Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

ASV izlase parāda cieņu Grainerei ar īpašu žestu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

ASV izlase parāda cieņu Grainerei ar īpašu žestu
Džūela Loida 2022. gada 22. septembrī Sidnejā. Foto: FIBA

ASV sieviešu basketbola valstsvienībā 2022. gada Pasaules kausā nav spēlētājas ar 15. numuru. Tas rezervēts Britnijai Grainerei, kura vairāk nekā septiņus mēnešus atrodas Krievijas cietumā.

“Zvaigžņoti-svītrainās” globālajos turnīros izmanto numurus no 4 līdz 15. Šogad ir citādi. Godinot Britniju Graineri, komandā nav spēlētājas ar 15. numuru, bet 16. numuru nēsā “Connecticut Sun” centra spēlētāja Briona Džonsa.

Grainere 17. februārī tika aizturēta Šeremetjevo lidostā Maskavā par kaņepju eļļas pārvadāšanu. Piecarpus mēnēšus vēlāk Himku apgabala tiesa basketbolistei piesprieda deviņu gadu cietumsodu, kā arī naudas sodu viena miljona rubļu (apmēram 16 300 eiro) apmērā.

Savienoto Valstu valdība vēlas apmainīt Graineri un bijušo jūras kājnieku Polu Vīlanu pret ieroču tirgotāju Viktoru Butu. Kremlis nepiekrīt piedāvājumam un grib maiņas darījumā iekļaut Vācijas cietumā ieslodzīto Viktoru Krasikovu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/olympics/baske...