Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Venēcijas uzvara saglabā TTT cerības

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Venēcijas uzvara saglabā TTT cerības
Liene Jansone
Foto: Bkzainy.cz

Ceturto zaudējumu FIBA Eirolīgā trešdien piedzīvoja Lienes Jansones pārstāvētais basketbola klubs Brno "Gambrinus", B grupas izbraukuma spēlē piekāpjoties turnīra līderēm Venēcijas "Umana Reyer" 73:82.

Zaudējums krietni sarežģī Čehijas lielkluba stāvokli, jo B grupas otrās un trešās vietas īpašnieces no Šopronas un Maskavas trešdien izcīnīja uzvaras, panākumu ailē ierakstot ceturto veiksmīgo iznākumu, kamēr „Gambrinus” līdz šim bija tikai divas uzvaras.

„Gambrinus” sāka ļoti apņēmīgi, gūstot septiņus punktus pēc kārtas. Tālāk tik labi neveicās un devītajā minūtē „Umana Reyer” izlīdzināja rezultātu 19:19. Otrās ceturtdaļas vidū iniciatīva pilnībā pārgāja venēciešu rokās un pāris minūšu laikā iegūts 12 punktu pārsvars 41:29. Astoņpadsmitajā minūtē mājinieču vadība sasniedza jau 14 punktus. Draudošās katastrofas priekšā Brno klubs saņēmās un divās minūtēs līdz pārtraukumam atspēlēja desmit punktus 46:42.

Jau īsi pēc pārtraukuma rezultāts kļuva neizšķirts un sākās izmisīga cīņa par uzvaru, pārmaiņus vadībā izvirzoties abām komandām. Pirmās no svārsta izkļuva venēcietes, ceturtās ceturtdaļas sākumā savācot desmit punktus pēc kārtas un iegūstot astoņu punktu handikapu 68:60. „Gambrinus” rīcībā palika sešas minūtes, kuras tika sāktas ar treneru sarīkoto apspriedi. Taču pēc tās sekoja vēl viena auksta duša, „Reyer” palielināja rāvienu līdz 15:0, summā panākot 73:60, bet spēlēt bija atlicis mazāk par piecām minūtēm. "Gambrinus" pieprasīja vēl vienu minūtes pārtraukumu, taču lauzt cīņas gaitu nespēja un cieta ceturto sakāvi sešās cīņās.

Liene Jansone spēlēja 14 minūtes, guva 7 punktus (2p 3/4, 3p 0/1, 1p 1/2) un izcīnīja 6 bumbas zem groziem.

Pēc sešām kārtām "Gambrinus" ir divas uzvaras, bet "TTT Rīga" un "ESBVA Lille Metropole" pa vienai. Tieši šo trīs klubu cīņā tagad izšķirsies grupas ceturtās vietas liktenis. "TTT Rīga" nākamnedēļ spēlēs izbraukumā Maskavā, savukārt "Gambrinus" savā laukumā uzņems Francijas vienību.

FIBA Eirolīgas B grupas sestā kārta, 19. novembris

Venēcija - Brno 82:73

Izmantotie resursi:
fibaeurope.com

     [+] [-]

, 2008-11-19 23:14, pirms 16 gadiem
Un arī zaudēs,Jansonei otrs mazākais spēles laiks,bet labākais % 2punktniekos!!! Nesaprotu,itkā ir jau vesela,bet nedod spelēt!!!!

     [+] [-]

, 2008-11-20 00:21, pirms 16 gadiem
Kaa saka passiem arii kautkas jadara nevis jacer ka pretiniekiem neveiksies....

  -1 [+] [-]

, 2008-11-20 09:13, pirms 16 gadiem
TTT/Rīga Variantu NAV!!!
TTT valdei jaanolemj par viesspeeleetaaju atlaishanu.
Taalaak taa pat netiksim...zheel.bet taada dziive
Pirmaa vai otraa vieta Latvijaa-kaada starpiiba,bet ietaupiisim liidzekljus naakamai sezonai.
Vajadzeetu padomaat arii par treneru mainju...jaa,jaa,noteikti!!!