Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Krišjānis Kļaviņš: "Finansiāli izdarīju 120% no tā, ko varēju"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Krišjānis Kļaviņš: "Finansiāli izdarīju 120% no tā, ko varēju"
Krišjānis Kļaviņš, Armands Krauliņš, Jēkabs Kļaviņš, Uģis Viļums un SK "Cēsis" fizioterapeite
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Ceturtās spēles gaitā nokļuvām izdevīgā situācijā, taču ar to nepietika. Fināla iznākumu izšķīra nianses un nepareizi lēmumi, taču zaudējumam nav attaisnojuma," noslēdzot septīto finālsēriju pret "TTT Rīga" basketbolistēm, teica sporta kluba "Cēsis" prezidents Krišjānis Kļaviņš.

Cēsis finālā spēlēja septīto reizi astoņu gadu laikā. Komanda trīsreiz – 2009., 2012, un 2013. gadā – izcīnīja zelta medaļas. Nākamajās divās reizēs tika atzīts TTT pārākums. Pērn finālsērija Cēsīs noslēdzās ar 2-3, šosezon ar 1-3.

"Zane Jākobsone finālsērijā cīnījās tikpat varonīgi kā pagājušajā gadā, kad pretinieces viņai salauza degunu. Gan toreiz, gan tagad viņa nepalika malā. Zane ceturto spēli aizvadīja, ciešot sāpes, taču spēja daudz palīdzēt komandai.

Decembrī zaudējām Lieni Priedi. Sezonas beigās tam nebūtu izšķirošas nozīmes, ja Cēsis spēlētu labāku basketbolu. Vajadzēja nospiest TTT uz ceļiem reizēs, kad ieguvām iniciatīvu. Tas bija iespējams gan sestdien, gan abās spēlēs Rīgā. Izšķirošajos brīžos iznākums nebija mums labvēlīgs.

Ceturtajā spēlē Cēsīs bijām vadībā (ar deviņu punktu pārsvaru). Rīgā septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām izvirzījāmies priekšā ar 54:53. Nākamajās trīs minūtēs neviena komanda neguva punktus, bet galotnē TTT sameta vairāk nekā mēs. Tās bija likumsakarības, nevis nejaušības. Notikušais parādīja mūsu gatavību finālam, lai gan turpināju cerēt uz labvēlīgu iznākumu.

Īsi pirms regulārās sezonas beigām sapratu, ka vajag pastiprinājumu. Komandu sapurināja gan Kristenas Vīlas pievienošanās, gan Armanda Krauliņa ierašanās, gan Aijas Brumermanes atgriešanās. To visu vajadzēja izdarīt mēnesi vai divus ātrāk.

Esmu priecīgs, ka spējām finišēt. Sezonas gaitā pieļāvu vairākas kļūdas, pārrēķinot savas iespējas. Decembris bija kritisks. Izpeldējām. Cēsu klubs vienmēr ir izpildījis visas saistības pret komandu un šī reize nebūs izņēmums.

Uģim Viļumam bija pirmā sezona galvenā trenera lomā. Tas izsaka visu. Mūsu sadarbības sākumā vienojāmies, ka līgums tiks noslēgts uz diviem gadiem. Līgums ir spēkā ar Ilzi Jākobsoni, savukārt Sabīnes Niedolas gadījumā abām pusēm maijā ir iespējas pārskatīt sadarbību.

Finansiāli izdarīju 120% no tā, ko varēju izdarīt. Pagājušo gadu izdevās pabeigt ar rezervi, savukārt šosezon vairāk nevarēju atļauties. Izdarīju maksimumu.

2016. gada aprīlī notiks Latvijas Futbola federācijas prezidenta vēlēšanas. Tās risināsies pēc nākamās basketbola sezonas beigām. Ja uzvarēšu, atkāpšos no Cēsu kluba prezidenta amata. Līdz tam viss turpināsies. Centīsimies sasniegt to, kas neizdevās pēdējos divos gados.

Divas no komandas jaunākajām spēlētājām guva smagus savainojumus, pārraujot ceļgala priekšējās krusteniskās saites. Kļūda bija nevis meiteņu uzaicināšanā, bet treniņu režīmā. Sākumā vajadzēja mēnesi individuāli pastrādāt ar viņām fiziski, lai sagatavotos Cēsu prasībām.

Neuzskatu, ka fiziskās sagatavotības trenera neesamība bija mūsu zaudējuma iemesls. Fiziski meitenes bija gatavas, jo “lielajām” spēlētājām savainojumu nebija. Zane Jākobsone mocījās ar muskuļu spazmām, taču vidējā termiņā spēlēšana apdraudēta netika."

  +5 [+] [-]

, 2015-04-20 20:39, pirms 9 gadiem
Paldies vismaz par kādu intrigu!

  +3 [+] [-]

, 2015-04-20 20:40, pirms 9 gadiem
Kas ir BK Cēsis naudas devēji ?

  +2 [+] [-]

, 2015-04-20 20:49, pirms 9 gadiem
Krisjani, ar Vilu tu gan iegrabies! Tavejo legionari ar TTT amerikanku De Forzu i salidzinat nevar. Un Brumermane ir tada, kada nu vina ir - vairak budas neka labuma... Bet par komandu un intrigu paldies, nav viegli tadu naudu savakt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-20 20:58, pirms 9 gadiem
Uzvares LFF velesanas.Hahhhh aprila aksts

  -2 [+] [-]

, 2015-04-20 21:00, pirms 9 gadiem
120 % vinneti toķika?

  +1 [+] [-]

, 2015-04-20 22:02, pirms 9 gadiem
vismaz cilvēks centās atšķirībā no aptirsējiem

  +1 [+] [-]

, 2015-04-20 22:23, pirms 9 gadiem
Paldies par intrigu, butu vairak tadu cilveku, tad jau butu ok.

     [+] [-]

, 2015-04-20 23:15, pirms 9 gadiem
kuras sarāva krustenās?

  -3 [+] [-]

, 2015-04-20 23:54, pirms 9 gadiem
Nesaprotama taisnošanās - ja zaudēja, tad zaudēja, ko tur tagad daudz lekties, par kaut kādu "nolikšanu uz ceļiem" un tamlīdzīgi. TTT īpašnieki tomēr zolīdāki vīri, nerunā neko par to, ka iedos Krišjānim aiz vaiga kaut ko tur pasūkāt un tamlīdzīgi.
Tā ir tā atšķirība. Cits inteliģences līmenis un komunikācija.

Vai mēs vēlamies šādu cilvēku Latvijas futbola federācijas vadībā? Viennozīmīgi - nē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-04-21 12:07, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Nesaprotama taisnošanās - ja zaudēja, tad zaudēja, ko tur tagad daudz lekties, par kaut kādu "nolikšanu uz ceļiem" un tamlīdzīgi. TTT īpašnieki tomēr zolīdāki vīri, nerunā neko par to, ka iedos Krišjānim aiz vaiga kaut ko tur pasūkāt un tamlīdzīgi.
Tā ir tā atšķirība. Cits inteliģences līmenis un komunikācija.

Vai mēs vēlamies šādu cilvēku Latvijas futbola federācijas vadībā? Viennozīmīgi - nē!
Vai tad TTT ir īpašnieki? Man likās, ka tur ir ielikti funkcionāri, kas tērē pašvaldības naudu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-04-21 18:54, pirms 9 gadiem
Decembrī zaudējām Lieni Priedi. Sezonas beigās tam nebūtu izšķirošas nozīmes, ja Cēsis spēlētu labāku basketbolu.

Kā reizi Liene Priede bija tā kas tiiik ļoooti pietrūka Cēsīm, lai komanda varētu spēlet labāku basketbolu. Liene bija stiprais ķēdes posms komandā !

Visu cieņu Zanei J. un Kristīnei S., viņas darīja ko varēja, taču nedaudz pietrūka tās īpašības, kuras piemīt Lienei - pārliecība, nekaunība, niknums...Liene bija komandas Motors !

     [+] [-]

, 2015-04-23 07:27, pirms 9 gadiem
Krišjānis ar Vīlu iegrābās -Priedei ar dažkārt aiziet širmis ciet( neko neglābtu ) . Vissmukāk bij skatīties kā A.Brumermane vispār nespēj ne palekt ne pastiepties un TTT garās elementāri viņu bloķē -kā tādu iesācēju ( pēdējā spēlē gan klupdama , krisdama 10 pts guva -bet visi grozi bij no kategorijas ''kaut kā necerēti ķocī ievēlās ''. Tak visu izsaka fakts , ka TTT motoriņi ( I.Krastiņa un A.Eibele ) kārtīgi nokapāja . Cēsīm tādas neatradās . Un nav šeit ko Krišjānim gausties par kādām neveiksmēm vai kļūdām . Vnk nebij viņam šādas spēlētājas ar tik lielu motivāciju .

Un par LFF prezidenta vēlēšanām -visa K.K līdzšinējā darbība ir bijusi savu ambīciju apmierināšana . Un intrigu saveidošana . Bet vai cilvēks zinot situāciju futbola saimniecībā ( kas ta balsos par viņu ? ) vēl grib izlikjt savu kandidatūru ! Tiešām klauns . Ambiciozs .