Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jekaterinburgas UGMK ieradies Rīgā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jekaterinburgas UGMK ieradies Rīgā
Pēc nedēļas UGMK otro reizi šogad spēlēs "Siemens" arēnā Viļņā
Foto: fibaeurope.com

Otrdienas pēcpusdienā ar tiešo reisu no Jekaterinburgas Rīgā ieradās Gundara Vētras trenētās Krievijas čempiones sieviešu basketbolā UGMK, lai trešdien, 25. novembrī, plkst. 19:40 FIBA Eirolīgas A grupas spēlē Olimpiskajā sporta centrā sacenstos ar „TTT Rīga”.

UGMK lidojums no sniegotajiem Urāliem (-10C, upēs jau izveidojusies pārdesmit centimetru bieza ledus sega) uz Latviju ilga trīsarpus stundas un Rīgā komanda ieradusies sezonas labākajā sastāvā. Pāris stundu vēlāk vienībai pievienosies arī Eiropas čempione, Francijas valstsvienības pamata saspēles vadītāja Selīna Dimēra.

Ieskats UGMK izbraukumos
Jekaterinburgas klubs uz spēlēm Rietumos tradicionāli dodas ar čarterreisiem, iztiekot bez pārsēšanās un laika zaudēšanas Maskavas lidostās, pastāstīja komandas ģenerālmenedžeris Maksims Rjabkovs. Šoreiz UGMK devies desmit dienu ilgā tūrē, jo pēc spēles Rīgā paredzēta Krievijas superlīgas spēle Maskavā ar „Dinamo” un nākamnedēļ Eirolīgas sestās kārtas spēle Viļņā pret „Teo basket”.

Krievijas turnīros līdz Jaunajam gadam UGMK ir tikai divas mājas spēles – viena Superlīgā un viena Krievijas kausā, teica Rjabkovs. Pārējās astoņas reizes formāli jāspēlē izbraukumos, taču ne vienmēr tas nozīmē Jekaterinburgas atstāšanu. Piemēram, visas spēles ar Sankpēterburgu (runājot par šo komandu, Rjabkovs nelieto vārdu „Spartak”) notiek Urālu lielpilsētu, jo pretiniecēm nav savas zāles, kur spēlēt.

Vienošanās par mājas spēļu aizvadīšanu izbraukumos saskaņota čempionāta kalendāra izveides laikā, stāstīja Rjabkovs. Kad UGMK pārstāvji uzzinājuši, ka Maskavas apgabala „Spartak” visas spēles ar Sanktpēterburgu izspēlēs mājās, nolemts īstenot tādu pašu risinājumu. Rezultātā UGMK ar Sanktpēterburgu savā laukumā spēlēs četras reizes – divas reizes Superlīgā un divas Krievijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā.

Katrā UGMK izbraukumā dodas ap 25 cilvēkiem. Neskaitot spēlētājas, klubā ir pieci treneri, vairāki menedžeri, ārsti un masieri, kā arī trenerus un spēlētājas pavadošas personas vai ģimenes locekļi. Pirmajā sezonas pusē klubs daudz uzturas Rietumkrievijā vai Eiropas dienvidos, mazinot nepieciešamību veikt daudzos pārlidojumus uz tālo Jekaterinburgu un atpakaļ.

UGMK Rīgā beidzot pilnā sastāvā
Svētdien, Superlīgas spēlē Orenburgā, UGMK rīcībā bija tikai deviņas spēlētājas, taču tas nekavēja sagraut vietējo „Nadežda” ar 90:41. Saaukstējusies bija Stepanova, nevarēja palīdzēt vēl viena centra spēlētāja Vidmera, savukārt Dimēra komandai pievienojas šodien, stāstīja Rjabkovs. Klubs cer, ka franču aizsardze izies laukumā nākamnedēļ Viļņā, bet spēlei Rīgā būs gatavas visas centra spēlētājas.

Kārtējā atgriešanās Rīgā ir UGMK trenerei, Jekaterinburgas Goda pilsonei un divkārtējai Olimpiskajai čempionei Olgai Korosteļovai. Viņa silti atsaucas par Uļjanu Semjonovu un gatavojas doties pastaigā pa Rīgu. Savukārt kluba personāla vīri izrāda interesi par makšķernieku veikaliem. Pēc iekārtošanās viesnīcā spēlētājām paredzēta atpūta un vakarā pirmais treniņš.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-11-24 15:23, pirms 15 gadiem
Rit jadodas vērot basketbola zvaigznes ! jacer ka galigi kauna nepaliksim!

  +2 [+] [-]

, 2009-11-24 16:41, pirms 15 gadiem
polokrekls rakstīja: tu ko?pasakā dzīvo?
Viņš tiešām kaut ko sapīpējies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja