Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Treniņnometne vai sarkanā kartīte izlasē: Francijas ultimāts Marinai Žohanesai

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Treniņnometne vai sarkanā kartīte izlasē: Francijas ultimāts Marinai Žohanesai
Marina Žohanesa 2022. gada 27. novembrī. Foto: FIBA

Francijas basketbola federācija (FFBB) pirms Eiropas čempionāta plāno diskvalificēt sieviešu valstsvienības līderi Marinu Žohanesu, kura vēlas izpildīt līguma saistības pret WNBA klubu ''New York Liberty'', svētdien, 21. maijā, ziņoja sporta laikraksts ''L`Equipe''. FFBB vēl nav sniegusi oficiālu paziņojumu.

''Les Bleues'' piecas reizes pēc kārtas piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta finālā – 2013., 2015., 2017., 2019. un 2021. gadā. Reaģējot uz notikušo, Francijas basketbola federācija pieprasa valstsvienības kandidātēm ierasties oficiālajā treniņnometnē ne vēlāk kā 24. maijā.

Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) 2020. gadā pieņemtais kolektīvais līgums (CBA) paredz, ka, sākot no 2023. gada, spēlētājām ar trīs gadu pieredzi līgā jābūt komandas rīcībā no treniņnometnes sākuma un viņas nevar pievienoties valstsvienībai ātrāk kā no 1. jūnija.

Francijas virslīga – atšķirībā no Turcijas – nepieskaņoja kalendāru WNBA zvaigžņu interesēm. Nacionālais čempionāts finišēs tikai 22. maijā. Pašlaik finālsērijā starp Lionas ASVEL un ''Villeneuve d`Ascq'' ir neizšķirts 1-1, bet izšķirošā spēle sāksies šovakar plkst. 21:45.

ASVEL otrajā spēlē guva virsroku ar 85:72, bet uzbrūkošā aizsardze Žohanesa uzvarētāju labā sameta 16 punktus. Par rezultatīvāko Lionas spēlētāju kļuva 17 gadus vecā lietuviešu uzbrucēja Juste Jocīte, kura 15 minūtēs izcēlās ar 18 punktiem.

FFBB piektdien, 19. maijā, atsaucoties uz lielo interesi, izsludināja biļešu tirdzniecību uz otro Francijas un Serbijas pārbaudes spēli 29. maijā Tulūzā. Reklāmas plakātā izcelta tieši Žohanesa, kura pēc jaunākās informācijas nemaz nebūs ''Les Bleues'' sastāvā.

Francijas sastāvā reģistrēts pirmais iztrūkums. Saspēles vadītāja Aliksa Dušē šovasar nevarēs palīdzēt valstsvienībai veselības problēmu dēļ.

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Basket/Artic...
Alix Duchet forfait | FFBB