Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Marta trakums" noslēdzas ar Konektikutas Universitātes piekto triumfu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Marta trakums" noslēdzas ar Konektikutas Universitātes piekto triumfu
Foto: AP/Scanpix

Par "Marta trakuma" jeb NCAA studentu basketbola čempionāta uzvarētāju piekto reizi vēsturē kronēta Konektikutas Universitāte, kas izšķirošajā mačā ar 76:59 pieveica Sandjego Valsts universitāti.

Turnīrs norisinās kopš 1939. gada, un čempionus noskaidro 64 labākās komandas. Viens zaudējums – un sezona ir galā. Tieši neprognozējamās gaitas dēļ sacensības tiek sauktas par "Marta trakumu". Prognožu sietu aizpilda gan ASV prezidenti, gan vienkāršie iedzīvotāji, kuriem tiek solītas milzīgas balvas. Piemēram, 2014. gadā investors Vorens Bafets solīja vienu miljardu dolāru, ja kādam izdosies pilnīgi precīzi paredzēt visu spēļu uzvarētājus. Tomēr jau pirmie pārsteigumi izsvītro miljoniem prognožu.

Konektikutas Universitātes "Huskies" jau pirmā puslaika beigās ieguva 16 punktu pārsvaru un papildus pārliecību. Lai gan sāncenšiem izdevās pietuvoties līdz pieciem punktiem, sekoja izšķirošais sitiens un čempionu tituls. "Huskies" par NCAA čempioni kļuvusi piekto reizi pēdējo 24 gadu laikā, turklāt katrs tituls izcīnīts ar citu galveno treneri.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina "Huskies" centru Adamā Sanogo, kurš finālā izcēlās ar 17 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām. Ceļā pretī finālam Sanogo kontā vidēji 20,2 punkti un 9,8 atlēkušās bumbas.

"Marta trakumā" sākotnēji 64 komandas sadalītas četros reģionos, katrā pa 16 komandām. Konektikutas Universitāte Rietumu reģionā bija izsēta ar ceturto numuru un turnīra finālā, kas norisinājās Lasvegasā, ar 82:54 sagrāva ar trešo numuru izsēto "Gonzaga". Final 4 neiekļuva neviena reģiona pirmais, otrais vai trešais numurs.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mens-college-b...