu redzēt.