Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Krievijas fiasko: septiņas izlases paliek bez Eiropas medaļām

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Krievijas fiasko: septiņas izlases paliek bez Eiropas medaļām
Krievijas sieviešu komandas pirmo reizi vasaru noslēdza bez Eiropas medaļām
Foto: www.fibaeurope.com

Krievijas jaunie basketbolisti aizvada neveiksmīgāko vasaru vēsturē, visos Eiropas čempionātos paliekot ārpus labāko komandu trijnieka. Piektdien, 23. augustā, neveiksminieku sarakstu papildināja U18 sieviešu izlase, kura Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā zaudēja Serbijai ar rezultātu 62:72.

Septiņas no astoņām Krievijas izlasēm šovasar palikušas bez medaļām. Ierindā palikusi tikai vīriešu valstsvienība, taču līderu trūkums un nestabilais sniegums pārbaudes spēlēs izredzes cīnīties par medaļām padara tikai teorētiskas.

Izgāšanās Francijā

Sieviešu valstsvienība Eiropas čempionātā Francijā pirmo reizi netika ārā no grupas un finišēja trīspadsmitajā vietā. Neveiksme bija īpaši sāpīga, jo iepriekšējos sešos finālturnīros komanda spēlēja finālā, trīsreiz izcīnot zelta medaļas.

Sakāves rūgtumu dubultoja veids, kā tas notika. Ja krievietes pēdējās sekundēs nebūtu ielaidušas grozu pret itālietēm, viņas tiktu divpadsmitniekā, taču izlases vadība nebija izskaidrojusi spēlētājām, ar kādu starpību jāuzvar.

Ceturtdaļfinālā uzvar tikai U20 jaunieši

Jauniešu izlase Tallinā iekļuva Eiropas U20 čempionāta pusfinālā, taču turnīru noslēdza ar zaudējumiem pret Itāliju un Spāniju, netiekot augstāk par ceturto vietu. Pārējās komandas nepārvarēja ceturtdaļfinālu barjeru.

Krievijas U18 vīriešu izlase Ventspilī izcīnīja pirmo vietu grupā, taču “play-off” spēlēs Rīgā piedzīvoja trīs neveiksmes pēc kārtas un ierindojās astotajā vietā.

Kadetu izlase Eiropas U16 čempionātā Kijevā netika astoņniekā, bet mazajā pusfinālā par devīto vietu zaudēja laukuma saimniecei Ukrainai un netika augstāk par vienpadsmito pozīciju.

Dāmas pirmo reizi bez medaļām

Krievijas U20 sieviešu izlase pirmo reizi sešos gados neiekļuva pusfinālā, bet spēlē par piekto vietu zaudēja Francijai. Jāpiebilst, ka Krievijas jaunietes ir pieckārtējas Eiropas čempiones.

Augusta vidū sarakstu papildināja U16 meitenes, kurām neizdevās izcīnīt ceļazīmi uz U17 Pasaules čempionātu. Ceturtdaļfinālā krievietes negaidīti piekāpās Itālijai, savukārt spēlē par piekto vietu atzina Francijas pārākumu.

Septītā neveiksme sekoja 23. augustā. Krievijas juniores labi sāka Eiropas čempionātu Vukovarā, izcīnot piecas uzvaras sešās spēlēs, taču ceturtdaļfinālā nespēja tikt galā ar Serbiju – 62:72. Tas nozīmē, ka komanda netiks augstāk par piekto vietu.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe

  +3 [+] [-]

, 2013-08-23 23:23, pirms 11 gadiem
un septembrī būs vēlviens čempis bez medāļa. Skaidrs ir tas, ja Krievija netiks uz PČvīriem, tad galvas ripos visiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-08-23 23:48, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: ar Voronceviča izkrišanu nu jau diezgan droši
varbūt jau nospīd un tiek pč, bet medaļas nebūs. Bez Blata tā komanda izskatās pēc nekā.

  +2 [+] [-]

, 2013-08-24 01:45, pirms 11 gadiem
Šitie ir tikai ziediņi. Kāds līmenis ir sportam Krievijā to var saprast izlasot šo:
Елена Исинбаева: «Что делать здесь, когда у нас просто нищий Волгоград?»
Елена Исинбаева: «Что делать здесь, когда у нас...
Kas Krievijā darīsies pēc krievu ļoti iespējamā fiasko Sočos tas tik būs īsts cirks. 3:8 zaudējums amerikāņiem pasaules čempionātā hokejā arī jau liksies kā sīkums.

  -1 [+] [-]

, 2013-08-24 02:32, pirms 11 gadiem
Paraleela_linija rakstīja: un septembrī būs vēlviens čempis bez medāļa. Skaidrs ir tas, ja Krievija netiks uz PČvīriem, tad galvas ripos visiem.
Lai arī kā man nepatīk Krievijas basketbols kopumā, bet vīriešu izlase manuprāt cīnīsies par 8, tas ir obligāti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja