Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ainars Zvirgzdiņš: "Treniņos esam spiesti spēlēt 3 pret 3"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ainars Zvirgzdiņš: "Treniņos esam spiesti spēlēt 3 pret 3"
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Uztrauc saspringtais spēļu kalendārs, jo meitenes spēlē pāri saviem spēkiem. Bijuši dažādi savainojumi, mikrosavainojumi. Biedē, ja kādā brīdī paliktu ar četrām spēlētājām," sporta kluba "Cēsis" pirmā uzvara pār Lietuvas čempionēm "Teo Vilnius" nav mazinājusi sieviešu basketbola komandas galvenā trenera Ainara Zvirgzdiņa rūpes.

Svētdien Vidzemes klubs pirmo reizi komandas vēsturē pārspēja kaimiņvalsts spēcīgāko komandu un nostiprinājās Lietuvas sieviešu basketbola līgas līderpozīcijās (bilance 14-1). Viļņas klubs ar diviem zaudējumiem ir otrajā vietā (13-2), bet Kauņas „LKKA Aistes” iekārtojies līderu trijnieka astē (11-4).

„Ar tādu sastāvu un treniņdarbu kā mums šobrīd, uzvara pār „Teo” ir panākums,” teica Zvirgzdiņš. „Treniņos spēlējam 3 pret 3 vai labākajā gadījumā 4 pret 3, tas redzams arī spēles saturā laukumā. Patīkami, ka meitenēm ir cīnītāju īpašības, komandai raksturs, arī tādā situācijā varam koncentrēties spēlei.”

Pirms nedēļas komandai pievienojās amerikāņu uzbrucēja Kristena Menna, taču viņa vienatnē nevar aizpildīt visas trūkstošās pozīcijas. Pretsāpju līdzekļus pirms spēlēm jāizmanto komandas kapteinei Ievai Tārei, papēža savainojums mēnesi ierobežojis Zanes Eglītes trenēšanos, pēc savainojuma pamazām atgūstas Ieva Vītola, bet spēka uzbrucējai Karlīnei Nīmanei sezona beigusies.

„Karlīne Nīmane ir ārā, pirms pāris dienām veikta operācija un šosezon viņa vairs nespēlēs. Tāpēc izjūtam problēmas garajā galā, pajukušas rotācijas,” uz vēl vienu izaicinājumu norāda Zvirgzdiņš. Papildinājumi tiek meklēti, tostarp jauno spēlētāju vidū, taču jaunietes pirms studijām ASV nevar spēlēt profesionālā klubā. Sāktas sarunas ar „TTT Juniores” spēlētāju Diānu Ozoliņu, kura Cēsīs spēlējusi jau iepriekš.

„Sacensībā ar „Teo” uzsvars bija uz komandas spēli, jo mums nav tādas klases spēlētāju, kuras spēlējušās izlasēs, kā TTT. Mums ir vairāk spēlētāju bez tādas pieredzes, rezervistes, tas ietekmē maiņas spēles laikā. Tā ir mūsu šīgada problēma. Mēģinām strādāt, bet, kā iepriekš minēju, ar septiņām astoņām spēlētājām īpaši izvērsties un paaugstināt meistarību nevar. Nedarīsim kā komandas, kuras maina kalendārus. Mēs spēlēsim. Tad redzēsim, vai šādi var darboties, vai nē.”

Otrdien Cēsis (Latvijas bilance 12-1) savā laukumā LSBL spēlē sacentīsies ar „Liepājas metalurgu” (5-10). Piektdien vēl viena spēle ar „Teo”, šoreiz izbraukumā Viļņā.

     [+] [-]

, 2010-01-25 21:14, pirms 14 gadiem
ņemat maloļetkas uz treniņiem, piemēram, 92.-93. gadu, vai spēlējat pret 94.g. čaļiem..

  +1 [+] [-]

, 2010-01-25 21:16, pirms 14 gadiem
Nja varēja jau Zvirgzdiņš uz treniņiem paņemt māsas Mačas.
Žēl par Nīmani.

  -1 [+] [-]

, 2010-01-25 21:25, pirms 14 gadiem
Pasauciet mani, es tiesi dzivoju netalu - Talsos, varu atnakt uzspelet, speleju normali, metiens labs, danks ari pieticigs, taka ja ir interese sutiet man PM! Paldies!

  -1 [+] [-]

, 2010-01-25 21:48, pirms 14 gadiem
timonsam vajag kules kasītāju...brauc šurp..mes tevi ņemam..

     [+] [-]

, 2010-01-26 09:02, pirms 14 gadiem
Kāpēc netrenēt viens pret vienu? Mums tā bija ikdiena!!!

     [+] [-]

, 2010-01-26 09:33, pirms 14 gadiem
Kādas vel Mačas??? Abas studē un spēlē citos klubos. Inese RTU/Merks un Kristīne LSPA komandā jaunajā bask. līgā.