Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Rodrigo Laviņa audzēknis izveido "One Athletic Academy" jaunajiem basketbolistiem

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Rodrigo Laviņa audzēknis izveido "One Athletic Academy" jaunajiem basketbolistiem
Alps Arins. Foto: no personiskā arhīva

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas maģistrs Dogans Alps Arins (Dogan Alp Arın) izveidojis "One Athletic Academy" treniņskolu jaunajiem basketbolistiem. Nākotnē iecerēts piedāvāt apmācības peldēšanā, handbolā un volejbolā.

Alps uzaudzis sportiskā ģimenē – viņa tēvs Mufits (Müfit Arın) ir viens no titulētākajiem treneriem Turcijas handbola vēsturē. Bijušais spēlētājs no 2004. līdz 2021. gadam bija Stambulas “Bešiktaš” galvenais treneris, kopā ar “ērgļiem” astoņas reizes uzvarot Turcijas Superlīgā un astoņas reizes izcīnot Turcijas kausu, kā arī 2009. gadā izcīnot trešo vietu EHF Izaicinājuma kausā.

Dēls sekoja tēva pēdās, pārstāvot vienu no trīs slavenajiem Stambulas klubiem “Bešiktaš Istanbul” (dibināts 1903. gadā) un spēlējot Turcijas izlasēs. Alps no 2018. gada dzīvo Latvijā un mācās Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā, iegūstot bakalaura grādu trenera darbam. Pašlaik viņš maģistratūrā studē sporta psiholoģiju.

“Dibināju “One Athletic Academy” ar mērķi trenēt jaunos Latvijas sportistus,” Alps teica sarunā ar Sportacentrs.com. “Tā ir lieta, kuru vēlējos darīt kopš ierašanās brīža Latvijā. Rodrigo Laviņš, kurš ir mans pasniedzējs universitātē un lielisks mentors, atbalstīja manu ieceri.”

“Vēlamies veicināt bērnu attīstību – ne tikai basketbolā, arī sporta psiholoģijā un mentālajā sagatavotībā. Rīkosim basketbola nometnes ziemas un vasaras brīvlaikos – mūsu draugi no Eirolīgas un valstsvienībām pievienosies mums, lai dalītos pieredzē ar jaunajiem sportistiem!”

Entuziastiskā puiša draugu lokā ir “Daruššafaka” un Turcijas vīriešu valstsvienības spēlētājs Dogušs Ozdemiroglu, kā arī Polijas kluba “Gorzow” un Turcijas sieviešu valstsvienības spēka uzbrucēja Tilbe Senjureka (Senyurek).

“One Athletic Academy” basketbola trenere ir Jekaterina “Katja” Ābramsone. Rīgā dzimusī spēlētāja profesionāles karjeras laikā pārstāvēja Izraēlas valstsvienību (2004-2016). Ābramsone piedalījās trīs Eiropas čempionāta finālturnīros (2007, 2009, 2011), kā arī pārstāvēja Izraēlas U16, U18 un U20 izlases.

Ābramsone trīs sezonas spēlēja Eiropas kausā (2006-2009), pārstāvot Izraēlas pazīstamāko sieviešu klubu “Elitzur Ramla”. Vēlāk viņa pievienojās “MKB Euroleasing Sopron” – Ungārijas klubam, kas 2009. gadā trenera Norberta Sekeji vadībā pirmo reizi sasniedza FIBA Eirolīgas “Četru finālu”. Ābramsones mentoru lokā ir leģendārais treneris, divkārtējais Eirolīgas čempions Pini Geršons.

“One Athletic Academy” veido treniņu grupas 5-18 gadus veciem bērniem un jauniešiem, kā arī piedāvā individuālo apmācību jebkurā vecumā. Treniņi notiek Rīgā.