Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Latvijai šovasar jaunas pretinieces pēc Krievijas izlašu diskvalifikācijas

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Latvijai šovasar jaunas pretinieces pēc Krievijas izlašu diskvalifikācijas
Anete Šteinberga, Enija Vīksne, Lauma Poikāne, Vanesa Jasa, Marta Leimane, Nikola Priede, Raina Tomašicka. Foto: LJBL

FIBA Eiropas zonas valde piektdien, 20. maijā, Viļņā izslēdza Krieviju un Baltkrieviju no valstsvienību, jaunatnes izlašu un klubu sacensībām. Diskvalifikācijas rezultātā divas Latvijas jaunatnes izlases Eiropas čempionātos tika pie jaunām pretiniecēm.

Aināra Čukstes un Līgas Jansones trenētās Latvijas U16 kadetes C grupā tika ielozētas kopā ar Krieviju no pirmā groza, Beļģiju no trešā groza un Portugāli no ceturtā groza. Krieviju aizvietos Norvēģija, kura 2019. gadā ierindojās ceturtajā vietā B divīzijā, tiesa, vēl nepieciešams oficiāls apstiprinājums.

D grupā sacentīsies Francija, Čehija, Dānija un Grieķija – latvietes astotdaļfinālā spēlēs pret vienu no šīm komandām (C1-D4, C2-D3, C3-D2, C4-D1). Finālturnīrs notiks 19.-28. augustā Portugāles pilsētā Matusiņju.

U16 Europen Championship for Women

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1ItālijaSpānijaNorvēģija (tbc)Francija
2UngārijaVācijaLatvijaČehija
3HorvātijaLietuvaBeļģijaDānija
4SomijaSlovēnijaPortugāleGrieķija

Junioru čempionātā notikušas divas izmaiņas. C grupā Krieviju nomainīs Zviedrija, kura 2019. gadā ieņēma ceturto vietu B divīzijā. D grupā Baltkrievijas vietā stāsies Bosnija un Hercegovina, kura 2019. gadā finišēja 14. vietā. Arī šīs izmaiņas vēl jāapstiprina.

Aigara Neripa un Andra Steļmaha trenētās Latvijas U18 juniores B grupā spēlēs pret Čehiju no pirmā groza, Beļģiju no otrā groza un Grieķiju no ceturtā groza. A grupā sacentīsies Spānija, Itālija, Polija un Turcija. Finālturnīrs notiks 6.-14. augustā Hēraklejā, Krētas salā.

U18 European Championship for Women

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1SpānijaČehijaUngārijaFrancija
2ItālijaBeļģijaZviedrija (tbc)Vācija
3PolijaLatvijaLietuvaBosnija (tbc)
4TurcijaGrieķijaSomijaIzraēla

Matīsa Rožlapas trenētās Latvijas U20 jaunietes D grupā tika ielozētas pret Serbiju no pirmā groza, Krieviju no otrā groza un Īriju no ceturtā groza. Krievijas vietā bija jāstājas Lielbritānijai (2019. gadā ceturtā vieta B divīzijā), taču briti šovasar...nepieteica nevienu komandu Eiropas čempionātiem. Gaidāms, ka uz finālturnīru brauks Portugāle, kura 2019. gadā finišēja 14. vietā.

C grupā sacentīsies Spānija, Polija, Lietuva un Bulgārija. Latvija astotdaļfinālā spēlēs pret vienu no C grupas komandām (D1-C4, D2-C3, D3-C2, D4-C1). Finālturnīrs notiks 8.-16. jūlijā Ungārijas pilsētā Šopronā.

U20 European Championship for Women

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1FrancijaItālijaSpānijaSerbija
2UngārijaBeļģijaPolijaPortugāle (tbc)
3NīderlandeZviedrijaLietuvaLatvija
4ČehijaSomijaBulgārijaĪrija

Puišu turnīros izmaiņas latviešus skars mazāk. Kadetu čempionātā Krievijas vietā stāsies Melnkalne, kura astotdaļfinālā var kļūt par Gata Meldera trenētās Latvijas pretinieci. Latvieši C grupā spēlēs pret Spāniju, Itāliju un Poliju. D grupā sacentīsies Turcija, Grieķija, Melnkalne un Ziemeļmaķedonija. Finālturnīrs notiks 12.-20. augustā Ziemeļmaķedonijas galvaspilsētā Skopjē.

U16 European Championship for Men

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1FrancijaHorvātijaSpānijaTurcija
2LietuvaSerbijaItālijaGrieķija
3IzraēlaSlovēnijaLatvijaMelnkalne
4NīderlandeDānijaPolijaZiemeļmaķedonija

Junioru čempionātā Krievija izslēgta no A divīzijas un tās vietā stāsies B divīzijas pārstāve Ziemeļmaķedonija. Baltkrievija izslēgta no B divīzijas, tādējādi turnīrā paliks 22 no 24 komandām. Jura Umbraško trenētie Latvijas U18 juniori C grupā spēlēs pret Portugāli, Ungāriju, Slovākiju, Šveici un Rumāniju. B divīzijas finālturnīrs notiks 30. jūlijā – 7. augustā Rumānijas pilsētā Oradea.

U18 European Championship for Men

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1UkrainaNīderlandeLatvijaSomija
2IgaunijaBosnijaPortugāleBeļģija
3IslandeBulgārijaUngārijaZviedrija
4-GruzijaSlovākija-
5DānijaNorvēģijaŠveiceAustrija
6ĪrijaKosovaRumānijaKipra

Dāvja Čodera trenētie Latvijas U20 jaunieši C grupā sacentīsies pret Poliju no pirmā groza, Ungāriju no trešā groza, Bulgāriju no ceturtā groza un Īriju no piektā groza. B divīzijas finālturnīrs notiks 16.-24. jūlijā Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi.

U20 European Championship for Men

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1IslandeZviedrijaPolijaSerbija
2RumānijaGruzijaLatvijaSomija
3NīderlandeZiemeļmaķedonijaUngārijaAlbānija
4IgaunijaKosovaBulgārijaSlovākija
5LuksemburgaAustrijaĪrijaŠveice

Ceturtdienas, 24. februāra, agrā rītā Krievija sāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, tai skaitā iebrūkot kaimiņvalstī no Baltkrievijas, okupētās Krimas, kā arī 2014. gadā daļēji okupētajiem Doneckas un Luhanskas apgabaliem. Paplašinātais karš turpinās jau 87. dienu.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/news/ru...
FIBA piespriež daļēju diskvalifikāciju Krievijas un Baltkrievijas izlasēm