Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Karstajām olimpietēm divatā 65 punkti, Lasvegasa un Ņujorka tiksies jau pusfinālā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Karstajām olimpietēm divatā 65 punkti, Lasvegasa un Ņujorka tiksies jau pusfinālā
Kelsija Plama 2024. gada 11. augustā Parīzē. Foto: FIBA

Trešdienas, 25. septembra, rītā pēc Latvijas laika kļuva zināmas pirmās divas WNBA pusfinālistes. "New York Liberty" savā laukumā atkārtoti pieveica "Atlanta Dream", sērijā līdz divām uzvarām svinot panākumu ar 2-0. "Las Vegas Aces" tikpat ātri apspēlēja "Seattle Storm".

WNBA ceturtdaļfinālā pirmās divas spēles notiek augstāk izsētās komandas laukumā. Pagaidām mājinieces vēl nav zaudējušas nevienā cīņā un sakrājušas bilanci 6-0. Ņujorkas “Liberty” pārvarēja pirmo kārtu, apspēlējot Atlantas “Dream” ar 91:82.

Sabrina Jonesku atkārtoja “Liberty” rekordu izslēgšanas spēlēs un guva 36 punktus. Aizsardze augustā izcīnīja zelta medaļu Parīzes spēlēs, bet sezonas turpinājumā spēlē vēl labāk un cenšas palīdzēt Ņujorkai nopelnīt pirmo WNBA triumfu.

“Lielais mērķis ir tāds, kāds tas ir. Katra spēle ir čempionāta spēle ceļā uz mērķi,” teica Jonesku. “Acīmredzams, ka nevēlamies zaudēt mājās. Mums bija svarīgi izcīnīt divas uzvaras, lai tiktu pie pāris atpūtas dienām – atjaunotos un būtu gatavas cīņai pret jebkuru pretinieku.”

Dažas stundas vēlāk kļuva zināms, ka “Liberty” pusfinālā spēlēs pret iepriekšējo divu gadu čempioni. “Las Vegas Aces” ceturtdaļfināla sērijā arī pietika ar divām cīņām, lai pārspētu labi nokomplektēto “Seattle Storm”. Otrajā spēlē uzvara ar 83:76.

Olimpiskā čempione Kelsija Plama uzvarētāju labā izcēlās ar 29 punktiem, tai skaitā iemeta 11 no 15 metieniem no spēles. Trīskārtēja WNBA vērtīgākā spēlētāja Eiža Vilsone pievienoja 24 punktus un 13 izcīnītas bumbas zem groziem.

“Storm” sezonas pēdējā spēlē izmantoja septiņu spēlētāju rotāciju. Olimpiskā vicečempione Gabija Viljamsa sameta 20 punktus. Viņas kolēģe Nneka Ogvumīke atzīmējās ar 16 punktiem, 10 atlēkušajām un četrām pārķertām bumbām.

“Liberty” un “Aces” pusfināla sērija sāksies svētdien Ņujorkā. Pērn abas komandas tikās finālā.

WNBA izslēgšanas spēles 2024

Svētdiena, 22. septembris
New York Liberty vs Atlanta Dream 83:69
Connecticut Sun vs Indiana Fever 93:69

Pirmdiena, 23. septembris
Minnesota Lynx vs Phoenix Mercury 102:95
Las Vegas Aces vs Seattle Storm 78:67

Trešdiena, 25. septembris
New York Liberty vs Atlanta Dream 91:82
Las Vegas Aces vs Seattle Storm 83:76

Ceturtdiena, 26. septembris
02:30 Connecticut Sun vs Indiana Fever ESPN
04:30 Minnesota Lynx vs Phoenix Mercury ESPN

Sestdiena, 28. septembris
Indiana Fever vs Connecticut Sun (ja nepieciešams)
Phoenix Mercury vs Minnesota Lynx (ja nepieciešams)

Svētdiena, 29. septembris
New York Liberty vs Las Vegas Aces