Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Gulbis: "Mums vēl ir 40 minūtes Venēcijā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mārtiņš Gulbis: "Mums vēl ir 40 minūtes Venēcijā"
Vanesa Jasa 2024. gada 22. februārī: 17 punkti otrajā puslaikā. Foto: EuroCup Women

"Pirmajā ceturtdaļfināla spēlē bija viena laba lieta. Mums vajadzēja 30 minūtes, lai saprastu, kā spēlēt. Pēdējās 10 minūtes jau izskatījās pēc basketbola – ielaidām tikai astoņus punktus un atgriezāmies spēlē. Pielāgojāmies," TTT galvenais treneris Mārtiņš Gulbis pēc mājas cīņas pret Venēcijas basketbolistēm neslēpa vilšanos, taču bija gandarīts par sniegumu ceturtajā ceturtdaļā.

Latvijas čempiones pirmajās 30 minūtēs vāji nospēlēja aizsardzībā, taču jāatzīst arī “Reyer” spēlētāju meistarība. Venēcietes pirmajā puslaikā realizēja 54,5% metienu no spēles (18/33), tai skaitā 53,3% trīspunktu metienu (8/15).

“Daudz esmu slavējis spēlētājas, taču pirmās 25 minūtes bija šosezon sliktākās. Nav nekādu attaisnojumu – nevaram tā spēlēt. Daudzas spēlētājas nav trenējušās, pietrūkusi spēļu prakse,” pēc komandas sapulces un neliela atelpas brīža teica TTT galvenais treneris.

Īsi pirms trešās ceturtdaļas beigām komandas šķīra 26 punkti – 49:75. Katra basketbola spēle turpinās 40 minūtes un rīdzinieces atlikušajā laikā samazināja starpību uz pusi. Vanesa Jasa otrajā puslaikā uzņēmās, izprovocēja astoņas piezīmes un guva 17 punktus. Ieva Pulvere, pēc pārtraukuma spēlējot ar četrām piezīmēm, pievienoja astoņus punktus.

Spēlētāju pašaizliedzība ir apbrīnojama. Par meiteņu gribu uzvarēt jautājumu nav vispār. Vienkārši jānospēlē mierīgāk un pacietīgāk. Tādas spēles izšķir atlēkušās bumbas un vieglie punkti – šajos divos rādītājos izskatījāmies katastrofāli. Jācenšas šīs lietas uzlabot.”

Treneri puslaika pārtraukumā nonāca izvēles priekšā – ar kādu agresivitāti spēlēt otrajā puslaikā, ja Ievai Pulverei ir četras, bet Kairai Lambertei un Margo Klavo pa trīs piezīmēm? Daļēji šo jautājumu atrisināja Jasas izcilās 20 minūtes, taču milzīga nozīme bija arī kapteines pašaizliedzībai.

“Tās noteikti nebija “play-off” un Eiropas kausa “Top 8” piezīmes. Liza Berkani – spēlētāja, kura ir “draiveris”, iet uz grozu, met no apakšas, taču mēs pret viņu spēlējām nepareizi. Nekoncentrēšanās, trenera plāna neievērošana – nedarījām prasīto un ļāvām viņām justies kā zivīm ūdenī.

Ieva Pulvere un Margo Klavo ceturtdien aizvadīja otro spēli kopš 18. janvāra, par piecām dienām īsāks pārtraukums bija Kairai Lambertei. Trio atgriezās laukumā Baltijas līgas spēlē 18. februārī, bet kapteine vienu nedēļu trenējās Latvijas valstsvienības nometnē.

“Tas bija jūtams. Ievas gadījumā – ne tik ļoti. Margo un Kaira – mūsu labākā radītāja (kreatore), spēlētāja, kura rada situācijas – pirmajā puslaikā neizskatījās labi. Neapmierināja komandas darbība kopumā. Pasivitāte agresivitātes vietā. Labi, ka mums vēl ir 40 minūtes.

Rīdzinieces no 2023. gada 8. oktobra līdz 2024. gada 18. februārim – ar diviem valstsvienību pārtraukumiem vidū – izcīnīja 25 uzvaras pēc kārtas. Daudzas reizes treneri atrada uzvaras atslēgas ļoti sarežģītās situācijās, ar septiņām vai astoņām spēlētājām. Pirmajā spēlē pret Venēciju ierindā bija 10 no 11 basketbolistēm, taču četras no viņām spēlēja ar vai pēc savainojumiem.

“Neteiktu, ka Venēcija ir labākā komanda, pret kuru šosezon spēlēts. Paši nospēlējām ļoti sliktas 25 minūtes. Nav viegli uzvarēt piecus mēnešus pēc kārtas un spēlēt bez zaudējumiem. Tas nav vienkārši – ar septiņu spēlētāju rotāciju. Kādā brīdī tas nāca atpakaļ – diemžēl, tas bija šodien.

Spēles sākuma laiks tika izvēlēts neveiksmīgi. Ceturtajā ceturtdaļā, kad notika TTT atspēlēšanās un komanda samazināja starpību līdz 13 punktiem, daļa sanākušo skatītāju pameta zāli vai neklātienē sekoja līdzi vīriešu valstsvienības cīņai Saragosā. Par to liecināja arī daudzās tukšās vietas.

Svētdien, 25. februārī, plkst. 12:30 rīdzinieces Oskara Kalpaka pamatskolā uzņems Kauņas “Aistes”. Trešdien no rīta paredzēts lidojums uz Itāliju un vakara treniņš Venēcijā, ceturtdien spēle.

     [+] [-]

, 2024-02-23 14:12, pirms 2 mēnešiem
jā, ir ir... 40min, ko noraut ķepā

  +2 [+] [-]

, 2024-02-23 14:41, pirms 2 mēnešiem
Venēcijai ar šādu komplektāciju jāspēlē Eirolīgā, 3.no WNBA, 7 Eiropas izlašnieces, iztekta favorīte ITA čempī, bet mums 3 mēnešus taumēts pamatcentrs un 6 latvju jaunietes 17- 20. g. vecas/ jaunas, pārāk atšķirīgi resursi

  -1 [+] [-]

, 2024-02-23 15:40, pirms 2 mēnešiem
specha rakstīja: Venēcijai ar šādu komplektāciju jāspēlē Eirolīgā, 3.no WNBA, 7 Eiropas izlašnieces, iztekta favorīte ITA čempī, bet mums 3 mēnešus taumēts pamatcentrs un 6 latvju jaunietes 17- 20. g. vecas/ jaunas, pārāk atšķirīgi resursi
ja ja, mosh uzreiz nba pie vechiem?
Ganjau Ķeltus fināla uzrautu 4:0 serija.

Klauns

     [+] [-]

, 2024-02-24 15:24, pirms 2 mēnešiem
Var jau redzēt Gulbis ir ielicis tādu darbu TTT... spēleājas spēlē ar atdevi! Visu jau nosaka finanses- būtu TTT tāds budžetiņš, tad jau visus uzvarētu un tādi dīvāna eksperti/komentētāji no malas, kas neko nerubī, varētu iebāzt savus negatīvos komentārus sev ....