Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Oga debitē WNBA (papildināts)

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Oga debitē WNBA (papildināts)
Juko Oga
Foto: WNBA

Japānas valstsvienības saspēles vadītāja Juko Oga vēlā 17. maija vakarā plkst. 23:00 pēc Latvijas laika debitēja Fīniksas "Mercury" sastāvā, WNBA sezonas atklāšanās spēlē sacenšoties ar Līzas Leslijas pārstāvēto Losandželosas "Sparks".

Oga deviņās minūtēs guva 4 punktus un izdarīja 1 rezultatīvu piespēli.

Kyodo News: Juko tomēr brauks uz Spāniju
Ogas debija WNBA nenozīmē, ka viņa nepalīdzēs Japānai jūnijā gaidāmajā Olimpiskās kvalifikācijas turnīrā Madridē, kur Uzlēcošās Saules zemes pārstāves spēlēs ar Latviju un Senegālu. Oga ir nosaukta Japānas valstsvienības kandidātu sarakstā un izlasei varētu pievienoties jūnija sākumā Eiropā. Kā svētdien ziņo Kyodo News un Japan Times Online, Ogai būs ievērojama nozīme Japānas plānos Spānijas turnīrā.

"Šis ir tikai sākums, taču esmu sajūsmā, ka spēju īstenot savu mērķi pievienoties WNBA," pēc debijas spēles teica Oga.

Pirms sezonas atklāšanas spēles, kuru Fīniksā apmeklēja gandrīz 14 tūkstoši skatītāju (viņu vidū boksa leģenda Muhameds Ali un citas slavenības), pašreizējo WNBA čempioņu "Mercury" treneris Korijs Geinss paziņoja vienības pamatsastāvu, kurā bez Ogas ir vēl 12 spēlētājas, tostarp Latvijas Sieviešu basketbola sudraba medaļu ieguvējas no sporta kluba "Cēsis" - Vilneta Kroketa (ejot laukumā starta piecniekā, 13 minūtēs guva 7 punktus un izcīnīja 4 atlēkušās bumbas) un Dženifera Derevjanika (laukumā neizgāja).

Rezultatīvā spēlē pārāka izrādījās Eņģeļu pilsētas komanda "Sparks", svinot uzvaru ar rezultātu 99:94. Jāpiebilst, ka Fīniksas spēlētājas Pondekstere (ieradās ASV no Turcijas tikai dažas stundas pirms spēles!) un Taurasi (saķēra vīrusu) nevarēja spēlēt ar pilnu jaudu. Tas gan nekavēja Pondeksterei gūt 32 punktus, turklāt četras sekundes pirms pamatalaika beigām viņas tālmetiens varēja izlīdzināt rezultātu.

Losandželosas sastāvā ar 34 gūtiem punktiem un 12 izcīnītām atlēkušām bumbām izcēlās Kendeisa Pārkere, sasniedzot jaunu WNBA debitantes rekordu pirmajā spēlē. "Sparks" sastāvā spēlē arī SK "Cēsis" basketboliste Džesika Mūra (5 minūtes, 0 punkti) un TTT sastāvā pāris nedēļas aizvadījusī Kristija Tomasa (4 minūtes, 3 punkti).

Tikmēr Japānas valstsvienība savās mājās pārbaudes spēlē pieveica Lietuvu 66:63.

TTT leģionāres sāk starta piecniekos
Latvijas čempione Latanja Vaita, spēlējot Indianas "Fever" starta piecniekā, palīdzēja komandai izbraukumā pieveikt Vašingtonas "Mystics" 64:53, gūstot 7 punktus un izcīnot 7 bumbas zem groziem.

Rūtas Railijas Sanantonio "Silver Stars" savā laukumā tikās ar Patrišas Peničeiru Sakramento "Monarchs". 16 225 skatītāju klātbūtnē pārākas ar rezultātu 73:64 izrādījās viešņas no Kalifornijas. Railija un Peničeiru spēlēja starta piecniekos, Rūtai gūstot 7 punktus, bet Patriša 6 punktiem pievienoja 5 izcīnītas bumbas zem groziem un 7 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
wnba.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-05-18 06:54, pirms 16 gadiem
Nenormaali svariiga zinja! Ahuuna visu nedelju gaidiju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja