Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"DU" basketbolistes gatavojas jaunajai sezonai

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"DU" basketbolistes gatavojas jaunajai sezonai
Nikolajs Romaņenko
Foto: Aivars Račko, Sportacentrs.com

Mazāk nekā mēnesis palicis līdz jaunās Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) sezonas sākumam. Spilgtajam notikumam arvien aktīvāk sāk gatavoties visas dalībkomandas, starp tām arī iepriekšējās sezonas piektās vietas ieguvēja "Daugavpils Universitāte".

Jaunajā LSBL sezonā startēs astoņas komandas, starp kurām būs arī trīs ne galvaspilsētas komandas - "Liepājas Metalurgs", "Cēsis", kā arī Daugavpils "Universitāte". Interesanti, ka tieši Liepājā un Daugavpilī jau praktiski skaidras nākamās sezonas sastāva kontūras, bet pārējās sešas komandas savu pieteikumu dalībai jaunās sezonas čempionātā nav nosūtījušas.

Kā pirmā savu sastāvu čempionātam nosaukusi "DU" komanda, kas iepriekšējā sezonā sparīgi cīnījās par iekļūšanu play-off, taču piepildīt šo sapni neizdevās, tomēr arī iegūtā piektā vieta kļuvusi par visu laiku labāko pilsētas sasniegumu - līdz šim augstāk par sesto vietu tikt nebija izdevies. Vai šogad izdosies spert nākamo soli?

Kluba vadībā nekas īpaši nav mainījies. Komandas galvenā trenera funkcijas turpinās pildīt pilsētas basketbola galva Nikolajs Romaņenko, kura rīcībā būs tikai vietējās basketbolistes ar vienu papildinājumu no Jēkabpils. Par to kļūs Ieva Šimanska, kura vēl nesen priecēja ar savu balsi visus "Koru karu 2" skatītājus, dziedot Jēkabpils korī.

Komandas nosaukumā vairs nebūs mistiskā nosaukuma "Swedbank", jo šī banka tā arī klubam nesniedza ne mazāko palīdzību. Galvenais motors šajā jomā joprojām būs "Daugavpils Universitāte", kā arī Daugavpils Sporta pārvalde. Komanda mājās spēles arī turpinājumā aizvadīs Kultūras un Sporta pilī, nevis jaunuzceltajā Olimpiskajā centrā. Iespējams, ka skatītājus komanda iepriecinās ar jaunām spēļu formām.

Runājot par komandas sastāvu, izmaiņas tajā nebūs lielas. Lielākais zaudējums būs Ingas Borodavko došanās prom. Centra spēlētāja savu karjeru turpinās Rīgā, visticamāk, "TTT/Juniorēs". Ierindā palikušas citas iepriekšējo sezonu līderes - Kristīna Egle, Oļesja Jevsejeva, Olga Kazakeviča, Karina Egle un Evelīna Zīle. Vasarā pamatīgi pielikusi arī jauniņā Santa Baltace, bet lielāku spēles laiku iegūs Margarita Širokova, Beāte Baranovska, Alīna Latvele un Santa Jevsejeva. Sastāvā atgriezusies Olga Lakomko, bet punktu spēlēšanai "DU" pielikusi Jana Drozdova. Pastāv iespēja, ka ierindā atgriezīsies arī lieliskā saspēles vadītāja Ērika Mauriņa.

Kā jau ierasti, kādas noteiktas vietas iegūšana nebūs komandas uzdevums, taču vieglu dzīvi daugavpilietes nesola nevienam, jo citā gadījumā klubs nebūtu pieteicis savu dalību LSBL. Atgādināsim, ka šogad LSBL visas spēles noritēs pēc jaunajiem noteikumiem, tas nozīmē vien to, ka meitenēm turpmāk būs jāmet tālmetieni no 6,75 metru attāluma, kā arī jāpierod pie jaunās trīs sekunžu zonas. Protams, būs arī citi jauninājumi.

     [+] [-]

, 2010-09-22 18:23, pirms 14 gadiem
paldies par rakstu!
man vislabāk patika vieta "lieliskā saspēles vadītāja Ērika Mauriņa"
tik laba spēlētāja, bet nebija dzirdēta!

  +1 [+] [-]

, 2010-09-22 18:39, pirms 14 gadiem
Interesants raksts. Cerams, ka pa citām komandā arī būs šādi raksti.