Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Nikola Priede: "Trenējos visur, kur bija pieejams grozs"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Nikola Priede: "Trenējos visur, kur bija pieejams grozs"
Nikola Priede un Anete Šteinberga 2022. gada 15. maijā Jūrmalā. Foto: LJBL

"Sākumā mūsu lielākās konkurentes bija Juglas meitenes – vienmēr zaudējām viņām finālā. Nākamajos gados par sīvāko pretinieci kļuva "Kolibri", bet vecākās grupas finālā labākās bijām mēs," U20 izlases spēlētāja Nikola Priede sarunā ar Sportacentrs.com atskatījās uz Latvijas Jaunatnes basketbola līgas vecākās grupas finālturnīru Jūrmalā.

Basketbola skolas “Rīga/Centrs” kapteine tika iekļauta LJBL U19 čempionāta simboliskajā pieciniekā kopā ar Eniju Vīksni (TTP), Vanesu Jasu, Martu Leimani (abas – “Kolibri”) un Laumu Poikāni (Daugavpils). Turpinājumā piecinieks apvienoja spēkus U20 izlases treniņos, bet Jūrmalā meitenes vēl bija konkurentu lomās. “Rīga/Centrs” finālā apspēlēja “Kolibri”, savukārt Daugavpils bronzas cīņā pārspēja TTP.

“Visus iepriekšējos gadus palikām otrās. Izcīnīt pirmo vietu bija fantastiski,” atcerējās centra spēlētāja. “Finālā spēlējām kā komanda. Vairāk izmantojām sadarbības, nevis viens-pret-viens. (Šarlote Pētersone, Dženifera Rieksta)... varbūt individuāli katrai finālā nebija labākā spēle, taču noteikti viena no labākajām. Arī man. Grūtākā cīņa bija pusfinālā pret Daugavpili – nebijām gatavas tik agresīvai spēlei.”

Latvijas Jaunatnes basketbola līgas fināli notika pēc trīs gadu pārtraukuma – gan 2020., gan 2021. gadā sacensības tika atceltas valdības noteikto ierobežojumu dēļ. “Pēdējie divi gadi bija ļoti saraustīti. Fiziskie treniņi un basketbols uz laiku tika pārcelti ārā – ļoti nepierasti, piedzīvojām dažādus laikapstākļus. Trenējos arī trenera Čukstes mājas pagalmā – visur, kur bija pieejams grozs.”

Aizvadītajā ziemā izdevās atgriezties sporta zālē. Nikola Priede basketbola skolas “Rīga” junioru/LU sastāvā spēlēja Latvijas, Igaunijas un Lietuvas līgā. Slaidā meitene 21 spēlē vidēji guva 11,7 punktus un izcīnīja 7,5 bumbas zem groziem. “Paralēli mācījos Ziemeļvalstu ģimnāzijā. Tas bija diezgan grūti – divpadsmitā klase, eksāmeni. Domāju, ka izdevās visu diezgan labi apvienot.”

Priede pamēģināja spēkus ne tikai groza bumbā. “Pāris mēnešus trenējos volejbolā, kamēr mani “pārķēra” no Liepājas atbraukusī trenere Līga Alilujeva. Viņa mani pasauca atpakaļ un izaudzināja basketbolā. No tā laika spēlēju kopā ar Šarloti Pētersoni un Elīnu Cīruli. Kādu brīdi trenējos pie Jāņa Nešpora, vēlāk Aināra Čukstes un tagad – pie Aigara Neripa. Visi bija mani treneri.”

Meitene uzreiz nosauc cilvēkus, kuri viņu iedvesmo. “Tie ir mani vecāki. Viņi atbalsta mani, nāk uz visām spēlēm. Tētis agrāk spēlēja basketbolu. (Sportā) biju sajūsmā par Kristīni Vītolu. Radās iespēja vienu reizi iziet laukumā “TTT Rīga” kreklā. Izdevās uzspēlēt gan ar, gan pret viņu – tā bija ļoti laba pieredze, wow!”

Nākamais solis – Latvijas U20 izlase.