Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

WNBA klubi atskaita divas TTT spēlētājas

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

WNBA klubi atskaita divas TTT spēlētājas
Megana Hafa spēlē pret "Castors Braine". Foto: Renārs Koris

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) klubi pirmdien, 25. maijā, atskaitīja divas no trijām "TTT Rīga" šīssezonas spēlētājām, kuras parakstīja treniņnometnes līgumus ar līgas komandām.

“Connecticut Sun” paziņoja par četru spēlētāju atskaitīšanu. Vicečempione šķīrās no TTT spēlētājas Meganas Hafas, kā arī Džekijas Džemelo, Puertoriko valstsvienības līderes Džezmonas Gvatmijas un Džuisijas Lendrumas. Pēdējā tika ar 35. numuru izvēlēta 2020. gada WNBA draftā.

Hafa ir viena no divām TTT spēlētājām, kurai ir spēkā līgums uz 2021. gada sezonu (vēl Zenta Meļņika), tiesa, ar iespēju to pārskatīt. Hafa 13 spēlēs Eirolīgā 33,3 minūtēs vidēji guva 11,0 punktus, izcīnīja 9,2 atlēkušās bumbas un pārķēra 2,2 bumbas.

Konektikutas klubs iepriekš atskaitīja Valeriani Ajaji-Vukosavļeviču. Francijas valstsvienības uzbrucēja, tāpat kā Hafa, Gvatmija un Džemelo, gada sākumā parakstīja treniņnometnes līgumu. “Sun” sastāvā palikušas 11 basketbolistes.

“Minnesota Lynx” pirmdien atskaitīja bijušo TTT saspēles vadītāju Linneju Hārperi un Nigērijas valstsvienības kandidāti Eriku Ogvumīki. Hārpere parakstīja treniņnometnes līgumu, bet 2018. gadā pārstāvēja “Chicago Sky”, 24 spēlēs vidēji tiekot pie 2,0 punktiem un 1,0 rezultatīvas piespēles.

Aizsardze TTT rindās izgāja laukumā četrās Eirolīgas spēlēs, vidēji 25,2 minūtēs atzīmējoties ar 7,5 punktiem un 3,5 rezultatīvām piespēlēm, kā arī 3,5 izcīnītām bumbām zem groziem.

Otrdien kļūs zināms, vai TTT saspēles vadītāja Marina Meibrija tiks iekļauta Dalasas “Wings” divpadsmitniekā. “Notre Dame” absolvente ziemā tika aizmainīta no Losandželosas “Sparks”, kur aizvadīja debijas sezonu.

WNBA klubiem līdz 26. maijam jānosauc sastāvi ar, maksimums, 12 spēlētājām. Tas jāveic, lai basketbolistes 1. jūnijā varētu saņemt pirmo algu. Atskaitītās spēlētājas līdz 30. jūnijam var izmantot veselības apdrošināšanā iekļautos pakalpojumus.

Izmantotie resursi:
https://sun.wnba.com/news/%E2%80%8B...
https://lynx.wnba.com/news/minnesot...

     [+] [-]

, 2020-05-26 14:12, pirms 4 gadiem
Novik, kas ar Pediju?

     [+] [-]

, 2020-05-26 14:23, pirms 4 gadiem
Man sanāk, ka atskaitīja tikai 1 TTT spelētāju. Ja jau Hārpere ir ex-ttt spēlmane, tad diez vai viņu jāskaita klāt.

     [+] [-]

, 2020-05-26 18:38, pirms 4 gadiem
Jā, Māri, uzraksti gan! Visiem taču ļoti ļoti interesē